Прикладна алгебра: основні поняття алгебри та теорії чисел

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2011

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Посібник містить розділи абстрактної алгебри і теорії чисел, які необхідні при вивчення класичних асиметричних криптосистем. Крім того, у ньому викладено елементи теорії кілець і полів, що робить можливим подальше вивчення теорії скінченних полів та її застосувань у сучасних симетричних та асиметричних криптосистемах. Посібник містить велику кількість задач, які підібрані у певній послідовності з метою кращого засвоєння матеріалу. Багато з них запропоновані авторами. Для студентів, курсантів (слухачів) та аспірантів вищих навчальних закладів, науково-педагогічних та інженерно-технічних працівників.

Опис

Повний текст документа доступний лише в локальній мережі університету

Ключові слова

абстрактна алгебра, криптосистеми, теорія чисел, теорія кілець, теорія скінченних полів, теорема Лагранжа, алгоритм Евкліда, теорема Ойлера, алгоритми з оракулами, псевдопрості числа

Бібліографічний опис

Ковальчук, Л. В. Прикладна алгебра: основні поняття алгебри та теорії чисел [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Л. В. Ковальчук, С. М. Конюшок, Н. В. Кучинська ; НТУУ «КПІ». – Електронні текстові дані (1 файл: 1,70 Мбайт). – Київ : НТУУ «КПІ», 2011. - Назва з екрана.

DOI