Магістерські роботи (ОТ)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 307
  • ДокументВідкритий доступ
    Спосіб підвищення ефективності процесу проектування пристроїв обробки сигналів на базі ПЛІС
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Кравчук, Дмитро Юрійович; Луцький, Георгій Михайлович
    В магістерської дисертації розроблений спосіб проектування реконфігурованих обчислювальних систем що дозволяє на практиці підвищити якість створюваних засобів цифрової обробки сигналів і зменшити необхідний час їх створення, за рахунок формалізації і автоматизації схвалюваних проектних рішень. Запропонований спосіб проектування знайшов свою практичну реалізацію при побудові реконфігурованих пристроїв обчислення перетворення Фур’є на ПЛІС, втілених у вигляді структурних моделей, написаних на мові VHDL.
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмна система для обліку будівельних компаній
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Нестеренко, Ілля Олександрович; Порєв, Віктор Миколайович
    Дисертація магістра зосереджена на створенні комплексного програмного застосуванку, що відповідає обліковим потребам будівельних компаній. На відміну від типової тенденції розбивки програмного забезпечення на мікросервіси, цей проект використовує монолітну архітектуру, пропонуючи єдине, інтегроване рішення. Основна мета такого вибору полягає в наданні цілісного та безперервного досвіду для будівельних фірм, забезпечуючи, що всі модулі та компоненти програмного забезпечення працюють у гармонії без складнощів, часто пов'язаних з мікросервісами. Головна мета полягає в оптимізації облікових процесів, специфічних для будівельних компаній, забезпечуючи точність, відповідність та зручність використання. Цей об'єднаний підхід не лише покращує досвід користувача, але й оптимізує розподіл ресурсів у будівельних фірмах, потенційно призводячи до економії витрат та збільшення продуктивності.
  • ДокументВідкритий доступ
    Алгоритми машинного навчання для автоматичного опису рентгенівських зображень
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Андрейченко, Кирило Олександрович; Долголенко, Олександр Миколайович
    Магістерська дисертація присвячена зменшенню систематичних помилок при навчанні нейронних мереж класифікації рентгенологічних зображень. Розроблені два нових способи побудови класифікаторів для вирішення цієї проблеми. Перший полягає в повністю ручному маркуванні спеціалістом підібраних рентгенологічних зображень, що виключають наявність сторонніх об'єктів. При цьому необхідно додатково відзначати становище пацієнта та вручну виділити області патології для навчання нейронних мереж. Був проведений обґрунтований вибір технологій та інструментів для проведення досліджень. Використані бібліотеки та архітектури нейронних мереж дозволили здійснити дослідження.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система управління проектами на базі оцінок Story Points
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Ачілов, Андрій Віталійович; Русанова, Ольга Веніамінівна
    В магістерській дисертації розглядається спосіб планування проєктів на базі мережевих методів, що враховує кваліфікацію співробітників, доступність лише певної множини співробітників для виконання кожної задачі, і який використовує оцінку складності задач в Story Points замість її тривалості. Спосіб планування представлено у вигляді двох алгоритмів: один для виконання проєкту в найкоротший термін при заданому наборі співробітників; інший – для використання найменшої кількості співробітників за вказаний період часу. Як практичний результат, створено веб-додаток для управління проєктами, який реалізує два вищеописані алгоритми планування. Додаток створено з використання фреймворків .NET та Vue, мов програмування C# і JavaScript, а також HTML та CSS.
  • ДокументВідкритий доступ
    Спосіб розпізнавання рухів для спортивних застосувань в системах на базі Computer Vision
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Головаш, Анастасія Василівна; Русанова, Ольга Веніамінівна
    У магістерській дисертації розглядаються методи та принципи розпізнавання рухів у спортивних застосуваннях, засновані на технологіях Computer Vision. Як практична частина, було реалізовано програмний продукт, що демонструє можливості аналізу та корекції спортивних рухів. Застосунок дозволяє оцінювати точність виконання спортивних вправ, порівнювати рухи користувача зі зразковими і надавати рекомендації для покращення техніки. Програмний продукт було розроблено з використанням Swift та вбудованих фреймворків Apple, таких як ARKit та Vision.
  • ДокументВідкритий доступ
    Навчальна платформа із розширеним функціоналом для предметів “Комп’ютерна логіка” та “Комп’ютерна арифметика”
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Головенець, Руслан Сергійович; Верба, Олександр Андрійович
    В магістерської дисертації розглядається процес розробки навчальної платформи, яка реалізує можливість створення контенту ідентичного до книжного вигляду на основі JSON формату, а також розширення списку інтерактивних завдань. Магістерська дисертація є самостійно виконаною роботою, в якій описано авторський підхід до відображення даних у веб-інтерфейсі та автоматизації інтерактивних елементів. Особисто отримано теоретичні та прикладні результати, що відносяться до навчальної платформи для дистанційної освіти. Програма розроблена мовою JavaScript.
  • ДокументВідкритий доступ
    Спосіб оптимізації навчання з підкріпленням для тренування штучних нейронних мереж в іграх
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Головко, Андрій Андрійович; Писарчук, Олексій Олександрович
    В магістерській дисертації розглядається принцип роботи тренування нейронних мереж, алгоритми машинного навчання штучного інтелекту з підкріпленням і оптимізацією обчислень за допомогою нейронних моделей, використовуючи метод навчання зі вчителем. Програма представлена ігровим проєктом, у котрому використовується клієнт-серверна архітектура для встановлення зв’язку між власне ігровим прототипом, розробленим на Unreal Engine 5 C++, та веб-сокет сервером на мові Python, що надає можливість тренувати нейронні мережі (Tensorflow) за допомогою веб-інтерфейсу.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система оптичної навігації для вбудованих систем низької продуктивності
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Гомілко, Діана Володимирівна; Писарчук, Олексій Олександрович
    В магістерській роботі розглянуто проблему розробки ефективної системи оптичної навігації для вбудованої системи низької продуктивності, що матиме можливість за допомогою інтеграції в БЛА доповнювати існуючий автопілот, надаючи змогу працювати за умов періодичної відсутності супутникових сигналів. Система дозволяє визначити шляхову швидкість і висоту польоту. Описаний спосіб було імплементовано програмно та протестовано експериментальним шляхом. Для розробки використовувалася мова Python.
  • ДокументВідкритий доступ
    Веб-сервіс для обміну рецептами
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Грабко, Михайло Володимирович; Долголенко, Олександр Миколайович
    Магістерська робота присвячена розробці веб-сервісу, який володіє функціоналом для обміну рецептами. Веб-сервіс надає можливість користувачам Інтернету обмінюватися власним досвідом приготування страв. Окрім цього, включає функцію планування раціону на кожен день місяця для організації здорового харчування.
  • ДокументВідкритий доступ
    Веб-застосунок для обліку фінансів та інвестицій
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Тимофеєнко, Павло Вікторович; Долголенко, Олександр Миколайович
    В магістерської дисертації проводиться дослідження, аналіз та розробка веб-застосунку для обліку фінансів та інвестицій, який би надавав користувачам можливість ефективно вести облік своїх фінансів, відстежувати інвестиційні портфелі та приймати обґрунтовані фінансові рішення. Програмний продукт був створений за допомогою фреймворку ASP.NET Core та бібліотеки React.
  • ДокументВідкритий доступ
    Метод підвищення автономності об’єкту в 3D просторі
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Федоров, Даниїл Олександрович; Стіренко, Сергій Григорович
    В магістерської дисертації розглядається принцип підвищення автономності об’єктів з чотирьома моторами у три-вимірному просторі. Як практична сторона, реалізований прогрманий продукт, який керує дроном у симуляції. Система дозволяє значно збільшити автономність дрону під час виконання завдання вислідковування і знищення ворожої літаючої цілі. Система створена на мові Python.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інструменти автоматизації розробки додатків з мікросервісною архітектурою
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Хмара, Владислав Віталійович; Павлов, Валерій Георгійович
    В магістерській дисертації розглядаються інструменти для автоматизації розробки додатків з мікросервісною архітектурою. На основі аналізу патернів мікросервісної архітектури та сучасних умов її використання, були запропоновані рішення для прискорення розробки мікросервісних застосунків за допомогою автоматизації. Було реалізоване програмне забезпечення, який генерує конфігураційні файли для створення і налаштування інфраструктури мікросервісного застосунку, а також частину його коду за параметрами, які користувач налаштовує за допомогою графічного інтерфейсу. Програмне забезпечення було створено за допомогою мови TypeScript.
  • ДокументВідкритий доступ
    Метод захищеної реалізації криптографічних алгоритмів на термінальних пристроях
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Щелконогова, Марина Борисівна; Марковський, Олександр Петрович
    У магістерській дисертації досліджується використання технологій Інтернету речей (ІоТ) в системах управління з метою забезпечення їхньої безпеки. Особлива увага приділяється застосуванню криптографії та хмарних обчислень для забезпечення конфіденційності та безпеки даних. Робота пропонує метод організації розподіленого обчислення модулярної експоненти над великими числами на термінальних мікроконтролерах та в хмарних середовищах. Практична значимість полягає в можливості застосування цього методу для малопотужних термінальних пристроїв в системах управління на базі ІоТ.
  • ДокументВідкритий доступ
    Платформа пошуку менторів для онлайн навчання
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Мінченко, Володимир Юрійович; Волокита, Артем Миколайович
    Дипломна робота другого (магістерського) рівня вищої освіти на тему «Платформа пошуку менторів для онлайн навчання» складається зі вступу та 4 розділів. Загальний обсяг роботи: 126 сторінок, 12 таблиць, 50 рисунків, 3 додатки. Перелік посилань нараховує 15 найменувань. Об’єкт дослідження: Об'єктом дослідження є процес взаємодії та розробки архітектури та програмного забезпечення для онлайн платформи, призначеної для пошуку та залучення менторів, забезпечення ефективної взаємодії між учнями та менторами, а також управління навчальними процесами у межах створеної системи. Предмет дослідження: Предметом дослідження є методи та технології проектування, розробки, тестування та оптимізації програмного забезпечення для створення і підтримки онлайн платформи пошуку менторів, включаючи інтерфейс користувача, систему рекомендацій, базу даних менторів та учнів, а також забезпечення безпеки та надійності функціонування платформи.
  • ДокументВідкритий доступ
    Спосіб трансформації (Data Ingestion) Big Data хмарних масивів до реляційної моделі
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Прокопчук, Максим Олексійович; Писарчук, Олексій Олександрович
    В магістерської дисертації розглянуто концептуальні засади Big Data. Розроблено спосіб трансформації Big Data з хмарних масивів до реляційної моделі, забезпечуючи масштабованість, надійність, швидкість та безпеку. Представлено блок-схеми та діаграми, що описують процес трансформації та ключові компоненти пайплайну. На основі запропонованого способу було реалізовано пайплайн на мові програмування С# з використовуючи передові технології для забезпечення швидкого та надійного переміщення даних.
  • ДокументВідкритий доступ
    Спосіб компресії великих мовних моделей
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Кравець, Павло Андрійович; Волокита, Артем Миколайович
    В магістерській дисертації запропоновано спосіб компресії великих мовних моделей BERT-подібної архітектури, що заснований на комбінації дистилювання на логітах та скорочення голів уваги, та досліджені його властивості. Програма дозволяє отримати й оцінити результати компресії моделі з високою гранулярністю для порівняння ефективності роботи алгоритму у відношенні із аналогами. Програмний продукт був створений на мові Python.
  • ДокументВідкритий доступ
    Веб-сервіс для пошуку роботи для внутрішньо переміщених осіб
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Кузьмич, Роман Олегович; Кулаков, Юрій Олексійович
    В магістерської дисертації розглядається розробка та впровадження інноваційного веб-сервісу для пошуку роботи Робота визначає такі завдання, як комплексний аналіз потреб споживачів, розробка спеціальної архітектури та інтерфейсу веб-сервісу, тестування його функціональності та стратегії впровадження. Програма написана на Джава
  • ДокументВідкритий доступ
    Метод сегментації об'єктів на основі їх тривимірного представлення
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Бережнюк, Андрій Ігорович; Гордієнко, Юрій Григорович
    Дана дипломна робота зосереджується на методі сегментації об'єктів на основі їх тривимірного представлення, актуальному в сучасних застосуваннях від робототехніки до доповненої реальності. Основний недолік існуючих методів глибокого навчання - залежність від об'ємних наборів тренувальних даних для кожного нового об'єкта. В цій роботі аналізується і покращується система CNOS, яка використовує CAD-моделі для ефективної сегментації без потреби тривалого навчання. Метою є розробка покращень для CNOS, спрямованих на оптимізацію процесів та підвищення точності сегментації. Результати цих покращень мають значний потенціал для підвищення ефективності в реальних застосуваннях, відкриваючи нові можливості в робототехніці та інших сферах.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система інтерактивних елементів Front End - Back End взаємодії у web застосунках
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Самутін, Олексій Ігорович; Кулаков, Юрій Олексійович
    В магістерськії дисертації було розроблено систему інтерактивних елементів Front end – back end взаємодії у web застосунках на прикладі соціальної мережі для пілотів квадрокоптерів з функціоналом розрахунку потрібних комплектуючих для квадрокоптерів. Розроблена система задовольняє потреби пілотів, полегшує їх професійну взаємодію та поширенням знань в сфері квадрокоптерів. Програмний продукт був створений на мові Java Script
  • ДокументВідкритий доступ
    Система оптимізації теплопостачання з урахуванням даних тепловізора та сторонніх факторів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Сергєєв, Ігор Олегович; Порєв, Віктор Миколайович
    Метою даної роботи є створення системи оптимізації теплопостачання, що представлятиме собою автоматизовану систему для аналізу тепловізійних зображень будівель з подальшим наданням детального звіту стосовно стану досліджуваних об’єктів. Розроблена система також має на меті прогнозування майбутніх теплоенергетичних втрат та надання порад стосовно покращення енергоефективності об’єкту.