Бакалаврські роботи (КЕП)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 111
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обгрунтування напрямів ефективного використання фінансових ресурсів
    (2023) Середюк, Катерина Максимівна; Погребняк, Анна Юріївна
    Мета роботи полягає полягає в обґрунтуванні рекомендацій щодо напрямів ефективного використання фінансових ресурсів для забезпечення фінансової стійкості, оптимізації витрат та підвищення конкурентоспроможності підприємств. Для проведення дослідження використовувалися теоретичний (аналіз, узагальнення), графічний (побудова рисунків, графіків), аналітичний, описовий, математичний методи. У дипломні роботі запропоновано напрями ефективного використання фінансових ресурсів, а саме зменшення рівня адміністративних витрат шляхом скорочення управлінських посад, та підвищення ефективності маркетингових заходів. Їх впровадження дозволить скоротити адміністративні витрати, збільшити оборот та збільшити прибуток ПрАТ «Оболонь». Об’єкт дослідження – процес використання фінансових ресурсів підприємства. Предмет дослідження – теоретичні, методичні та практичні підходи до забезпечення ефективного використання фінансових ресурсів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обгрунтування напрямів ефективного використання інвестиційних ресурсів підприємства
    (2023) Сивашова, Владислава Петрівна; Гречко, Алла Володимирівна
    Метою дипломної роботи є економічне обґрунтування напрямів ефективного використання інвестиційних ресурсів ПАТ «Кіровоградське рудоуправління». Для економічного обґрунтування напрямів ефективного використання інвестиційних ресурсів були використані такі методи: методи горизонтального та вертикального аналізів, методи аналізу та синтезу, методи систематизації та узагальнення, метод економіко-математичного моделювання за допомогою пакету прикладних програм Microsoft Excel. В роботі було проаналізовано показники, які характеризують фінансову, економічну та інвестиційну діяльності підприємства. Зокрема, велика увага приділена саме показникам, які характеризують ефективність використання інвестиційних ресурсів. Для того щоб підвищити ефективність використання інвестиційних ресурсів необхідно зменшити запаси на підприємстві шляхом відкриття дочірнього підприємства, а також зменшити ризики шляхом розширення економічного відділу на одного працівника. Об’єктом дослідження є процес зростання ефективності використання інвестиційних ресурсів ПАТ «Кіровоградське рудоуправління».Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних та практичних підходів щодо зростання ефективності використання інвестиційних ресурсів ПАТ «Кіровоградське рудоуправління».
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обгрунтування напрямів підвищення ефективності маркетингової діяльності підприємства
    (2023) Сухомлин, Богдан Дмитрович; Кавтиш, Оксана Петрівна
    Мета роботи полягає в економічному обгрунтуванні напрямів та розробленні заходів щодо підвищення ефективності маркетингової діяльності ПрАТ «Миргородський завод мінеральних вод». Методи дослідження. Для обгрунтування теоретичних основ та надання практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності маркетингової діяльності підприємства використано методи економічного аналізу, кореляційно-регресійний аналіз, методи економетричного моделювання, методи спостереження, збору фактів, узагальнення та прогнозування, Також були використані методи стратегічного аналізу, серед них, зокрема, SWOT-аналізу, аналізу ринку та стратегічного аналізу конкурентів. Об'єктом є процес підвищення ефективності маркетингової діяльності підприємства. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних та практичних підходів до підвищення ефективності маркетингової дільності ПрАТ «Миргородський завод мінеральних вод».
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обргунтування напрямів підвищення ефективності фінансової діяльності
    (2023) Фалько, Микита Олегович; Тульчинська, Світлана Олександрівна
    Мета роботи полягає в економічному обґрунтуванні напрямів підвищення ефективності фінансової діяльності ПАТ «Інтерпайп НТЗ». Для аналітичного дослідження та розробки пропозицій щодо підвищення ефективності фінансової діяльності ПАТ «Інтерпайп НТЗ» використані абстрактно-логічний метод, вертикальний та горизонтальний методи аналізу, графічний, табличний, порівняльний, коефіцієнтний методи, а також методи економіко-математичного аналізу. В роботі було досліджено ефективність фінансової діяльності промислового підприємства та запропоновано заходи щодо покращення фінансового стану за допомогою використання факторингу дебіторської заборгованості, а також застосування такого альтернативного методу фінансування як емісія акцій з їх подальшою токенізацією; обґрунтовано доцільність запропонованих пропозицій та надано кількісне підтвердження позитивного впливу на ефективність фінансової діяльності ПАТ «Інтерпайп НТЗ». Об’єкт дослідження – фінансова діяльність ПАТ «Інтерпайп НТЗ». Предмет – теоретичні та практичні аспекти підвищення ефективності фінансової діяльності ПАТ «Інтерпайп НТЗ».
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обгрунтування напрямів підвищення ефективності збутової діяльності підприємства
    (2023) Швець, Андрій Сергійович; Марченко, Валентина Миколаївна
    Мета роботи полягає в обґрунтуванні практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності збутової діяльності на промислових підприємствах України, зокрема за рахунок удосконалення її організації. База дослідження - ПрАТ «Деревообробний комбінат №7». Об’єкт дослідження – процес здійснення збутової діяльності підприємства. Предмет дослідження – сукупність теоретичних, методичних і практичних підходів та положень організації ефективної збутової діяльності підприємства ПрАТ «Деревообробний комбінат №7» . В роботі було здійснено аналіз економічного стану та аналіз ефективності збутової діяльності підприємства. Аналіз показав, що підприємство підвищило ефективність збутової діяльності в результаті впровадження запропонованих напрямів підвищення ефективності збутової діяльності. Серед запропонованих напрямів є підвищення витрат на рекламу, розвиток онлайн продажів та пропозиції щодо оптимізації витрат на збут.
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обгрунтування напрямів зростання прибутковості діяльності підприємства
    (2023) Шейкін, Вікторія Сергіївна; Шашина, Марина Володимирівна
    Мета роботи полягає у економічному обґрунтуванні напрямів зростання прибутковості підприємства та розробити в ході дипломної роботи пропозиції для підвищення прибутковості ТОВ «НіжинХліб». Об’єкт дослідження – обґрунтування напрямів зростання прибутковості діяльності ТОВ «НіжинХліб». Предмет дослідження – сукупність теоретичних, методичних та практичних підходів до підвищення рівня прибутковості діяльності ТОВ «НіжинХліб».
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обгрунтування напрямів підвищення ефективності операційної діяльності КП «Київпастранс»
    (2023) Малкіна, Єлізавета Вадимівна; Дергалюк, Богдан Володимирович
    Мета роботи: дослідити операційну діяльність КП «Київпастранс» та знайти напрями посилення її ефективності. Для дослідження та розробки пропозицій в роботі були використані методи аналізу, синтезу, класифікації, групування, табличний та графічний методи, горизонтальний, коефіцієнтний, порівняльний аналіз та кореляційно регресійний аналіз. В роботі досліджено структуру та динаміку перевезень пасажирів, операційну діяльність та фінансово-економічний стан КП «Київпастранс». На основі отриманих даних було запропоновано збільшити обсяги випуску рухомого складу на маршрути, вчасно вводити в експлуатацію нові моделі транспорту, покращити якість обслуговування та умови експлуатації рухомого складу, збільшити мережу маршрутів, зменшити інтервали руху, збільшити кількість контролерів на маршрутах, повернути можливість оплати проїзду готівкою. Детальніше було розглянуто 2 рекомендації: виведення на маршрути 7 трамваїв «Електрон T5L64» та створення нового маршруту, який сполучатиме с. Софіївська Борщагівка та станцію Виставковий центр у м. Києві. Економічний ефект від впровадження даних рекомендацій полягає у підвищенні чистого прибутку КП «Київпастранс» на 23 426,64 тис. грн у прогнозованому році. Об’єкт дослідження: процес підвищення ефективності операційної діяльності КП «Київпастранс». Предмет: сукупність теоретичних, методичних та практичних підходи щодо підвищення ефективності операційної діяльності КП «Київпастранс».
  • ДокументВідкритий доступ
    Підвищення ефективності матеріально- технічного забезпечення підприємства в сучасних умовах
    (2023) Баранніков, Максим Олександрович; Кириченко, Сергій Олександрович
    Мета роботи полягає в розробці заходів, які спрямовані на підвищення ефективності матеріально-технічного забезпечення, на базі підприємства ТОВ «Завод гофротари «Придніпровський», шляхом визначення чинників негативного впливу та формуванням відповідних пропозицій. Для аналітичного дослідження та розробки пропозицій в дипломній роботі використані логічний та аналітичний метод, метод порівняльного та емпіричного аналізів, графічний та табличний методи інтерпретації аналізів і результатів дослідження, а також метод економіко-математичного моделювання. В роботі було проаналізовано фінансово-господарський стан та ефективність матеріально-технічного забезпечення підприємства. Дослідження дозволило встановити спад роботи структури внаслідок масового відтоку та кваліфікованих кадрів відділу закупівель. На основі аналізу було розроблено два напрямки підвищення ефективності матеріально-технічного забезпечення шляхом автоматизації системи закупівель і складського господарства. Об’єкт дослідження – процес підвищення ефективності матеріально технічного забезпечення на базі ТОВ «Завод гофротари «Придніпровський». Предметом дослідження є сукупність теоретичних, практичних і методичних підходів до підвищення ефективності матеріально-технічного забезпечення ТОВ «Завод гофротари «Придніпровський».
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обгрунтування напрямів підвищення ефективності мотивації праці на підприємстві
    (2023) Дробязко, Ангеліна Юріївна; Кириченко, Сергій Олександрович
    Мета роботи полягає в дослідженні напрямів підвищення ефективності мотивації праці на ПрАТ «Шосткинський хлібокомбінат». Для аналітичного дослідження та розробки пропозицій в роботі використані метод статистичного аналізу, синтезу, узагальнення, спостереження, кореляції, графічний метод, а також метод оптимізаційного моделювання, логічного аналізу та прогнозування. В роботі було проаналізовано показники, які характеризують фінансово господарський стан підприємства, а також був здійснений аналіз трудових ресурсів та системи мотивації праці. Аналіз показав, що підприємству варто внести зміни до діючої системи мотивації шляхом вдосконалення матеріальних та нематеріальних методів стимулювання. Аналітичні дослідження дозволили розробити рекомендації щодо доцільності використання запропонованих заходів на підприємстві ПрАТ «Шосткинський хлібокомбінат». Об’єкт дослідження – процес формування мотивації праці персоналу підприємства. Предмет – сукупність теоретичних, методичних та практичних підходів до підвищення ефективності мотивації праці на підприємстві.
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обгрунтування напрямів зростання прибутковості діяльності підприємства
    (2023) Кашпуренко, Тетяна Олександрівна; Кириченко, Сергій Олександрович
    Метою роботи є економічне обґрунтування теоретичних та практичних рекомендацій щодо напрямів зростання прибутковості діяльності вітчизняних підприємств. При виконання роботи було використано емпіричний, загально-логічний, аналітичний, статистичний, описовий методи та метод економіко-математичного моделювання. У дипломні роботі було досліджено загальне фінансово-економічне становище та рівень прибутковості ПрАТ «Звягельхліб», а також теоретичні аспекти факторів впливу на прибутковість. На основі цього було сформовано два проєкти, що сприятимуть її збільшенню, що були прийняті до реалізації (довідка впровадження №215 від 15.05.2023 р.). Об’єктом дослідження виступає процес формування прибутку під час ведення діяльності підприємством. Предмет – сукупність теоретичних, методичних та практичних підходів, що забезпечують зростання прибутковості діяльності.
  • ДокументВідкритий доступ
    Формування ефективних підходів підвищення конкурентоспроможності продукції в умовах воєнного стану
    (2023) Рурак, Катерина Миколаївна; Красношапка, Володимир Володимирович
    Мета роботи полягає у економічному обґрунтуванні заходів спрямованих на підвищення конкурентоспроможності ТОВ «Київський БКК». Для дослідження ефективності виробничої діяльності ТОВ «Київський БКК» та розробки пропозицій в дипломній роботі були використані методи: табличний, графічний, порівняльний, групування, калькуляційний, економіко математичний аналіз, горизонтальний та вертикальний аналіз. В роботі запропоновано створення продукції в індивідуальних упаковках, що виготовлятиметься на автоматизованих лініях, вартість якої 1 480 000 грн. Аналітичні дослідження дозволили розробити рекомендації щодо доцільності використання запропонованих заходів на ТОВ «Київський БКК». Об’єкт дослідження – процес підвищення конкурентоспроможності продукції ТОВ «Київський БКК». Предмет дослідження – сукупність теоретичних, методичних й практичних підходів до підвищення конкурентоспроможності продукції ТОВ «Київський БКК».
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обгрунтування напрямів підвищення рентабельності виробництва
    (2023) Мошкун, Галина Ігорівна; Кривда, Олена Віталіївна
    Метою роботи є теоретичний та практичний аналіз категорії «рентабельність», а також пошук можливих напрямів її зростання на прикладі конкретного підприємства. У роботі було розраховано різні показники фінансово-економічного стану підприємства, серед яких є: показники платоспроможності та ліквідності підприємства, коефіцієнти фінансової стійкості суб’єкта господарювання, показники ділової активності та рентабельності. З метою більш детального аналізу було розглянуто основні дані, що характеризують баланс підприємства, фінансові результати діяльності та оцінено ймовірність банкрутства. Для здійснення обґрунтованого аналізу було залучено методи узагальнення, порівняння, а також графічний метод. Аналіз довів, що в 2021 році підприємство значно покращило ситуацію, відносно 2020 року. Однак, задля подальшого покращення діяльності важливим є врахування запропонованих методів збільшення рентабельності. Об’єктом дослідження є результати фінансової діяльності ТОВ «Склоресурс». Предметом дослідження є теоретичні та практичні положення щодо оцінки рентабельності ТОВ «Склоресурс» та пошук шляхів її покращення.
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обгрунтування напрямів підвищення ефективності діяльності підприємства
    (2023) Кочетова, Вероніка Євгенівна; Шевчук, Наталія Анатоліївна
    Мета цієї роботи полягає у проведені дослідження напрямів зменшення та оптимізації витрат виробництва за допомогою інноваційних методів та технологій. Для забезпечення виконання аналітичного дослідження, виявлення напрямів та створення пропозицій були використані такі методи наукового пізнання, як: синтез, аналіз, табличний, графічний, тощо. У роботі було проведено аналіз витрат виробничої діяльності підприємства ПАТ «Укрнафта» та розроблено пропозиції, спрямовані на оновлення виробничого обладнання. Для реалізації такого напряму потребує придбання нового бурового обладнання, оновлення засобів зв’язку та діагностики свердловин. Об’єктом дослідження є процес зменшення обсягу витрат виробництва на ПАТ «Укрнафта». Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних та практичних підходів для оптимізації витрат виробництва та зменшення собівартості продукції ПАТ «Укрнафта».
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обгрунтування напрямів підвищення ефективності діяльності підприємства
    (2023) Коцюбайло, Марія Романівна; Кузьмінська, Наталія Леонідівна
    Метою роботи є економічне обґрунтування напрямів підвищення економічної ефективності товариства з обмеженою відповідальністю «Три Ведмеді». Для економічного обґрунтування напрямів підвищення ефективності діяльності ТОВ «Три Ведмеді» було використано наступні методи: табличний, порівняльний, логічний, графічний, метод синтезу та аналізу, економіко математичний аналіз, статистичний та динамічний методи. Об’єктом дослідження є процес підвищення ефективності діяльності підприємства. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних, а також практичних підходів до підвищення ефективності діяльності ТОВ «Три Ведмеді». На основі розроблених висновків щодо фінансово-економічного стану підприємства, які формуються на аналізі, запропоновано два проєкти підвищення ефективності діяльності підприємства: отримання сертифікації, яка дає можливість підприємству реалізовувати продукцію на нових ринках, та встановлення сонячних панелей для генерації власної електроенергії.
  • ДокументВідкритий доступ
    Ефективне використання енергоресурсів підприємства в умовах їх дефіциту
    (2023) Захаров, Нікіта Васильович; Красношапка, Володимир Володимирович
    Метою цієї роботи є обґрунтування практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів, оптимізації витрат, що пов’язані із ними, а також побудовою атономної системи забезпечення енергії. Для виконання аналітичного дослідження та розробки пропозицій в роботі були використані наступні методи: абстрактно-логічний, ланцюгових підстановок, індексний, графічний, а також економіко-математичне моделювання. У роботі проведено аналіз витрат енергетичних ресурсів на підприємстві та запропоновано побудову автономної системи опалення для виробничих приміщень. Реалізація такого заходу потребує встановлення пристроїв із генерації теплової енергії, які не є частиною централізованої системи опалення, а саме: газового, твердопаливного та електричного котлів і теплового насосу, який є найбільш ефективним варіантом. Об’єктом дослідження є процес підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів на підприємстві ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обгрунтування напрямів зростання конкурентоспроможності продукції
    (2023) Денисов, Микита Анатолійович; Кириченко, Сергій Олександрович
    Мета дипломної роботи полягає у дослідженні шляхів підвищення конкурентоспроможності продукції та формуванні оптимізаційних заходів на обраному підприємстві, яким виступає ТОВ «Еко-сфера». Основними методами, які використовувались в дипломній роботі є аналітичний, стратегічний і логічний підхід. Також використовувався метод порівняльного аналізу та всесторонньої оцінки. Графічний метод використовувався протягом роботи для відображення результатів досліджень і спрощення сприйняття аналітичної інформації. Результатами дипломної роботи є аналіз теоретичної складової шляхів збільшення конкурентоспроможності продукції. На основі даної інформації проводився аналіз господарського стану обраного підприємства, визначався рівень конкурентоспроможності продукції, що дозволило сформувати проекти з підвищення рівня конкурентоздатності товарів компанії ТОВ «Еко-сфера» на конкурентному ринку. Об’єктом дослідження є процес збільшення конкурентоспроможності продукції підприємства ТОВ «Еко-сфера». Предметом дослідження виступає сукупність теоретико-методичних і практичних підходів до збільшення конкурентоспроможності продукції ТОВ «Еко-сфера».
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обгрунтування напрямів підвищення ефективності збутової діяльності підприємства
    (2023) Горбатюк, Андрій Григорович; Мартиненко, Василь Петрович
    Метою дипломної роботи є економічне обґрунтування напрямів підвищення ефективності збутової діяльності ПрАТ «Хмельпиво». У процесі роботи використано наступні методи: статистичний метод, метод групування, метод дедукції та індукції, статистичні методи, метод економіко-математичного прогнозування та моделювання, порівняльний метод та метод логічного узагальнення. В роботі проведено аналіз основних економічних показників підприємства, аналіз основних показників збутової діяльності, проведено кореляційно-регресійний аналіз підприємства. Також представлена загальна характеристика підприємства та запропоновано впровадження заходів для підвищення ефективності збутової діяльності, а саме: впровадження рекламних заходів та впровадження відділу маркетингу на підприємстві. Об’єкт дослідження – збутова діяльність ПрАТ «Хмельпиво». Прeдмeт дослідження – сукупність тeорeтичних, мeтодичних і практичних підходів щодо підвищення eфeктивності збутової діяльності на ПрАТ «Хмельпиво».
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обгрунтування напрямів підвищення ефективності інноваційної діяльності підприємства
    (2023) Главатчук, Анатолій Русланович; Дергалюк, Богдан Володимирович
    Метою цієї роботи є вибір та обґрунтування напрямків підвищення ефективності інноваційної діяльності. Реалізація ідентифікованих завдань даного дипломного дослідження здійснюється за рахунок широкого методичного апарату аналізу, зокрема шляхом застосування методів синтезу та аналізу, коефіцієнтного, графічного тощо. У роботі були запропоновані напрями підвищення ефективності інноваційної діяльності ТОВ «ЕПІЦЕНТР К» та обґрунтовані запропоновані заходи. Було представлено інноваційну програму. Об’єктом дослідження є процес підвищення ефективності інноваційної дільності ТОВ «ЕПІЦЕНТР К». Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних та практичних підходів щодо підвищення ефективності інноваційної діяльності ТОВ «ЕПІЦЕНТР К».
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обгрунтування напрямів підвищення ефективності виробничої діяльності ТОВ «Дельта Вілмар Укр»
    (2023) Буряков, Владислав Андрійович; Тульчинська, Світлана Олександрівна
    Мета роботи полягає у економічному обгрунтуванні напрямків та розробці заходів спрямованих на підвищення ефективності виробничої діяльності ТОВ «Дельта Вілмар Україна» Для дослідження ефективності виробничої діяльності ТОВ «Дельта Вілмар Україна» та розробки пропозицій в дипломній роботі були використані методи: табличний, графічний, коефіцієнтний, порівняльний, групування, калькуляційний, структурно-функціональний, економіко-математичний аналіз, горизонтальний та вертикальний аналіз. На основі проведеного аналізу економічної діяльності та поточного стану підприємства запропоновано один шлях підвищення ефективності виробничої діяльності, а саме будівництво цеху охолодження та екстракції олії. Об’єкт дослідження – процес підвищення ефективності виробничої діяльності ТОВ «Дельта Вілмар Україна». Предмет дослідження – сукупність теоретичних, методичних та практичних підходів до підвищення ефективності виробничої діяльності ТОВ «Дельта Вілмар Україна».
  • ДокументВідкритий доступ
    Економічне обгрунтування напрямів підвищення ефективності операційної діяльності підприємства
    (2023) Біленко, Кристина Сергіївна; Мартиненко, Василь Петрович
    Мета роботи полягає в обґрунтуванні напрямів підвищення ефективності операційної діяльності підприємства та наданні практичних рекомендацій щодо покращення ефективності операційної діяльності ТОВ «РЕТАЛ УКРАЇНА». При написанні дипломної роботи були використані наступні методи: логічний, описовий, аналітичний, порівняльний, табличний, графічний методи та метод економіко-математичного моделювання. В роботі запропоновані заходи щодо зниження адміністративних та збутових витрат на підприємстві, а також впровадження нового виду продукції – пляшок та проведення рекламної кампанії для забезпечення збуту даного виду продукції, в результаті якої ТОВ «РЕТАЛ УКРАЇНА» збільшить обсяг прибутку на 14 982 тис. грн. та рентабельність операційної діяльності підприємства зросте на 7,52%. Об’єктом дослідження є операційна діяльність ТОВ «РЕТАЛ УКРАЇНА». Предметом дослідження є сукупність теоретико-методичних та практичних підходів щодо підвищення ефективності операційної діяльності ТОВ «РЕТАЛ УКРАЇНА».