Бакалаврські роботи (ОТ)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 848
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмне забезпечення для автоматизації торгівлі та обліку складу магазину
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського., 2024) Білоус, Максим Олександрович; Селіванов, Віктор Левович
    Дипломний проєкт присвячений розробці програмного забезпечення для автоматизації торгівлі та обліку складу магазину. Метою розробки є підвищення ефективності роботи з даними складу магазину, за рахунок автоматизації процесу перенесення та адаптації даних з інших БД. Об'єктом дослідження є програмне забезпечення для автоматизації торгівлі та обліку складу магазину, а предметом дослідження є функціональні та нефункціональні аспекти, що допомагають створити ефективний та зручний застосунок для автоматизації торгівлі та обліку складу магазину. У розділі аналізу вимог до програмного забезпечення буде наведено детальний опис предметної області, визначені функціональні та нефункціональні вимоги до проєкту. У розділі моделювання та конструювання програмного забезпечення буде представлений аналіз бізнес-процесів, розроблена архітектура та база даних програми, а також буде проведений аналіз забезпечення безпеки даних. У розділі аналізу якості та тестування програмного забезпечення буде проведений аналіз коду та виконане тестування програмного забезпечення в цілому. У розділі впровадження та супроводу програмного забезпечення будуть описані процеси розгортання та підтримки програмного продукту. Крім того, будуть розглянуті актуальні аспекти програм для автоматизації торгівлі та обліку складу магазину.
  • ДокументВідкритий доступ
    Веб застосунок рекомендацій до технічного обслуговування автомобілів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Губенко, Владислав Русланович; Болдак, Андрій Олександрович
    В дипломному проєкті для отримання ступеню бакалавра було проаналізовано архітектурні підходи та методи розробки програмного забезпечення з графічним інтерфейсом, та виконано веб-застосунок рекомендацій до технічного обслуговування автомобіля. Його призначенням є надання корисних порад і інформації щодо регулярного обслуговування та догляду за автомобілем. Його ціль полягає в тому, щоб власникам автомобілів допомогти зберегти свої транспортні засоби у гарному технічному стані і продовжити їхню експлуатаційну тривалість. Веб-застосунок може надавати рекомендації щодо регулярного обслуговування автомобіля, таких як заміна масла, фільтрів, свічок запалювання та інших деталей, а також інші важливі аспекти технічного обслуговування. Програма дозволяє вибрати марку та модель транспортного засобу, та вибрати його модифікацію. За основу було взято Python django для реалізації бек-енду.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система збору та обробки відгуків користувачів про Інтернет ресурси
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Євтушок, Олег Михайлович; Русінов, Володимир Володимирович
    У даному дипломному проекті розглянуто розробку та реалізацію системи, яка забезпечує збір та обробку відгуків користувачів про різні Інтернет-ресурси. Метою дослідження є покращення якості взаємодії між користувачами та ресурсами шляхом збору та аналізу відгуків та рейтингів. У роботі проведений аналіз існуючих систем збору та обробки відгуків користувачів, виявлені їх недоліки та проблеми. Для розробки системи були використані сучасні технології та бібліотеки, зокрема мова програмування Python та фреймворк FastAPI. Моделювання бази даних було здійснено з врахуванням взаємозв'язків між сутностями, такими як користувачі, ресурси та відгуки. Розроблена система сприяє покращенню взаємодії між користувачами та ресурсами.
  • ДокументВідкритий доступ
    Телеграм – бот для купівлі автомобільної техніки
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Яблоновський, Антон Олексійович; Долголенко, Олександр Миколайович
    У даній дипломній роботі, я детально описав розробку телеграм бота для купівлі автомобільної техніки, використовуючи мінімум сторонніх API. По факту, єдине використання API від auto.ria.com, відбувається лише при зміні конфігурації самого API, що майже не відбувається. Тобто в цілому, можна вважати, що я не використовую готове API від auto.ria.com, а збираю усю необхідну інформацію самостійно. В результаті, я отримав прекрасно працюючий телеграм-бот, який допоможе мені при майбутньому купівлі автомобіля. Телеграм бот для купівлі автомобілів, був розроблений на мові Python та асинхронній бібліотеці для роботи з TelegramBotAPI - aiogram.
  • ДокументВідкритий доступ
    Веб-сервіс для побудови та оптимізації логістичних маршрутів для волонтерів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Подкур, Антон Олександрович; Болдак, Андрій Олександрович
    Дипломна робота присвячена розробці веб-сервісу для побудови та оптимізації логістичних маршрутів для волонтерів. Основною метою роботи є створення зручного і функціонального інструменту, що дозволяє користувачам реєструватись в системі, шукати та позначати місця на мапі України, будувати маршрути, зберігати їх, вносити зміни, а також експортувати та імпортувати їх. У роботі розглянуті основні компоненти системи, включаючи модуль реєстрації та аутентифікації користувачів, модуль пошуку місць на карті, модуль побудови та оптимізації логістичних маршрутів, а також модуль управління маршрутами і їх історією. Всі ці компоненти спроектовані з метою забезпечення зручного та ефективного користувацького досвіду
  • ДокументВідкритий доступ
    Засоби віддаленої розробки та налагодження вбудованих систем
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Слюсарь, Регіна Олександрівна; Ткаченко, Валентина Василівна
    У даній роботі було детально розглянуто принципи та методи віддаленої розробки та налагодження вбудованих систем. Були проаналізовані їхні можливості, обмеження та практичні застосування. Було вибрано та обґрунтовано використання специфічних засобів для віддаленої розробки та налагодження вбудованих систем. В ході роботи були налаштовані та продемонстровані такі технології, як SSH, VNC, HTTP-сервер, хмарні сервіси AWS. Розроблені методики та процедури можуть бути використані для віддаленої розробки, налагодження та моніторингу різних вбудованих систем, що дозволяє збільшити гнучкість та ефективність процесу розробки. Вся розробка та демонстрації були проведені за допомогою BeagleBone Black в якості вбудованої системи.
  • ДокументВідкритий доступ
    Засоби для віддаленої розробки вбудованої системи на платі STM Discovery
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Дмитришин, Андрій Дмитрович; Гайдай, Анатолій Русланович
    Ця дипломна робота присвячена розробці засобів для віддаленої розробки вбудованої системи на платі STM Discovery в навчальному процесі. Метою роботи є створення продукту, який дозволить студентам отримати практичний досвід розробки вбудованих систем навіть на віддаленій основі. У роботі розглянуті області застосування засобів для віддаленої розробки, зокрема в навчальному процесі. У цій роботі буде проведений аналіз різних засобів і технологій, що забезпечують віддалену розробку вбудованих систем, з фокусом на платі STM Discovery. Буде досліджено різні протоколи, програмне забезпечення та інструменти, які дозволяють забезпечити взаємодію з платою STM Discovery через мережу. Продукт, який буде розроблено в рамках цієї роботи, надасть студентам можливість віддалено виконувати практичні завдання з вбудованих систем, навчатися на реальному апаратному забезпеченні та розвивати навички розробки в цій області.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система організації та підтримки бухгалтерського обліку малого підприємства
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Миколаєнко, Іван Іванович; Виноградов, Юрій Миколайович
    Дипломна робота "Система організації та підтримки бухгалтерського обліку малого підприємства" присвячена розробці і реалізації комп'ютерної системи, яка сприятиме ефективному організаційному процесу та підтримці бухгалтерського обліку малого підприємства. У роботі проведено аналіз сучасних методів та підходів до організації бухгалтерського обліку, враховуючи специфіку малих підприємств. Встановлені основні вимоги до системи бухгалтерського обліку та виявлені проблемні аспекти, з якими зазвичай зіштовхуються малі підприємства при веденні обліку. На основі проведеного аналізу розроблено архітектуру комп'ютерної системи та розроблено програмний продукт. Результати дослідження та розроблені рекомендації можуть бути використані для забезпечення якісного бухгалтерського обліку у малих підприємствах. Програмний продукт був розроблений на мові Java.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система для електронного підрахунку калорій
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Ященко, Євгеній Вітілійович; Пустовіт, Леонід Михайлович
    В бакалаврській роботі розглядається Система для електронного підрахунку калорій, процес роботи якого базується на алгоритмах. Як практична сторона реалізований програмний продукт, який моделює його роботу. Програма дозволить користувачам легко підраховувати свої калорії. Програмний продукт був створений на мові Java.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інформаційна система ведення інвестиційного портфелю
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Михайлюк, Євгеній Сергійович; Пустовіт, Леонід Михайлович
    В даному бакалаврському проєкті було розглянуто сферу інвестиційного ринку, її складові, напрями і можливості, проаналізовано основні правила та закони успішних інвесторів та аналітиків. На основі цих даних було визначено ключові параметри для кожної категорії інвестицій, які необхідно відслідковувати, розроблено функції для аналізу інвестиційного портфелю, оцінки розподілу вкладень, розрахунку прибутків та диверсифікації капіталу. Для програмної реалізації системи обрано формат веб-застосунку, що забезпечує широкий доступ, універсальність та маштабованість. В результаті виконання цієї роботи було створено інформаційну систему ведення інвестиційного портфелю, що забезпечує зручний та простий контроль вкладень, ефективність та швидкість у створенні обліку інвестицій. Коректність роботи програми було перевірено тестуванням всього функціоналу з різними наборами вхідних даних. Система створена на мові програмування Python з використання фреймворку для веб-розробки flask та його додаткових компонентів Flask-SQLAlchemy та Flask-Login для роботи з базою данних та авторизацією відповідно.
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмна система виявлення заданих об'єктів за даними дистанційного зондування Землі з відкритих інформаційних джерел
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Кушенко, Сергій Олександрович; Писарчук, Олексій Олександрович
    У даній роботі було розроблено програмну систему виявлення об’єктів за даними дистанційного зондування Землі з відкритих інформаційних джерел за допомогою технологій Computer Vision. Дана система може бути використана для обробки супутникових знімків та виявлення об’єктів на них. Також функціонал програми дозволяє порівнювати зображення і візуально слідкувати за їхніми змінами у часових інтервалах. Функціонал програми написано на мові програмування Python, яка надає інструменти для обробки зображень та бібліотеку OpenCV, в якій вони інтегровані. Графічний інтерфейс створений за допомогою бібліотеки CustomTkinter, яка розширює функціональність бібліотеки Tkinter. Демонстрація програмного забезпечення надає підтвердження ефективної реалізації та досягнення мети дипломного проєкту.
  • ДокументВідкритий доступ
    Веб-додаток для планування та організації зустрічей та інших заходів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Щурик, Євгеній Валерійович; Нікольський, Сергій Сергійович
    Цей бакалаврський дипломний проект орієнтовано на розробку вебдодатку, призначеного для організації та планування зустрічей та інших заходів. Під час розробки додатку використано мову C# із фреймворком ASP.NET. Це поєднання є одним з найпоширеніших рішень для веб-додатків, а також дозволяє легко взаємодіяти з базою даних, використовуючи Entity Framework. Середовищем розробки обрано Microsoft Visual Studio, оскільки дане програмне забезпечення має легкі механізми встановлення необхідних пакетів та оптимізоване під розробку додатків мовами C++ і C#. В результаті розробки маємо веб-додаток, який ми можемо масштабувати та оновлювати до нових вимог. Тестування додатку підтверджує коректність розроблених компонентів системи та алгоритмів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Алгоритмiчна торгова стратегiя з використанням машинного навчання
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Андрiанов, Микита Ярославович; Алєнін, Олег Ігорович
    У даній роботі було детально описано використання методів статистичного аналізу та алгоритмів машинного навчання для розробки алгоритмічних торгових стратегій, а також ретроспективного тестування для оцінки їх ефективності та вибору найкращої стратегії. Були проаналізовані слабкі та сильні сторони алгоритмічної торгівлі, алгоритмів машинного навчання, існуючих технологій для розробки алгоритмічних торгових стратегій та розроблені алгоритмічні торгові стратегії. Розроблені алгоритмічні торгові стратегії дають можливість проаналізувати коливання ринку в минулому та при детальному дослідженні передбачити коливання ринку в майбутньому за допомогою алгоритмів машинного навчання.
  • ДокументВідкритий доступ
    Bеб-інтерфейс інформаційної системи навчального закладу з використанням фреймворку React
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Липчак, Дмитро Олександрович; Пустовіт, Леонід Михайлович
    В рамках даної бакалаврської роботи була розглянута інформаційна система, яка призначена для керування вищим навчальним закладом. В даній платформі надається ефективне керування інформацією та даними, пов'язаними з навчальним процесом. Для зберігання інформації була обрана база даних PostgreSQL. Інтерфейс користувача був спроектований з використанням веб-додатку Balsamiq. Для розробки клієнтської частини додатку були обрані мова програмування JavaScript та бібліотека React. Серверна частина була реалізована за допомогою PHP та фреймворку Symfony. Ця програма надає можливість автоматично створювати контент, що є актуальним та відповідає потребам навчального процесу.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система вимірювання відстані до об’єктів на відео
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Цоколов, Максим Володимирович; Алєнін, Олег Ігорович
    Цей дипломний проект має на меті розв'язання проблеми вимірювання відстані до об'єктів на відео. В результаті аналізу та розробки було натреновано нейронну мережу, що може визначатиоб’єкти на відео. Окрім цього було розроблено алгоритм, якийможе визначати відстань до об’єктів, використовуючи дані про камеру, об’єкт та дані з нейромережі. Дана система має веб-інтерфейс для взаємодії. Розроблена система може використовуватись не лише для розпізнавання відстані до об’єктів на відео, що вже було записане, але й навідео що транслюється.Система реалізована на мові програмування Python з використанням фреймворків OpenCV, PyTorchі Werkzeug. Для реалізації веб-інтерфейсу використовується бібліотека Flask.
  • ДокументВідкритий доступ
    Веб-застосунок для онлайн-бронювання місць у ресторанах
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Франков, Олександр Олександрович; Пустовіт, Олександр Миколайович
    даній роботі було детально розглянуто сферу розробки вебзастосунків. Досліджено основні технології та інструменти для розробки вебзастосунку. Після вибору технологій для розробки було спроектовано та розроблено веб-застосунок для продажу спортивних товарів на мові JavaScript з використанням середовища Node.js, фреймворка Express та бібліотеки React.js та бази даних MongoDB. Розроблений веб-застосунок надає користувачу ряд можливостей: перегляд та фільтрування товарів, додання товарів в кошик, реєстрація та авторизація, використання панелі управління для додання товарів та категорій. Проведено аналіз розробленого веб-застосунку.
  • ДокументВідкритий доступ
    ВЕБ платформа для анонімного спілкування студентів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Гуденко, Євгеній Валерійович; Виноградов, Юрій Миколайович
    В цьому бакалаврському дипломному проєкті реалізовано вебплатформу для анонімного спілкування студентів. Метою проєкту є створення єдиної онлайн платформи для комунікації студентів, обговорення тем, пов’язаних з навчальним процесом, зберігаючи при цьому анонімність користувачів. Back-end аспект проєкту реалізований на мові програмування Python з використанням фреймворку Django, а front-end аспект – за допомогою стандартного поєднання HTML, CSS та JavaScript за допомогою вбудованого в Django шаблонізатора
  • ДокументВідкритий доступ
    Веб-застосунок для створення інтерактивних навчальних квестів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Іванов, Родіон Олександрович; Ткаченко, Валентина Василівна
    У даній роботі було детально розглянуто навчальні веб-застосунку для проведення квестів та опитувань. Були проаналізовані їхні слабкі та сильні сторони. На основі аналізу було акцентовано увагу на їх особливості, які лягли в основу вирішення задачі проектування веб-застосунку для створення інтерактивних навчальних квестів. В результаті роботи було розроблено веб-застосунок, який вирішує задачу створення квесту та його проведення, досліджено ефективність його роботи. Розроблена програма дає можливість викладачу створювати та проводити змістовні інтерактивні квести та отримувати результати проходження у вигляді рейтингів. Серверне програмне забезпечення написане мовою програмування високого рівня JavaScript та реалізоване за допомогою фреймворку Express.js. Графічний інтерфейс розроблений за допомогою React і Redux.
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмно-апаратний комплекс контролю доступу до критичних об’єктів за технологіями Computer Vision
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Писарчук, Ілля Олексійович; Клименко, Ірина Анатоліївна
    В бакалаврській роботі наведено результати прикладної розробки – програмно-апаратного комплексу контролю доступу до критичних об’єктів за технологіями Computer Vision. Апаратна складова реалізована на рівні проектних рішень. Програмна складова має практичну реалізацію.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система автоматичного догляду за рослинами
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Орлова, Юлія Дмитрівна; Гайдай, Анатолій Русланович
    В бакалаврській дипломній роботі реалізовано систему автоматичного догляду за рослинами, призначеної для підвищення ефективності використання фізичної сили, водних та енергоресурсів при вирощуванні сільськогосподарських культур. Розроблена система забезпечує контроль над температурою та вологістю повітря і рівнем освітлення у теплиці. У якості основи проекту використовується друкована плата Arduino Uno. Схема проекту була складена в системі PROTEUS VSM, для розробки програмної частини проекту використовувалось інтегроване середовище розробки Arduino IDE.