Бакалаврські роботи (ХПСМ)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 151
  • ДокументВідкритий доступ
    Екструдер для виробництва труб з модернізацією корпусу
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Витвицький, Владислав Миронович; Шилович, Тетяна Борисівна
    Об’єкт розробки – одночерв’ячний екструдер ЧП-63. Мета розробки – визначення недоліків діючих екструдерів і усунення цих недоліків. З цією метою проведено літературний і патентний пошук, який дозволив визначити напрямок модернізації і провести конструкторську розробку модернізованого корпуса екструдера. Виконано параметричні розрахунки базової конструкції одночерв’ячного екструдера, розрахунки на міцність деталей екструдера, також виконано тепловий розрахунок машини. Проведено розрахунок енергоефективності модернізованої конструкції корпуса екструдера в системі моделювання Ansys. З отриманих результатів видно, що температура всередині робочої камери після проведення модернізації зменшується на ≈ 9%. Напруження конструкції за Мізесом менше допустимих, а отже конструкція корпусу є працездатною. Було розроблено заходи з охорони праці щодо забезпечення безпечних умов роботи на черв’ячному екструдері. Також було виконано розділ з технології машинобудування, розроблено технологію виготовлення деталі, вибір та розрахунок пристосування для обробки деталі.
  • ДокументВідкритий доступ
    Прес черв’ячний з модернізацією головки
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Мінін, Валентин Ігорович; Карвацький, Антон Янович
    Об’єкт розробки – черв’ячний прес ЧП 90х30. Мета розробки – модернізація плоскощілинної головки задля усунення недоліків діючої конструкції. Для цього у ДП було проведено літературно-патентний пошук та аналіз конструкцій плоскощілинних головок для виробництва полімерних рулонних матеріалів. Наведено технічні характеристики, розглянуто принцип дії та конструкцію плоскощілинної головки для виробництва полімерних рулонних матеріалів. Проведено параметричні, теплові та розрахунки на міцність конструкції екструдера. Для того, щоб визначити міцність модернізованої конструкції плоскощілинної головки виконано розрахунки її 3D-моделі в системі ANSYS. Модернізація плоскощілинної головки виконана шляхом заміни способу регулювання зазору за допомогою додання термоболтів до верхньої частини плити головки екструдера, що дозволяє виконувати регулювання зазору без фізичного втручання людини шляхом нагрівання термоболта, це дозволяє зменшити час зміни настройки головки на необхідний зазор та подовжити період працездатності машини.
  • ДокументВідкритий доступ
    Лінія для виготовлення лінолеуму з модернізацією каландра
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Карацюба, Назар Олексійович; Казак, Ірина Олександрівна
    В проекті розглянуто каландр в технологічній лінії виробництва лінолеуму. Представлені технічні характеристики каландра. Проведені параметричні, теплові та розрахунки на міцність валка, що підтверджує працездатність та надійність конструкції машини. Виконано літературно-патентний огляд каландрів з метою їх модернізації. Модернізація полягає в тому, що у каландрі одночасно обертається два ролики в протилежному та синхронному напрямку, щоб виконати екструзійну обробку плівки, а бокові різальні кільця з обох боків ролика можуть безпосередньо різати лінолеум. Це дозволятиме отримати матеріал з рівними краями, зменшіть брак матеріалу та дозволить при експлуатації каландру збільшити міжремонтні цикли та підвищити надійність. Також у проєкті виконані розділи з охорони праці, механіко-очікуваних показників та технології машинобудування, в якому надані рекомендації щодо монтажу та експлуатації пристрою до виготовлення кришки підшипника.
  • ДокументВідкритий доступ
    Екструзійний агрегат з модернізацією головки
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Бадулін, Станіслав Володимирович; Панов, Євген Миколайович
    Об’єктом проектування було обрано екструдер ЧП 45х20, предмет розробки – екструзійна головка. Метою розробки э проектування модернізованої головки екструдера. Робота містить технічні характеристики екстудера, конструкцію та принцип дії агрегата для виробництва стрічки з полівінілхлориду (ПВХ). В роботі виконано ряд розрахунків: параметричні та кінематичні розрахунки, розрахунок черв’яка на міцність, що підтверджує надійність та працездатність екструдера з модернізованою головкою. В роботі виконано літературно-патентний огляд, в результаті якого обрано напрямок модернізації головки екструдера. В дипломному проекті розглянуто норми охорони праці, а також виконано розділ «Технологія машинобудування», в якому розроблено пристосування для виготовлення втулки
  • ДокументВідкритий доступ
    Живильник пластинчастий з модернізацією ланцюгового механізму
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Крикун, Євген Євгенович; Васильченко, Геннадій Миколайович
    Дипломний проект містить опис технологічної лінії для виробництва кубовидного щебеню з живильником пластинчастим. У проекті описані технічні характеристики, розглянуті конструкція і принцип роботи пластинчастого живильника, а також виконані параметричні, міцнісні і кінематичні розрахунки для перевірки працездатності машини. У дослідженні було проведено патентний аналіз та огляд літератури для вибору модернізованого варіанту ланцюгового робочого органу пластинчастого живильника. В результаті було обрано модернізацію пластинчастого ланцюга з пружними шарнірними елементами для зменшення тертя в парах роликів і втулок та підвищення довговічності машини. У бакалаврському проекті також досліджено відповідність машини вимогам охорони праці та надано рекомендації щодо виготовлення втулок ланок ланцюга.
  • ДокументВідкритий доступ
    Живильник гвинтовий з модернізацією гвинта
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Кульберден, Микита Сергійович; Васильченко, Геннадій Миколайович
    Об’єкт розробки – живильник гвинтовий. Мета розробки – визначення недоліків і усунення цих недоліків. З цією метою проведено літературний і патентний пошук, який дозволив визначити напрямок модернізації і провести конструкторську розробку модернізованого натяжного пристрою. Проведено параметричні розрахунки, що підтверджені розрахунками на мові мові програмування Fortran. Виконано розрахунки на міцність шнеку. Модернізацією є включення у конструкцію захисного елементу, який захищає основний елемент і захищає його від механічного впливу сировини, що підвищує термін використання живильника, легкість його експлуатації і обслуговування, а значить, і зменшує фінансові витрати. Розроблено систему заходів, що забезпечують відповідні вимогам умови праці у розділі «Охорона праці».
  • ДокументВідкритий доступ
    Агрегат для виробництва плівки з модернізацією екструдера
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Козінчук, Дарія Олександрівна; Витвицький, Віктор Миронович
    Об’єктом розробки є агрегат з виробництва плівки з модернізацією екструдера. Метою проекту є вибір найкращого рішення для удосконалення корпусу екструдера. Тому був проведений літературно-патентний пошук та виконані певні розрахунки. Найкращим рішенням покращення характеристик екструдера було обрану модернізацію корпусу методом встановлення всередині різьбової вставки. При роботі над дипломним проектом здійснено наступні розрахунки: параметричні, на міцність, перепади тиску в головці та тепловий. На основі параметричних розрахунків були виконані креслення основних вузлів екструдера, креслення загального виду агрегату, технологічної лінії виготовлення плівки та модернізованої конструкції в середовищі КОМПАС. Розрахунки корпусу до модернізації та після в середовищі SolidWork Simulation дає видимий результат покращення характеристик методом порівняння розрахунків базової та модернізованої конструкцій. Для покращення роботи базового корпусу екструдера була виконана модернізація. В корпус вмонтовується вставка з різьбою, яка забезпечує щільний контакт з різьбою черв`яка та запобігає протитоку розплаву в середині корпусу.
  • ДокументВідкритий доступ
    Черв’ячний прес з модернізацією завантажувального пристрою
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Загородній, Богдан Олександрович; Витвицький, Віктор Миронович
    Об’єкт розробки – черв’ячний прес. Предмет модернізації – завантажувальний пристрій. Мета розробки – проектування та модернізація завантажувального пристрою. У новій конструкції поліпшуються процеси перемішування матеріалу у воронці, в результаті чого під час постійного перемішування матеріалу він не буде накопичуватись у великій швидкості і забиватись у проході до труби живлення. У роботі надані технічні характеристики, розглянуті конструкція і принцип дії екструдера для виготовлення труб, виконані параметричні, кінематичні, теплові розрахунки та розрахунки на міцність черв’яка, які підтверджують працездатність та надійність конструкції. Також у розділі технологія машинобудування було обрато і розраховано фланець воронки. У роботі було проведено літературно-патентний пошук черв’ячного пресу з модернізацією завантажувального пристрою. Модернізація включає в себе додатковий двигун, що прикріплений до воронки та вал і пара лопаток, що з’єднані з двигуном завдяки обертовому ременю. При запуску двигуна обертовий ремінь приводить у рух вал і лопатки, що перемішують матеріал. До того ж у проекті розглянуто вимоги щодо охорони праці та навколишнього середовища.
  • ДокументВідкритий доступ
    Черв’ячний прес з модернізацією головки
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Гроховецький, Владислав Сергійович; Шилович, Ігор Леонідович
    Об’єктом розробки є екструдер ЧП 32×20. Дипломний проект присвячений модернізації екструзійної головки екструдера. Метою модернізації є забезпечення ефективність виробництва за рахунок реалізації пошарової фільтрації. У роботі надано технічні характеристики, розглянуто конструкцію та принцип дії агрегату для виробництва поліетиленових труб, виконано параметричні, кінематичні, теплові розрахунки, та розрахунки на міцність черв’яка, які підтверджують працездатність та надійність машини. У даному проекті виконано літературно-патентний пошук з метою обрання варіанта модернізації екструзійної головки
  • ДокументВідкритий доступ
    Агрегат екструзійний з модернізацією черв’ячного преса
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Подуфалов, Ілля Андрійович; Карвацький, Антон Янович
    Об’єкт проєктування - черв’ячний прес ЧП 63х30. Мета проекту - удосконалення якості вихідної полімерної продукції та розширення спектру полімерних матеріалів шляхом модернізації черв’яка черв’ячного преса. Розглядається принцип роботи та конструкція черв'ячного екструдера ЧП 63х30, який використовується в технологічній лінії для виробництва полімерних труб. На основі аналізу технічних параметрів та характеристик роботи, проведені параметричні та варіативні розрахунки базової та модернізованої машини за допомогою програмного забезпечення ANSYS WORKBENCH.
  • ДокументВідкритий доступ
    Валкова дробарка з модернізацією приводу
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Мороз, Павло Дмитрович; Гур'єва, Людмила Намівна
    Метою даної дипломної роботи являється покращення ефективності роботи валкової дробарки. В роботі виконані кінематичні та параметричні розрахунки валкової дробарки та розрахунки на міцність окремих елементів. Виконані креслення загального вигляду дробарки та певних деталей і вузлів. Для покращення ефективності роботи валкової дробарки була проведена її модернізація. З розглянутих 6-ми патентів обрано патент CN №203648608 U. В роботі приведена технологічні лінія виготовлення цементу сухим методом, де валкова дробарка застосовується для подрібнення глини. Також додаються розроблені правила техніки безпеки на виробництві та охорона навколишнього середовища.
  • ДокументВідкритий доступ
    Зд принтер з модернізацією екструзійної головки
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Сорока, Євгеній Олександрович; Сокольський, Олександр Леонідович
    Методи розробки і проектування - аналітичні, розрахункові, проектувальні; з використанням відомих методів, комп‘ютерних програм, нормативних документів. При модернізації головки екструдера вивчено принципи роботи і конструкцію 3д принтера для розробки прототипів, проаналізовано технічні параметри і характеристики машини. Проведено низку інженерних розрахунків, потрібних для проектування і розробки принтера, згідно з технічним завданням. На основі виконаних патентних досліджень модернізовано головку екструдера за рахунок того, що замість традиційної прямоточної головки спроєктовано черв’ячний пластикатор, який дає змогу підвищити продуктивність і позбутись зайвої стадії виробництва стренги. Розроблено і спроектовано модернізована головка для підвищення продуктивності друку.
  • ДокументВідкритий доступ
    Млин трубний з модернізацією барабана
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Бендатий, Дмитро Юрійович; Гондлях, Олександр Володимирович
    Об’єкт розробки – трубний млин 4×13,5 м. Мета розробки – визначення недоліків діючих конструкцій трубних млинів і усунення цих недоліків. З цією метою проведено літературно-патентний огляд, який дозволив визначити напрямок модернізації і провести конструкторську розробку модернізованої футеровки робочої поверхні барабана млина. Проведено параметричний та кінематичний розрахунок конструкції трубно млина, а також розрахунок на міцність його окремих вузлів. Для підтвердження працездатності та доцільності проектованої модернізації представлено аналіз конструкцій барабана в системі ANSYS. Отримані результати аналізу підтверджують підвищення довговічності та зменшення навантаження на модернізовані бронеплити. Розроблено креслення загального виду трубного млина, технологічної лінії виробництва, базового та модернізованого вузла машини.
  • ДокументВідкритий доступ
    Конусна дробарка крупного дроблення з модернізацією механізму регулювання робочого зазору
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Гарбуза, Олександр Ігорович; Сідоров, Дмитро Едуардович
    При проектуванні конусної дробарки, на основі аналітичного огляду науково-технічної літератури, нормативної та конструкторської документації, патентних досліджень, інженерно-технічних розрахунків, вивчено принцип роботи і конструкцію конусної дробарки крупного подрібнення, проаналізовано технічні параметри та характеристики. Ввиконано ряд інженерних розрахунків, необхідних для модернізації і проектування дробарки, згідно з технічним завданням. Використовуючи патенти виконано модернізацію вузла регулювання подрібнюючого зазору. Розроблено проект конусної дробарки з модернізацією вузла регулювання подрібнюючого зазору.
  • ДокументВідкритий доступ
    Екструдер для виробництва двошарових полімерних труб з дослідженням міцності внутрішнього нономодифікованого шару
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Гурін, Роман Сергійович; Гондлях, Олександр Володимирович
    Метою роботи є дослідження внутрішнього наномодифікованого шару двошарової труби, яка буде стійка до значного тиску. Виконано розрахунки екструдера, які підтверджують його працездатність. Досліджена двошарова пройшла всі етапи перевірки на міцність та була доведена її працездатність.
  • ДокументВідкритий доступ
    Дисковий вакуум фільтр з модернізацією розподільної головки
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Деребера, Павло Валерійович; Борщик, Сергій Олександрович
    Об’єктом розробки і проектування є дисковий вакуум-фільтр. Мета проекту розробка і проектування дискового вакуум-фільтра на основі існуючих промислових аналогів; визначення можливостей і здійснення модернізації вузлів вакуум-фільтра. Використані аналітичні та експериментальні методики проектування, відомі методи числових розрахунків, комп’ютерних програм, нормативних документів. При розробці і проектуванні дискового вакуум-фільтру, на основі аналітичного огляду науково-технічної літератури, нормативної та конструкторської документації, патентних досліджень, інженерно-технічних розрахунків вивчено принципи роботи і конструкцію промислових дискових вакуум-фільтрів. Проаналізовано технічні параметри і характеристики вакуум-фільтрів. Виконано ряд інженерних розрахунків, необхідних для розробки і проектування дискового вакуум-фільтра, згідно з технічним завданням. На основі виконаних патентних досліджень модернізовано розподільчу головку фільтра. Розроблено і спроектовано дисковий вакуум-фільтр з модернізованою розподільчою головкою.
  • ДокументВідкритий доступ
    Агрегат для виробництва багатошарових плівок з дослідженням впливу рівня наномодифікації полімеру на міцність кінцевого виробу
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Безверхий, Ігор Олександрович; Гондлях, Олександр Володимирович
    В проекті виконані розробка, проєктування та дослідження впливу рівня наномодифікації полімеру на міцність кінцевого виробу, також огляд агрегату для виготовлення багатошарових плівок та технологічної лінії, проведення літературного та патентного огляду за темою багатошарових плівок та їхнє виготовлення з наномодифікуванням одного із шарів полімеру, щоб зрозуміти сучасне ставлення до цього науковців та дослідників. Агрегатом виступає екструдер на базі ЧП 45х25, але в кількості трьох одиниць для утворення трьох шарів у одну спільну тришарову плоскощілинну головку. Технологічна лінія складається з екструдера з багатошаровою плоскошілинною (в цьому випадку тришаровою) головкою, каландра, охолоджувального пристрою, тягнучих валків, та намотувального пристрою. Проведені параметричні розрахунки екструдера, розрахунки черв’яка, що підтверджують надійність та працездатність машини.
  • ДокументВідкритий доступ
    Каландр для виробництва гумової стрічки з модернізацією пристрою для регулювання зазору
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Ратніков, Андрій Сергійович; Герасименко, Юлія Юріївна
    Метою роботи є визначити недоліки каландра та шляхів їх усунення, недоліків. З цією метою проведено літературний і патентний пошук, який дозволив визначити напрямок модернізації і провести конструкторську розробку модернізації каландра. Для модернізованого каландра проведені інженерні числові і кінематичні розрахунки, які підтвердили можливість використання модернізації каландра, пристрою для регулювання зазору. Спроектована лінія дозволить випускати гумову стрічку різної товщини. Розглянуто технологію виготовлення пристрою для обробки модернізованого каландру. У роботі спроектований каландр для виробництва гумової стрічки, проведено опис конструкції каландра, зроблено числові розрахунки такі як розрахунок геометричних параметрів та розрахунок потужності приводу, проведено розрахунок на міцність та жорсткість валків каландра, розрахунок довговічності опор кочення валків каландра, розраховано механізм регулювання зазору.
  • ДокументВідкритий доступ
    Живильник скребковий з модернізацією скребків
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Матвієнко, Діана Олександрівна; Герасименко, Юлія Юріївна
    Об’єктом проектування та розробки є скребковий живильник для дозування та транспортування сипучих матеріалів. Мета проекту полягає в розробці та проектуванні скребкового живильника згідно з технічним завданням на базі відомого рівня техніки за допомогою аналізу розглянутих основних аспектів модернізації скребків, їх переваг та вплив на ефективність роботи скребкового живильника. На основі патентних досліджень проведено модернізацію скребків та визначено можливості впровадження модернізованої конструкції в обладнання, що проектується. Як методи розробки і проектування були використані параметричні, кінематичні, проектувальні розрахунки за відомими методиками та нормативними документами.
  • ДокументВідкритий доступ
    Лінія виробництва гумових виробів з модернізацією вальців
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Синєгуб, Дмитро Сергійович; Казак, Ірина Олександрівна
    Об’єкт розробки – вальці. Мета розробки - визначення недоліків вальців і усунення цих недоліків. З цією метою проведено літературний і патентний пошук, який дозволив визначити напрямок модернізації і провести конструкторську розробку модернізованих вальців. Для базових вальців проведені інженерні розрахунки, які підтвердили працездатність базової конструкції. Розрахунок на міцність модернізованого валу з використанням 3D моделі дозволяє зробити висновки про модернізований вал. Також, в розробленій конструкції, покращуються умови отримання більш якісних виробів з гуми