Бакалаврські роботи (КЕОА)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 67
  • ДокументВідкритий доступ
    Контролер просторового маніпулятора
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Кіба, Євгеній Ігорович; Губар, Вячеслав Григорович
    Дипломний проєкт викладено на 82 сторінці, він містить 5 розділів, 20 ілюстрацій, 29 джерел у переліку посилань та 5 креслень. Дипломний проєкт присвячений розробці контролера просторового маніпулятора, який забезпечує взаємодію з віртуальним простором У дипломному проєкті виконано патентний пошук та аналіз наявних на ринку моделей імерсійних VR-контролерів. Було створено блок схему пристрою, на базі якої розроблено схему електричну принципову та обрано необхідну елементну базу. Для принципової схеми було розроблено декілька окремих друкованих вузлів та проведено необхідні розрахунки, що підтверджують правильність розробки. Також було виконано розробку комплекту конструкторської документації, необхідну для виготовлення пристрою.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вимірювач напружено-деформованого стану феромагнетиків
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Кирієнко, Михайло Олександрович; Лисенко, Олександр Іванович
    Вимірювач напружено-деформованого стану феромагнетиків // Дипломний проєкт. Кирієнко М.О. «КПІ ім. Ігоря Сікорського», факультет електроніки, кафедра конструювання електронно-обчислювальної апаратури, групу ДК- 91. -К.: «КПІ ім. Ігоря Сікорського», 2023. – С. - 87 , таблиць - 8, креслень – 3, бібліографічних найменувань. Дипломний проєкт присвячений розробці вимірювача напружено- деформованого стану. У проєкті вирішується завдання схемотехнічного проєктування пристрою, який здатен вимірювати напруження та деформацію в матеріалах і конструкціях, виготовлених з феромагнетичних матеріалів, а також передавати отримані дані на велику відстань по Wi-Fi. Проведено аналіз існуючих методів визначення деформації у матеріалах, розглянуто мікроконтролер ESP8266 як головне рішення передачі даних по Wi-Fi, було розроблене структурне та схемотехнічне рішення та програмне забезпечення. В ході проєкту правильність дій була перевірена конструктивно-технологічними розрахунками для розробки друкованої плати. Структура проєкту представлена вступом, 5 розділами, висновками, списком використаних джерел та додатками.
  • ДокументВідкритий доступ
    Цифровий метео-хронометр
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Загереба, Арсеній Ярославович; Лебедев, Денис Юрійович
    Дипломний проект викладено на 93 сторінках, він містить 6 розділів, 33 ілюстрації, 2 таблиці, 15 джерел у переліку посилань та 3 креслення. Дипломний проект присвячений розробці цифрового метео- хронометра, який забезпечує синхронізацію з сервісом точного часу в мережі Інтернет для отримання точного часу та вимірює температуру та атмосферний тиск. Основною відмінністю даного пристрою є функція збереження даних на ПК, що дозволяє користувачу уникнути втрати результатів своєї роботи при відключенні живлення. Дипломний проект включає докладний аналіз структурної схеми та принципу роботи пристрою, розгляд електричної схеми, розробку програмного забезпечення та створення друкованої плати. В процесі розробки було проведено розрахунки, що підтверджують правильність прийнятих конструкторських рішень, і перевірено коректність роботи прототипу. Даний проект має значний потенціал для подальшого розширення функціоналу та може бути запущений у серійне виробництво.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система збору та обробки даних стану навколишнього середовища
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Геращенко, Артем Юрійович; Яганов, Петро Олексійович
    Система збору та обробки даних стану навколишнього середовища // Дипломний проєкт. Геращенко А.Ю. «КПІ ім. Ігоря Сікорського», факультет електроніки, кафедра конструювання електронно-обчислювальної апаратури, групу ДК-91. -К.: «КПІ ім. Ігоря Сікорського», 2023. – С. - 119, табл. - 22, креслень - 3, бібліографічних найменувань - 46. Дипломний проєкт присвячений розробці нової сучасної системи збору та обробки даних стану навколишнього середовища. У проєкті вирішується завдання схемотехнічного проєктування системи, у склад якої входить мікроконтролер з WiFi модулем та датчики. Вузол системи розміщюється у місці виміру, за допомогою датчиків вимірює температуру, вологість, атмосферний тиск, концентрацію газів та концентрацію твердих частинок у повітрі. Виміряні дані передаються через бездротовий інтерфейс WiFi на хмарний сервер, де здійснюється їх аналіз. Користувач може відслідковувати результати вимірів у режимі реального часу, проводити аналіз даних та використовувати їх в інших проєктах чи системах. Проведено аналіз існуючих методів реалізації системи збору та обробки даних стану навколишнього середовища, розроблено структурну схему, схему електричну принципову, здійснено проєктування друкованого вузла та весь обсяг розрахунків для підтвердження правильності прийнятих конструкторських рішень. Структура проєкту представлена вступом, 5 розділами, висновками, списком використаних джерел та додатками.
  • ДокументВідкритий доступ
    Тестер-емулятор CAN шини
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Дядюн, Назар Анатолійович; Корнєв, Володимир Павлович
    Роботу викладено на 92 сторінках, вона містить 6 розділів, 29 ілюстрацій, 4 таблиці, два додатки та 20 джерел в переліку посилань. Об’єкт розробки – пристрій для безпосереднього доступу до елементів, підключених до CAN шини. Мета розробки – створення пристрою, застосування якого сприятиме спрощенню процесу діагностики автомобільної електроніки, а саме електронних блоків керування, які поєднані між собою за шиною даних CAN. В роботі розглянуто принципи, технології і стандарти, покладені у основу функціонування автомобільної CAN шини, проведено аналіз наявних рішень, сформовано технічне завдання і основні вимоги до пристрою. Проведено його схемотехнічне і конструкторське проектування. Прийняті рішення стосовно програмного забезпечення. Наведено результати експериментального випробування пристрою. Перевагою розробки є повноцінний доступ до шини даних CAN, який майже завжди обмежений при використанні спеціалізованого діагностичного обладнання. Функціональні можливості пристрою розширюється наявністю двох незалежних контролерів CAN та підвищувального перетворювача живлення до 24V. Ще більше можливості та застосування пристрою розширюються завдяки прямому підключенню до комп’ютера при використанні розробки як HID (Human Interface Device). Все це разом робить прилад більш універсальним і придатним для застосування при низькорівневій діагностиці електронних систем як легкової так і вантажної техніки, а процес діагностики досить ефективним, і в деяких випадках значно швидшим. До того ж розглянуті в роботі приклади процедур тестування деяких вузлів конкретного вантажного автомобіля можна вважати початком розробки повноцінної методики низькорівневої діагностики, основаної на принципах так званого «реверс-інжинірингу» складних систем.
  • ДокументВідкритий доступ
    Прилад для моніторингу польотної інформації
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Бодак, Єгор Євгенович; Іваннік, Геннадій Васильович
    Роботу викладено на 62 сторінках, вона містить 4 розділи, 12 джерел в переліку посилань, 5 текстових додатків, 9 графічних додатків та 6 текстових до них. Основною метою даного дипломного проєкту є розробка приладу для моніторингу польотної інформації з можливістю зміни функціональності в режимі реального часу. У дипломному проєкті виконано патентний пошук та аналіз наявних рішень. Створено загальну блок схему пристрою, на базі якої розроблено схему електричну принципову та обрано необхідну елементну базу. Для принципової схеми розроблено три друкованих плати та проведено необхідні розрахунки, що підтверджують правильність розробки. Також виконано розробку комплекту конструкторської документації, необхідну для виготовлення пристрою. По темі дипломного проєкту опубліковано статтю на міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти» (8-9 червня 2023 р., випуск 78). Зібрано прототип, який пройшов випробування. Методику випробувань описано в Акті попередніх випробувань дослідного зразка.
  • ДокументВідкритий доступ
    Контролер вузла APRS мережі
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Романенко, Антон Костянтинович; Короткий, Євген Васильович
    Контролер вузла APRS мережі // Дипломний проєкт. Романенко А.К. «КПІ ім. Ігоря Сікорського», факультет електроніки, кафедра конструювання електронно-обчислювальної апаратури, група ДК-92 – К: «КПІ ім. І. Сікорського», 2023. – С. – 83, табл. – 12, креслень – 3, бібліографічних найменувань – 25. Дипломний проєкт вирішує задачу схемотехнічного проєктування контролера вузла APRS мережі, призначеного як застосунок альтернативного зв’язку між користувачами в умовах “блекауту”, за відсутності покриття глобального зв’язку. Запропоноване рішення являє собою блок контролера вузла APRS мережі, що приєднується до рації через аудіо гарнітуру. Взаємодія розробленого контролера вузла мережі APRS з мобільними пристроями користувача виконується через бездротове з’єднання з застосування послідовного порту Bluetooth. Проєкт реалізовано на базі відкритого програмного забезпечення, що дозволяє модифікувати алгоритм роботи під визначені задачі, зокрема адаптувати контролер для керування віддаленими системами. Розглянуто аналіз існуючих рішень, структуру мікроконтролера ESP32. Досліженно процес конфігурування контролера вузла мережі APRS, а також використання APRS для передачі даних між мобільними пристроями.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модуль розумного дому з голосовим керуванням
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Широков, Владислав Вікторович; Губар, Вячеслав Григорович
    Роботу викладено на 98 сторінках, вона містить 5 розділів, 47 ілюстрацій, 10 таблиць та 19 джерел в переліку посилань. Дипломний проєкт вирішує проблему автоматизації та керування різними аспектами домашнього середовища. Модуль розумного будинку інтегрує систему розпізнавання голосу та керування пристроями, дозволяючи користувачам взаємодіяти з домашніми пристроями за допомогою голосових команд. У модулі представлено систему розпізнавання голосу, яка перетворює голосові команди на текстову форму. Потім команди інтерпретуються, щоб визначити, які пристрої мають бути керованими та які операції мають бути виконані. Далі модуль встановлює зв'язок з пристроями розумного будинку, такими як освітлення, та відправляє відповідні команди для керування ними.
  • ДокументВідкритий доступ
    Універсальний пристрій виміру ємності АКБ
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Чельцов, Георгій Сергійович; Корнєв, Володимир Павлович
    Проект викладено на 71 сторінках, він містить 5 розділів, 35 ілюстрацій, 9 таблиць, та 15 джерел в переліку посилань. Об’єктом розробки став Універсальний пристрій вимірювання ємності АКБ. Метою роботи є розробка пристрою, який забезпечує вимір ємності АКБ шляхом її розряду на керуєме навантаження, а також має можливість підключення додаткових блоків для розширення функціоналу пристрою. У роботі розглянуті базові принципи методів вимірювання ємності АКБ, а також здійснено пошук існуючих патентних рішень. Розроблено структурну схему, що містить в собі всі необхідні модулі для функціонування пристрою, а саме: контролер заряду та розряду акумулятора, модуль навантаження. В роботі спроектовано схему електричну принципову з переліком елементів, виконано вибір елементної бази, виготовлено прототип для підтвердження правильності обраних конструкторських рішень. Виконано проектування програмного забезпечення для контролера заряду та розряду акумулятора.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система керування роботом-пилососом
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Хижняк, Андрій Валерійович; Бондаренко, Віктор Миколайович
    Роботу викладено на 85 сторінках, містить 5 розділів, 39 ілюстрацій, 14 таблиць та 15 джерел в переліку посилань. Об’єктом розробки є система керування роботом пилососом. Метою роботи є створення системи керування роботом пилососом з подальшим її тестуванням на макеті повністю автономного пристрою з керованим двигуном і власною системою навігації. У даному дипломному проекті проведено аналіз існуючих технологічних рішень, розроблено схему електричну принципову на основі мікроконтролера ATmega328p. Спроектовано друкований вузол та проведено конструкторські розрахунки включно з розрахунком надійності плати. Програму написано мовою програмування С++.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вимірювач вольт-амперних характеристик біполярних транзисторів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Тисяк, Євгеній Володимирович; Лисенко, Олександр Іванович
    Вимірювач вольт-амперних характеристик біполярних транзисторів // Дипломний проект. Тисяк Є.В. «КПІ ім. Ігоря Сікорського», факультет електроніки, кафедра конструювання електронно-обчислювальної апаратури, група ДК-91 – К: «КПІ ім. Ігоря Сікорського», 2023. – С. – 89, табл. – 6, креслень – 4, бібліографічних найменувань – 15. Дипломний проєкт вирішує задачу схемотехнічного проєктування приладу макетного типу, призначеного для вимірювання різноманітних ВАХ біполярних транзисторів. Окрім прямого призначення, пристрій може бути використаний як програмоване джерело напруги та програмований вольтметр, здатний надсилати інформацію на інші пристрої за допомогою шини UART. Пристрій містить роз’єми для конфігурації аналогової частини та можливість запису нового програмного забезпечення. Для полегшення вдосконалення наявного програмного забезпечення, в пояснювальній записці було детально описано всі функції та загальний алгоритм роботи.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інклюзивний електронний годинник
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського., 2023) Тимченко, Катерина Олегівна; Губар, Вячеслав Григорович
    Роботу викладено на 97 сторінках, вона містить 5 розділів, 40 ілюстрацій, 16 таблиць та 34 джерела в переліку посилань. Об’єктом розробки став інклюзивний годинник для людей похилого віку із вадами зору. Метою роботи є розробка функціонально наповненого годинникового пристрою на базі мікроконтролера Atmega328, який забезпечує не тільки інформацію про поточний час та навколишнє середовище, але й слугує електронним секретарем. У роботі впроваджено використання голосових функцій нагадування та керування. У ході дипломного проєктування виконано патентний пошук та аналіз наявних на сучасному ринку рішень. На основі даного аналізу сформовано основні конструкторські і схемотехнічні рішення, що будуть використовуватися в рамках розробки дипломного проєкту. Розроблено структурну та принципову електричну схему, обрано елементну базу та виконано необхідні розрахунки. Проаналізовано типи друкованих плат та їх матеріал, класи точності. На основі розробленої схеми проведено проєктування друкованого вузла у САПР Altium Designer. Проведено необхідні розрахунки, що підтверджують коректність обраної елементної бази та розроблено комплект конструкторської документації, необхідної для виготовлення пристрою. На тему дипломного проєкту було опубліковано статтю категорії «Б» у фаховому виданні Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського.
  • ДокументВідкритий доступ
    Багатофункціональний терморегулятор
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Тимченко, Аліна Олегівна; Губар, Вячеслав Григорович
    Роботу викладено на 95 сторінках, вона містить 5 розділів та 19 джерел в переліку посилань. Метою даної роботи є розробка терморегулятора, спроможного підтримувати задану температуру для різного роду нагрівальних елементів, та впровадити функцію керування струмом через електронагрівальний елемент. У дипломному проєкті виконано патентний пошук та аналіз наявних рішень. З урахуванням даного аналізу було розроблено схему електричну принципову, обрано елементну базу та виконано необхідні розрахунки. На основі розробленої схеми було розроблено друкований вузол та проведено необхідні розрахунки, що підтверджують коректність обраної бази. Також було виконано розробку комплекту конструкторської документації, необхідної для виготовлення пристрою. На тему дипломного проєкту було опубліковано статтю категорії «Б» у фаховому виданні Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського.
  • ДокументВідкритий доступ
    Візуалізація параметрів звукового сигналу
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського., 2023) Спаський, Ярослав Вячеславович; Бондаренко, Віктор Миколайович
    Візуалізація паараметрів звукового сигнау // Дипломний проект. Спаський Я.В «КПІ ім. Ігоря Сікорського», факультет електроніки, кафедра конструювання електронно-обчислювальної апаратури, група ДК-92. – К.: «КПІ ім. Ігоря Сікорського», 2023. – С. – 104, таблиць – 8, креслень – 3, бібліографічних найменувань – 21. Дипломний проект вирішує задачу доступного пристрою для відображення параметрів звукового сигналу. Запропоноване рішення являє собою блок де вхідний сигнал спочатку проходить через апаратні та програмні фільтри, потрапляє до мікроконтролера де проводяться обчислення. Проєкт реалізовано з використанням бібліотек з відкритим кодом, що облегшує написання програмного забезпеченя. Розглянуто аналіз існуючих рішень, структуру мікроконтролеру Atmega328.
  • ДокументВідкритий доступ
    Аналізатор стресу
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Махно, Віктор Миколайович; Яганов, Петро Олексійович
    Дипломний проєкт за темою : “Аналізатор стресу”. Махно В.М. «КПІ ім. Ігоря Сікорського», факультет електроніки, кафедра конструювання електронно-обчислювальної апаратури, групу ДК-91. -К.: «КПІ ім. Ігоря Сікорського», 2023. – С. - 77, табл. - 10, креслень - 3, бібліографічних найменувань - 37. Дипломний проєкт вирішує задачу схемотехнічного проєктування приладу, призначеного для оцінки рівня стресу людини. Окрім основного призначенння, пристрій також розраховує значення варіабельності серцевого ритму та може бути використаний як пульсометр, здатний обмінюватись інформацію з іншими пристроями. У проєкті проведено аналіз існуючих методів аналізу стану огранізму людини, розглянуто мікроконтролер ATmega328, розроблено структурну схему, що містить необхідні блоки для реалізації функціонування приладу. Був виконаний конструктивно-технологічний розрахунок для розробки друкованої плати пристрою та обчислено експлуатаційні показники. Також, розроблене програмне забезпечення. Структура проєкту складається зі вступу, п’яти розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків.
  • ДокументВідкритий доступ
    Тестова платформа для керування електродвигунами та світлодіодними фарами
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Мануков, Ігор Сергійович; Бондаренко, Наталія Олександрівна
    Об’єктом розробки стала роботизована тестова платформа із можливістю дистанційного керування. Метою роботи «Тестова платформа для керування електродвигунами та світлодіодними фарами» є розробка платформи, що дозволяє тестувати різне обладнання, функціонал та модулі. Основними тестованими модулями є електричні мотор-колеса та літій-іонні акумуляторні батареї, також можливо тестування сервомоторів, датчиків руху та відстані, камер, світлодіодних фар, радіообладнання та програмного забезпечення. Для виконання цієї роботи було поєднано найпередовіші технології з нестаріючою класикою, що гарно показувала себе у минулому. У якості найновіших технологій можна розуміти безщіткові електричні мотори, що є гарною заміною звичайним щітковим, літій-іонні акумулятори, що мають велику ємність та максимальний струм віддачі, проте займають небагато місця та одні з останніх версій тридцяти-двох бітних мікроконтролерів від STMicroelectronics. Для програмування мікроконтролерів було застосовано велику кількість найсучасніших бібліотек, як для ініціалізації та спрощення написанню коду, так і для надання можливості писати цей код одразу великою кількістю людей, тобто сегментувати його, а також аби створити уявну многопоточність, що досить сильно спрощує написання коду та полегшує його розуміння. У даній роботі базові принципи тестування, його історія та шляхи, за якими тестується електроніка, аналоги нашої платформи. Проаналізовано технічне завдання та побудовано загальну структурну схему пристрою, вказано всі необхідні блоки та їх функціонал, розроблено схему електричну принципову, зроблено трасування плати, її розрахунок на надійність та роботу на відмовлення, пояснено принципи керування та радіозв’язку платформи із дистанційним пультом керування. За результатами дипломного проекту підготовлена стаття, яка прийнята до фахового видання категорії Б «Вісник Хмельницького національного університету. Технічні науки», No3, 2023 р. Проект викладено на 89 сторінках, він містить 6 розділів, 59 ілюстрацій, 6 таблиць та 14 джерел в переліку посилань.
  • ДокументВідкритий доступ
    Портативна зарядна станція
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Лазарчук, Дмитро Романович; Бондаренко, Віктор Миколайович
    Роботу викладено на 46 сторінках, вона містить 5 розділи, 21 ілюстрацій, 10 таблиць та 8 джерел в переліку посилань. Об’єктом розробки є портативна зарядна станція. Метою є створення про- екту друкованого вузлу для зарядної станції відповідно до вимог технічного за- вдання. Зроблено огляд наявних рішень, результатом якого є вимоги до проекту- вання та технічне завдання. Зарядна станція сумісна з різними акумуляторами та має можливість віддачі енергії у мережу. Створено схему електричну принци- пову, обрано елементну базу підбором за параметрами або матрицею параметрів. Розроблено друкований вузол, обрано матеріал та товщину основи, тип та метод виготовлення, клас точності. Виконані конструкторсько-технологічний та елект- ричний розрахунки. Розрахований середній час до появи першої відмови.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система контролю часу з додатковими функціями
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Котеленець, Юлія Сергіївна; Бондаренко, Наталія Олександрівна
    Системи контролю часом стали невіднятним елементом у багатьох сферах людської діяльності, таких як транспорт, електроніка, телекомунікації та промисловість. Однак створення функціональних систем управління часом з додатковими функціями стає все більш важливим завданням. Наприклад, сучасні мобільні пристрої, що використовуються в різних сферах, потребують точних систем контролю часу для забезпечення роботи різних функцій, таких як геолокація, фотозйомка і відеозйомка, а також для реалізації різних додаткових функцій. Система контролю часу з додатковими функціями на основі кварцового резонатора має розширений функціонал, який застосовується для виконання таких функцій, як виведення даних на екран, обробка даних з датчиків температури та вологості, що використовуються для моніторингу кліматичних умов в приміщенні. Для розробки використовуються високоякісні компоненти, такі як кристал з інтерфейсом I2C для взаємодії з дисплеєм. Синхронізація часу забезпечується завдяки використанню Wi-Fi модуля. Живлення здійснюється через USB-порт і тому система може бути легко підключена до комп'ютера або ноутбука. Додатково, живлення забезпечується сонячною панеллю. Система має компактні розміри та може бути використана в різних пристроях, які потребують точного відстеження часу. Завдяки відносно низькій вартості компонентів і простоті виготовлення, система може бути використана для створення прототипів і невеликих партій обладнання в різних промислових і наукових галузях. За темою проєкту підготовлена стаття та прийнята до фахового видання категорії Б «Вісник Хмельницького національного університету. Технічні науки». Проєкт викладено на 100 сторінках, він містить 5 розділів, 38 ілюстрацій, 11 таблиць та 30 джерела в переліку посилань.
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмно-апаратний SDR-трансивер з квадратурною фазовою модуляцією
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського., 2020-06) Голуб, Максим Сергійович; Антонюк, Олександр Ігорович
    Дипломний проект викладено на 90 сторінках, містить 5 розділів, 52 ілюстрації, 7 таблиць, 53 джерела та 16 креслень. Метою даного проекту є розробка пристрою для двоканальної передачі даних по радіоканалу з використанням SDR-технології та цифрових методів модуляції, що за технічними та експлуатаційними характеристиками перевищує існуючі аналоги. В результаті проектування було проведено підбір елементів та розроблено схему електричну принципову. Виконано вибір класу точності, матеріалу та методу виготовлення друкованої плати. Розроблено креслення друкованої плати та складальне креслення. Виконані розрахунки, що підтверджують правильність конструкторсько-технологічного проектування, виконано електричний розрахунок, досліджено тепловий режим та розрахована надійність пристрою. Створено прототип пристрою, зроблено доповіді на двох наукових конференціях. Розроблена документація може бути використана для виготовлення промислового зразка пристрою для використання у різних сферах суспільства.
  • ДокументВідкритий доступ
    Пристрій для вимірювання біопотенціалів скелетних м’язів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021-06) Коцюбайло, Антон Васильович; Антонюк, Олександр Ігорович