Бакалаврські роботи (ЕТРП)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 84
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація водопідготовчої установки на ТЕЦ ТОВ “Євро-Реконструкція”
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Березняк, Тарас Геннадійович; Вембер, Валерія Володимирівна
    Дипломний проєкт: 88 стор., 11 табл., 12 рис., 3 додатки, 5 креслень, 12 джерел. Тема дипломного проєкту: «Модернізація водопідготовчої установки на ТЕЦ ТОВ “Євро-Реконструкція”». Метою дипломного проєкту є розробка технологічної схеми водопідготовчої установки на ТЕЦ ТОВ “Євро-Реконструкція”, що забезпечить глибоке знесолення води при зменшенні витрат реагентів на регенерацію іонообмінних матеріалів. Дипломний проєкт включає в себе пояснювальну записку, ілюстративні матеріали та додатки до них. Пояснювальна записка складається з: вступу, техніко-економічного обґрунтування проєкту, технологічної частини, технічних і гідравлічних розрахунків, будівельної частини, розділу «Охорона праці», висновків, списку використаних джерел та додатків. Під час виконання дипломного проєкту були викреслені: план розміщення споруд на місцевості; технологічна схема; план цеху на відмітці +0,000; повздовжній переріз цеху.
  • ДокументВідкритий доступ
    Оцінка впливу на довкілля Колективного підприємства «Славутський піщаний кар’єр» при добуванні піску Репищенського родовища
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Кляра, Олександра Сергіївна; Радовенчик, Ярослав В'ячеславович
    Дипломна робота: 60 с., 7 табл., 4 рис., 22 джерела. Ця робота присвячена оцінці впливу діяльності Колективного підприємства «Славутський піщаний кар’єр» на довкілля під час добування піску з Репищенського родовища. У роботі проведений аналіз фізико-географічних та кліматичних особливостей Славутського району, а також надано характеристику підприємства як джерела забруднення навколишнього середовища. Детально розглянуті основні джерела викидів забруднюючих речовин, таких як вуглекислий газ, оксид азоту, метан, чадний газ, сірчистий ангідрид, вуглеводні граничні С12-С19 та бенз(а)пірен, а також скиди в поверхневі водойми та порушення ландшафту та забруднення ґрунтів. Для оцінки впливу діяльності підприємства на стан довкілля, проведені розрахунки викидів забруднюючих речовин від різних джерел, таких як пічки, процеси зберігання та погрузки піску, робота двигунів бульдозера та екскаватора, а також перевезення піску автосамоскидами. Особлива увага приділена розрахункам обсягу пилу та токсичних газів, які викидаються в атмосферу під час роботи підприємства. Отримані результати дозволяють зробити висновки про вплив Колективного підприємства «Славутський піщаний кар’єр» на стан довкілля, зокрема на якість повітря, водойми та ґрунту. Запровадження заходів рекультивації сприятиме поліпшенню стану навколишнього середовища та відновленню порушень, що були створені. Також було встановлено, що діяльність Репищенського родовища не має суттєвого негативного впливу на середовище, а показники забруднень відповідають нормам, встановленим для даного виду діяльності.
  • ДокументВідкритий доступ
    Забезпечення помʼякшеною водою котельні Приватного акціонерного товариства «Київський картонно-паперовий комбінат»
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Вовненко, Віолета Геннадіївна; Радовенчик, Вячеслав Михайлович
    Курсовий проєкт: стор. 74 , 3 табл., 20 рис., 14 посилань. Ціль даного дипломного проекту — реорганізувати систему пом’якшення води в структурі ПАТ” Київський картонно-паперовий комбінат”. Розрахункова продуктивність котельні, що реконструююється — 400 м3/добу. Унікальність проектних рішень,які застосовано у даному проекті полягає у повторному використанню засолених розчинів. Вони повторно пом’якшують воду в установці котельні. Дана пояснювальна записка включає в себе розрахунок очисних споруд котельні а саме — розрахунок матеріального балансу, гідравлічний та технологічні обгрунтування. Склад пояснювальної даної пояснювальної записки наступний: 1. Вступ 2.Технологічна частина 3.Будівельна частина 4. Охорона праці на підприємстві 5. Висновки 6. Список використаної літератури 7. Графічна частина
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація станції водопідготовки Товариства з обмеженою відповідальністю «БІЛОЦЕРКІВВОДА»
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Мартинюк, Катерина Владиславівна; Твердохліб, Марія Миколаївна
    Дипломний проєкт був виконаний на тему «Модернізація станції водопідготовки Товариства з обмеженою відповідальністю «БІЛОЦЕРКІВВОДА». Загальний об’єм – 60 сторінок, з яких: 7 таблиць, 12 рисунків, 10 джерел. Метою даної бакалаврської роботи є вирішення основних проблем станції відопідготовки шляхом модернізації технологічної схеми та очисних споруд підприємства ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА». Пояснювальна записка роботи містить такі розділи: вступ; технологічна частина – в якій заявлені вихідні дані та характеристика вимог очищеної води, характеристика процесів, розрахований матеріальний баланс та приведені всі схеми; гідравлічні розрахунки очисних споруд; будівельна частина; охорона праці; висновки; список використаної літератури, додатки. Окрім основних пунктів роботи наведені також креслення технологічної схеми, креслення плану цеху, креслення плану розміщення споруд, креслення розрізів – повздовжнього та поперечного.
  • ДокументВідкритий доступ
    Удосконалення технологічної схеми очистки стічних вод цеху гальванопокриття на підприємстві АТ “Ельворті”
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Бублик, Марія Іванівна; Вембер, Валерія Володимирівна
    Дипломний проєкт: 56 стор., 6 табл., 12 рис., 3 додатки, 5 креслень, 14 джерел. Тема дипломного проєкту: «Удосконалення технологічної схеми очистки стічних вод цеху гальванопокриття на підприємстві АТ ‶Ельворті″». Метою дипломного проєкту є удосконалення та розробка технологічної схеми системи водоочищення на підприємства АТ «Ельворті» у вигляді іонообмінної установки. Дипломний проєкт включає в себе пояснювальну записку, ілюстративні матеріали та додатки до них. Пояснювальна записка складається з: вступу, техніко-економічного обґрунтування проєкту, технологічної частини, технічних і гідравлічних розрахунків, будівельної частини, розділу «Охорона праці», висновків, списку використаних джерел та додатків. Під час виконання дипломного проєкту були викреслені: план цеху на відмітці +0,000; технологічна схема, поперечний переріз та повздовжній переріз.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вдосконалення системи очищення відхідних газів асфальтобетонних виробництв
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Гадомська, Оксана Василівна; Носачова, Юлія Вікторівна
    Тема дипломного проекту – «Вдосконалення системи очищення відхідних газів асфальтобетонних виробництв». Дипломний проєкт складається з пояснювальної записки та 6 креслень розміром формата А1. Пояснювальна записка складається зі вступу, 5 розділів, висновків, списка використаних джерел (21 штука) та 4 додатки. Метою дипломної роботи – вдосконалення технології поетапного очищення викидів, що утворились при отриманні асфальтобетонної суміші В технологічній частині була вдосконалена технологічна схема, проведені розрахунки матеріального балансу та представлені теоретичні дані про хімічні й фізичні процеси, які втілюються в даній технологічній схемі. В будівельній частині було створено та описано просторово-планувальне вирішення приміщення та розташування очисного обладнання. В розділі охорони праці здійснено аналіз небезпечних виробничих впливів та розроблено заходи щодо створення безпечних умов праці. Всі креслення виконані на форматі А1. Тематика даної роботи є актуальною в теперішній час, оскільки темпи урбанізації міст зростають, а проблема забруднення довкілля стає все більш важливішою. Розроблену технологічну схему можна в подальшому застосовувати для устаткування цехів та виробництв, де відбувається очищення відхідних газів асфальтобетонних виробництв .
  • ДокументВідкритий доступ
    Вдосконалення технологічної схеми очистки димових газів виробництва шамотної цегли
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Бурячок, Аліна Володимирівна; Іваненко, Олена Іванівна
    Дипломний проект: сторінок -75, ілюстрацій- 7, таблиць -13, додатків -5, використаних джерел- 19, креслень- 7. Мета роботи: вдосконалення технологічної схеми очистки димових газів виробництва шамотної цегли для покращення процесу очищення аспіраційного повітря шляхом очищення окремих потоків забрудненого повітря, введення додаткових апаратів очищення димових газів після випалу цегли та стадії каталітичного очищення повітря, а також використання вапнякового методу очистки. Об'єкт проектування: завод по виготовленню шамотної цегли, загальною потужністю 84 т /рік шамотної цегли. У даному дипломному проекті розроблено технологічні схеми очистки аспіраційного повітря, обгрунтований вибір очисного обладнання, виконані технологічні та гідравлічні розрахунки, наведені дані про хімічні та фізичні процеси, що реалізуються в даних технологічних схемах, вирішено питання контролю та регулювання процесу газоочищення, приведено рекомендації з охорони праці. У графічному матеріалі наведена технологічна схема підприємства, технологічна схема очищення аспіраційного повітря, план розміщення споруд, поперечний та поздовжній розрізи підприємства, характеристика аспіраційного повітря, блок-схема матеріального балансу.
  • ДокументВідкритий доступ
    Станція очищення стічних вод АТ «Городище-Пустоварівський цукровий завод»
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Гаврильченко, Богдан Ігорович; Хохотва, Олександр Петрович
    Дипломний проект виконаний на тему «Станція очищення стічних вод АТ “Городище-Пустоварівський цукровий завод”» Загальний об’єм проекту склав: Листів – 73 , таблиць – 8 , ілюстрацій – 9 , креслень – 4 , додатків – 4 . Пояснювальна записка включає в себе наступні розділи, такі як : 1) Вступ. 2) Технологічна частина. 3) Відомості про підприємство. Опис використання води в цукровій промисловості. Характеристики стічних вод підприємства. Вимоги до очищеної води..4) Вибір та обгрунтування доцільності технологічної схеми. 5) Розрахунок матеріального балансу. 6) Теоретичні дані про хімічні, фізичні та біологічні процеси, що реалізуються в даній технологічній схемі. 7) Технологічні та гідравлічні розрахунки очисних споруд. 8) Будівельна частина. 9) Охорона праці. 10) Висновки. 11) Список використаної літератури. Додаток A . Додаток Б. Додаток В. Додаток Г.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вдосконалення технологічної схеми очищення аспіраційного повітря виробництва цементу мокрим способом
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Блінов, Даніїл Володимирович; Іваненко, Олена Іванівна
    Дипломний проект: 72 сторінки, 6 таблиць, 7 рисунків, 4 креслення. Об’єкт модернізації – система очищення аспіраційного повітря на підприємстві з виробництва цементу. Мета роботи – вдосконалення технологічної схеми очищення аспіраційного повітря на підприємстві з виробництва цементу, проектування будівля для розміщення об’єктів газоочистки по даній технологічній схемі і вибір її конструктивних елементів, а також виконання відповідних креслень. Наведено дані про характеристики аспіраційного повітря, що надходить на очистку, вибрані відповідні споруди для забезпечення потрібного рівня очищення газу. Виконано розрахунки матеріального балансу, наведені розрахунки очисних споруд. Наведено дані по сировині, технологічній схемі виробництва цементу, а також розраховано і вибрано виробниче обладнання. Виконано креслення технологічних схем виробництва цементу та очищення повітря, а також поперечний та поздовжній розрізи даної будівлі.
  • ДокументВідкритий доступ
    Проект реконструкції Бортницької станції аерації
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Костенко, Ірина Олегівна; Романюкіна, Ірина Юріївна
    Дипломний проект на тему: «Проект реконструкції Бортницької станцiї аереації». Дипломна робота містить: 72 сторiнки, 12 рисункiв, 9 таблиць, 4 додатки, 8 джерел, 5 креслень на А1. Мета проекту: проектування вдосконаленої схеми очистки стічних вод (реконструкція) Бортницької станції аерації. Задачею проекту є виконання технологічних і гiдравлічних розрахункiв очисних споруд та матеріального балансу. Розроблення креслення технологiчної схеми, генерального плану станції, плану розміщення споруд та навести таблицю вихідних даних. Складається із наступних розділів: вступ, техніко – економічне обґрунтування, технологічна частина: характеристика стічної та очищеної води, підготовка та опис технологічної схеми, теоретичні відомості про фізичні, хімічні та біологічнi процеси, технологічні та гідравлічні розрахунки, матеріальний баланс, охорона праці, будівельна частина , висновки, список використаної літератури та додатки.
  • ДокументВідкритий доступ
    Удοсконалення станції очищення гальванічних стоків ВАТ “Меридіан ім. С. П. Корольова”
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Пляцук, Яна Миколаївна; Хохотва, Олександр Петрович
    Дипломний проєкт містить пояснювльну записку οб’ємом 53 стοрінки, 4 аркуші креслень та 3 додатки. Μета рοбοти пοлягає в удοсконаленні існуючої технοлοгічної схеми οчистки гальваностоків. Οб’єктом дοслідження є рοзрахунок і вибір οчисних спοруд. Пοяснювальна записка містить 4 рοзділи в яких висвітленο характеристики стічних вοд та вимоги щодο їх οчищення, запрοпοнοвано нοву технолοгічну схему οчищення стічних вοд. Приведена теοретична інфοрмація прο фізикο-хімічні процеси щο реалізуються в οбраній технолοгії. Встановлені параметри οчисних спοруд, розраховані та зοбражені балансові пοтоки, οписано будівельну частину та розглянутο οсновні кοнструктивні елементи. Графічна частина прοєкту представлена кресленнями в форматі А1 та ілюструє технοлοгічну схему, план цеху, пοздовжній та пοперечний рοзрізи цеху, генеральний план підприємства.
  • ДокументВідкритий доступ
    Розроблення технологічного потоку з виробництва паперу-основи для рушників
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Касс, Марія Сергіївна; Плосконос, Віктор Григорович
    Виконано обґрунтування щодо розробки технологічного потоку з виготовлення паперу-основи для рушників. Наведено нормативну документацію на вихідні напівфабрикати, а конкретно: вибілену целюлозу із хвойних порід деревини і вибілену целюлозу із листяних порід деревини, і також готову продукцію. Розроблено і описано технологічну схему виготовлення паперу-основи для рушників, виконано розрахунок матеріального балансу води і волокна, і також проведено розрахунок теплового балансу контактного способу та конвективного способу сушіння паперу-основи для рушників. Надано опис основних теоретичних відомостей, а конкретно: процесу розмелення напівфабрикатів, сушіння і каландрування паперу, і також обрано основне технологічне обладнання, що використовується в процесі виробництва паперу-основи для рушників. Розроблено об’ємно-планувальне рішення будівлі цеху для виробництва паперу-основи для рушників. Наведено короткі заходи щодо охорони праці на виробництві.
  • ДокументВідкритий доступ
    Розроблення технологічного потоку з виробництва паперу писального
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Лубчук, Тетяна Віталіївна; Плосконос, Віктор Григорович
    Обґрунтовано розробку технологічного потоку цеху з виробництва паперу писального. Наведено стандарти на сировину (хвойну вибілену та листяну вибілену целюлози) та готову продукцію. Виконано розроблення та наведено опис технологічної схеми виробництва паперу писального, проведено розрахунок матеріального балансу води та волокна, а також розраховано тепловий баланс контактного способу сушіння паперу. Надано опис основних теоретичних відомостей процесів розмелювання, в також сушіння і каландрування паперу, проведено вибір основного технологічного обладнання для виробництва паперу писального. Виконано проектування будівлі цеху у вигляді його рішення об’ємно - планувального. Розроблено також рішення, що стосуються заходів з охорони праці на виробничих місцях.
  • ДокументВідкритий доступ
    Цех з виробництва паперу для серветок з розробленням технологічного потоку
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Дячук, Сергій Петрович; Дейкун, Ірина Михайлівна
    Проведено обґрунтування розроблення проєкту технологічного потоку з виробництва паперу для серветок на ТОВ «Українська картонно-паперова компанія». Наведено характеристику вибіленої хвойної та листяної целюлози, паперу та допоміжних хімічних речовин. Розроблено технологічну схему виробництва паперу для серветок та наведено її опис. Проведено вибір основного технологічного обладнання потоку з виробництва паперу. Виконано розрахунок матеріального балансу виробництва паперу для серветок та теплового балансу контактно-конвективного сушіння паперу. Наведено теоретичні відомості про основні процеси виробництва паперу. Наведено опис об’ємно-планувального вирішення цеху з виробництва паперу для серветок. Розроблено заходи з охорони праці на виробництві.
  • ДокументВідкритий доступ
    Цех з виробництва паперу туалетного із целюлози з розробленням технологічного потоку
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Цикалова, Вікторія Сергіївна; Остапенко, Аліна Анатоліївна
    Обґрунтовано розробку технологічного потоку цеху з виробництва туалетного паперу. Наведено стандарти на сировину (хвойну та листяну целюлози) та готову продукцію. Розроблено та описано технологічну схему виробництва туалетного паперу, розраховано матеріальний баланс води та волокна, а також тепловий баланс контактно-конвективного способу сушіння паперу. Описано основні теоретичні відомості процесу розмелювання та сушіння, а також здійснено вибір основного технологічного обладнання. Наведено об’ємно-планувальне рішення будівлі цеху. Наведено заходи щодо охорони праці на виробництві.
  • ДокументВідкритий доступ
    Очищення стічних вод картонно-паперового виробництва Приватного акціонерного товариства „Київський картонно-паперовий комбінат”
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Шелест, Зоряна Анатоліївна; Радовенчик, В'ячеслав Михайлович
    Дипломний проєкт на тему: «Очищення стічних вод картонно-паперового виробництва Публічного акціонерного товариства «Київський картонно-паперовий комбінат» Мета проєкту: розробка проєкту станції очищення стічних вод: підбір технологічної схеми очистки води продуктивністю стації 20 000 м3/добу, розрахунок матеріального балансу, підбір та розрахунки технологічної схеми а також гідравлічний розрахунок очисних споруд, графічне відображення технологічної схеми водоочистки, плану розміщення споруд та профілю руху води в графічній формі. Об`єкт дослідження: стічна вода КПК. Результат дослідження: характеристика вхідної та вихідної очищеної води. Наведено вибір та обгрунтування технологічної схеми і розрахунок матеріального балансу та розрахунок гідравлічних та очисних споруд. Описано процеси що проводяться в наведеній технологічній схемі водоочистки. Висвітлені основні положення охорони праці. Представлена графічна частина на листах стандартного розміру А1.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вдосконалення технологічної схеми очищення ливеневих стоків СП «Київські ТЕЦ» КП «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО»
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Коваленко, Олександра Миколаївна; Овсянкіна, Вікторія Олекссіївна
    Дана дипломна робота присвячена проектуванню станції підготовки технічної води з метою використання води в технологічних процесах . В роботі проведено техніко-економічне обґрунтування проекту. Була науково обґрунтована технологічна схема для ефективного очищення води, а також був проведений докладний розрахунок матеріального балансу. У даній технологічній схемі водоочищення були детально розглянуті хімічні та фізичні процеси, які застосовуються. Для забезпечення відповідності нормам очищення води були виконані необхідні технологічні та гідравлічні розрахунки очисних споруд. Крім того, була розроблена будівельна частина проекту, а також були надані рекомендації з охорони праці для забезпечення безпеки персоналу. Висновки роботи підкреслюють важливість впровадження данної технологічної схеми для забезпечення необхідної кількості води для функціунуванні данного підприємствана.
  • ДокументВідкритий доступ
    Розробка проєкту гранично-допустимого скиду забруднень у водойми для товариства з обмеженою відповідальністю "Білоцерківвода"
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Воробйова, Олександра Іванівна; Трус, Інна Миколаївна
    Мета даної роботи: розробка проєкту гранично-допустимого скиду нормованих забруднюючих речовин, що відводяться в річки Рось, Роська, Сквирка, Осична зі зворотними водами п’яти випусків товариства з обмеженою відповідальністю «Білоцерківвода», на основі математичного моделювання процесів формування якості поверхневих вод в районі випусків зворотних вод. Дипломний проєкт містить наступні складові: пояснювальна записка та технологічні креслення. До пояснювальної записки входять такі розділи: гідроекологічний опис басейну річки Рось, моніторинг якості водних ресурсів басейну р. Рось, загальна інформація про ТОВ «Білоцерківвода», вихідні дані для розрахунку гранично-допустимих скидів, розрахунок величин гранично-допустимого скиду забруднюючих речовин із зворотними водами, охорона праці. В розділі гідроекологічного опису басейну річки Рось наведена основна інформація про водне джерело, проблеми та вирішення питання якості води річки; розділ моніторинг якості водних ресурсів басейну р. Рось містить інформацію про відбір проб води на руслі річки Рось та прилеглих річок; розділ з загальною інформацією про ТОВ «Білоцерківвода» описує роботу підприємства, випуски зворотних вод та схеми водопідготовки, відведення та очищення стічних вод; Розділ з вихідними даними для розрахунку гранично-допустимих скидів містить інформацію про витрату зворотних вод ТОВ «Білоцерківвода», а також склад і фонові концентрації забруднюючих речовин у зворотних водах ТОВ «Білоцерківвода». Розділ з розрахунками гранично-допустимого скиду забруднюючих речовин із зворотними водами містить розрахунки коефіцієнту змішування і кратності розведення, а також допустимих концентрацій і гранично-допустимих скидів по всім 5 випускам зворотних вод. Розділ з охорони праці направлений на виявлення найважливіших факторів небезпеки для працівників підприємства та методів їх усунення і попередження у процесі виробничої діяльності.
  • ДокументВідкритий доступ
    Удосконалення технологічної лінії очищення комунально-побутових стічних вод міста Обухів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Фатєєв, Данило Сергійович; Хохотва, Олександр Петрович
    Мета роботи – удосконалення роботи очищення комунально-побутових стічних вод міста Обухів. При виконанні дипломного проєкту було розроблено та обґрунтовано технологічну схему очищення комунально-побутових стоків, проведено розрахунок матеріального балансу, технологічних та гідравлічних очисних споруд, описано фізико-хімічні, фізичні та біологічні процеси, що відбуваються в технологічній схемі. Перед утилізацією та зневодненням осаду встановлюються метантенки, які дозволяють вилучити вилучити метан, зменшити навантаження на відстійники, здійснити зневоднення та дегельмінтизацію осаду перед фільтр-пресом. Графічна частина дипломного проєкту містить: креслення технологічної схеми, влаштування споруд на відмітці +0,000 м, профілю руху води та генерального плану підприємства. Креслення були виконані на стандартному форматі А1.
  • ДокументВідкритий доступ
    Реконструкція станції знезалізнення артезіанської води Приватного акціонерного товариства «Київський картонно-паперовий комбінат»
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Кучеренко, Владислав Олексійович; Твердохліб, Марія Миколаївна
    Дипломний проект на тему Реконструкція станції знезалізнення артезіанської води Приватного акціонерного товариства «Київський картонно-паперовий комбінат» Метою проекту є модернізація установки знезалізнення та деманганації артезіанських вод, розрахунок та вибір найбільш ефективних водоочисних споруд для проектування даної технологічної схеми. Об’єктом розробки є технологічна схема очищення артезіанських вод від надлишку іонів феруму та мангану. Пояснювальна записка включає наступні розділи: вступ; технологічна частина: характеристики вихідної, розробка та обґрунтування технологічної схеми, розрахунок матеріального балансу; розрахунок очисних споруд; будівельна частина; охорона праці; висновки; перелік посилань