Бакалаврські роботи (ЕМС)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 128
  • ДокументВідкритий доступ
    Регулювання напруги за допомогою установок компенсації реактивної потужності
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Франчук, Назарій Іванович; Чижевський, Володимир Валерійович
    Пояснювальна записка має обсяг 60 сторінок машинописного тексту, містить 9 ілюстрацій та 35 таблиць. Графічна частина складається з 3 креслень. Цей дипломний проєкт присвячений дослідженню можливості регулювання напруги за допомогою установок компенсації реактивної потужності. В ньому наведено розрахунок режиму роботи електричної мережі, оцінку варіантів регулювання напруги з порівнянням втрат активної потужності за цих способів регулювання, а також економічне обґрунтування доцільності встановлення установки компенсації реактивної потужності. Результатом виконання роботи є висновок стосовно можливостей використання установки компенсації реактивної потужності як засобу регулювання напруги.
  • ДокументВідкритий доступ
    Електрична мережа 110 кВ та елементи силової електроніки у FACTS пристроях
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Хмельов, Ярослав Геннадійович; Кирик, Валерій Валентинович
    Дипломний проєкт складається з пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальна записка виконана на 133 сторінках формату А4, яка включає в себе 38 рисунків, 35 таблиць та перелік посилань у складі 7 джерел використаної літератури. Графічна частина містить 3 аркуші технічних креслень форматом А3. В проєкті розглянуто вибір конфігурації районної електричної мережі, вибір варіанта схеми електричних з’єднань шляхом проведення техніко-економічного порівняння варіантів, вибір числа, потужності, типу трансформаторів на підстанціях та лініях зв’язку, розрахунок нормального і аварійного режиму роботи електричної мережі, аналіз елементів силової електроніки в гнучких енергосистемах.
  • ДокументВідкритий доступ
    Оптимізація розвитку електричної мережі напругою 110 кВ
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Угольков, Владислав Володимирович; Баженов, Володимир Андрійович
    Дипломний проект складається із пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальну записку виконано на 67 аркушах формату А4, до якої входять 30 таблиць, 21 рисунки та 4 джерела використаної літератури. Графічна частина виконана на 3 аркушах формату А1. Метою дипломного проекту є вибір оптимальної конфігурації електричної мережі номінальною напругою 110 кВ. В даній роботі побудовано функцію оптимальних витрат повітряної лінії номінальною напругою 110 кВ. Знайдено оптимальну конфігурацію електричної мережі номінальною напругою 110 кВ. Виконано електричний розрахунок режимів роботи електричної мережі.
  • ДокументВідкритий доступ
    Багатоконтурна електрична мережа 110 кВ та засоби регулювання напруги в ній
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Синиця, Іван Олександрович; Моссаковський, Вадим Ігорович
    Дипломний проект складається із пояснювальної записки і графічної частини. Пояснювальну записку виконано на 64 сторінок формату А4. До якої входять 15 рисунків, 19 таблиці. Графічна частина включає в себе 3 технічні креслення формату А1. Мета роботи полягає у проектування електричної частини електричної мережі номінальною напругою 110 кВ та підтримці напруги на бажаному рівні в точці потокорозподілу. В роботі виконано вибір схеми електричної мережі. Виконано ітераційний розрахунок усталених режимів роботи мережі. Розглянуте питання регулювання напруги в електричній мережі
  • ДокументВідкритий доступ
    Обґрунтування переведення мереж на 20 кВ на основі обмежень мережі 10 кВ
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Сердюк, Дмитро Ігорович; Моссаковський, Вадим Ігорович
    Дипломний проєкт має у своєму складі пояснювальну записку та графічну частину. Пояснювальна записка виконана на 59 сторінках А4. До записки входять 7 рисунків, 39 таблиць, 4 джерела використаної літератури. Графічна частина налічує в собі 3 технічних креслення формату А1. У даному дипломному проєкті була досліджена можливість обґрунтованого переведення мережі на вищий клас номінальної напруги за рахунок обмеження мережі 10 кВ. Для цього на довільно обраній конфігурації мережі було проведено ітераційний розрахунок режиму роботи за різного класу номінальної напруги, та з застосуванням додаткових засобів компенсації реактивної потужності встановленими в найбільш завантажених пунктах. Розраховано техніко-економічні показники кожного варіанту та зроблені висновки з приводу доцільності переходу на вищу напругу.
  • ДокументВідкритий доступ
    Розподільна багатоконтурна електрична мережа напругою 110 кВ
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Рябоштан, Ростислав Володимирович; Халіков, Володимир Акнафович
    Дипломний проєкт складається із пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальну записку виконано на 82 сторінках формату А4. До якої входять 21 рисунок, 40 таблиць та 6 джерел використаної літератури. Графічна частина включає в себе 3 технічні креслення формату А1. Ціль даної дипломної роботи це розробка проєкту районної електричної мережі напругою 110 кВ та вибір оптимального варіанта поліпшення режиму напруги в точці потокорозподілу. В роботі виконано вибір конфігурації електричної мережі. Було проведено розрахунок ітераційним методом усталених режимів роботи мережі. Розглянуто питання поліпшення режиму напруги в мережі за допомогою встановлення додаткових компенсуючих пристроїв та реконструкції мережі.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вплив нового споживача на залишковий термін експлуатації силового трансформатора
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Рій, Ігор Вікторович; Богомолова, Оксана Сергіївна
    Дипломний проєкт складається з пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальна записка виконана на 68 сторінках формату А4, яка включає в себе 17 рисунків, 32 таблиць та перелік посилань у складі 7 джерел використаної літератури. Графічна частина містить 3 аркуші технічних креслень форматом А1. В проєкті розраховано режим максимальних навантажень та післяаварійний режим лінії. Проведено техніко-економічне підключення нового споживача, та вибрано найвигідніший варіант підключення нового споживача, та проведений розрахунок післяаварійного режиму та режиму максимальних навантажень мережі. В подальшому проведені розрахунки стану трансформатора та його залишковий ресурс.
  • ДокументВідкритий доступ
    Організація паралельної роботи ОЕС України та енергооб’єднання ENSTO-E
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Петрович, Андрій Сергійович; Кацадзе, Теймураз Луарсабович
    Дипломний проект складається із пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальну записку виконано на 59 аркуші формату А4, до якої входять 1 таблиця, 26 рисунків та 9 джерел використаної літератури. Графічна частина виконана на 3 аркушах формату А3. Метою дипломного проекту є аналіз паралельної роботи ОЕС України та енергооб’єднання ENSTO-Е, їх переваги та недоліки, аналіз особливості конструктивного виконання лінії електропередавання та вплив електромагнітних хвиль від ліній опор 750 кВ і 400 кВ на здоров’я людини. В даній роботі проаналізовано та описано робота об’єднання енергооб’єднання ENSTO-Е. Також розраховано електротехнічні та хвильові параметри електропередачі. Перелічено всі необхідні особливості для конструювання повітряної лінії. Виконано розрахунок електричного і магнітного поля для лінії за напругою 750 кВ і 400 кВ.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вибір оптимального варіанту конфігурації замкненої електричної мережі, розрахунок усталених режимів її роботи
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Оконечніков, Вячеслав Олександрович; Баженов, Володимир Андрійович
    Даний дипломний проєкт складається із пояснювальної та графічної частини. Пояснювальна записка виконана на 70 сторінках формату А4, в неї входять 32 таблиці, 31 рисунок і 3 літературних джерел. Графічна частина виконана на 3 аркушах формату А1. Мета даного дипломного це вибір оптимального варіанту конфігурації замкненої електричної мережі 110 кВ, та розрахунок усталених режимів її роботи. Для виконання цього завдання було побудовано функцію дисконтованих витрат для проводів різних марок, знайдено оптимальну конфігурацію схеми районної електричної мережі методом впорядкованого виключення гілок, розраховані параметри схеми в режимах максимальних та мінімальних навантажень, а також в післяаварійному режимі
  • ДокументВідкритий доступ
    Оптимізація розвитку електричної мережі, розрахунок усталених режимів її роботи
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Моцьо, Сергій Андрійович; Баженов, Володимир Андрійович
    Дипломний проєкт складається з пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальна записка виконана на 70 сторінках формату А4, яка включає в себе 16 рисунків, 29 таблиць та перелік посилань у складі 4 джерел використаної літератури. Графічна частина містить 3 аркуші технічних креслень форматом А1. Метою виконання даної роботи є оптимізація розвитку електричної мережі напругою 110 кВ та розрахунок режимів роботи мережі. В даному проєкті знайдено функцію дисконтованих витрат повітряної лінії електропередачі. Знайдено оптимальну конфігурацію розподільчої мережі 110 кВ. Виконано розрахунок опорних режимів роботи мережі.
  • ДокументВідкритий доступ
    Замкнена триконтурна електрична мережа та фіксація рівня напруги в точці потокорозподілу
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Михальчук, Владислав Сергійович; Моссаковський, Вадим Ігорович
    Дипломний проєкт має у своєму складі пояснювальну записку та графічну частину. Пояснювальна записка виконана на 79 сторінках А4. До записки входять 18 рисунків, 38 таблиць, 4 джерела використаної літератури. Графічна частина налічує в собі 3 технічних креслення формату А1. Метою дипломного проєкту є проєктування замкненої триконтурної електричної мережі напругою 110 кВ та фіксація рівня напруги в точці потокорозподілу. В даній роботі було обрано конфігурацію електричної мережі. Проведено ітераційний розрахунок режимів роботи електричної мережі. Підвищено, наскільки можливо, напругу в бажаному пункті за допомогою розташування приладів компенсації у мережу.
  • ДокументВідкритий доступ
    Режими районних електричних мереж та вибір встановленої потужності трансформаторного обладнання
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Малик, Ілля Сергійович; Моссаковський, Вадим Ігорович
    Дипломний проект складається із пояснювальної записки і графічної частини. Пояснювальна записка виконано на 53 сторінок формату А4. До якої входять 13 рисунків, 21 таблиці та 6 джерел використаної літератури. Графічна частина включає в себе 3 технічні креслення формату А1. Мета роботи полягає у проектування електричної частини електричної мережі номінальною напругою 110 кВ та вибору встановленої потужності трансформаторного обладнання на підстанції. В роботі виконано вибір схеми електричної мережі. Виконано ітераційний розрахунок усталених режимів роботи мережі. Розглянуте питання доцільності встановлення трансформатора вибраної потужності.
  • ДокументВідкритий доступ
    Реконструкція підстанції 154/6 кВ
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Ліляк, Іван Валерійович; Янковська, Олена Максимівна
    Пοяϲнювальна запиϲκа дο диплοмного проекту на тему: "Реконструкція підстанції 154/6 кВ" міϲтить 62 ϲт., 20 табл., 1 риϲ., 6 виκοриϲтаних джерел. У даному дипломному проекті розглянуте питання реконструкції підстанції 154/6 кВ у зв'язку з приєднанням нового споживача – промислового цеху. Для цього було прораховано навантаження нового цеху та відповідно до прорахунку нового навантаження та фактичного існуючого було обрано необхідне обладнання для виконання реконструкції відкритої частини підстанції 154/6 кВ. Відповідно до нового обладнання був виконаний прорахунок релейного захисту. Також було розглянуте питання обліку електричної енергії автоматизованою системою комерційного обліку електроенергії по високій стороні 150 кВ, з її улаштуванням
  • ДокументВідкритий доступ
    Районна електрична мережа напругою 110 кВ
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Лізунов, Вадим Андрійович; Халіков, Володимир Акнафович
    Дипломний проєкт складається із пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальну записку виконано на 75 сторінках формату А4. До якої входять 21 рисунок, 40 таблиць та 6 джерел використаної літератури. Графічна частина включає в себе 3 технічні креслення формату А1. Метою даної дипломного проєкту є розробка проекту електричної мережі з напругою 110 кВ та вибір оптимального варіанта для поліпшення режиму напруги в точці потокорозподілу. У рамках роботи було виконано вибір конфігурації електричної мережі та проведено розрахунок ітераційним методом усталених режимів роботи мережі. Також були розглянуті питання поліпшення режиму напруги в мережі шляхом встановлення додаткових компенсуючих пристроїв та реконструкції мережі.
  • ДокументВідкритий доступ
    Оптимальна конфігурація мережі з розрахунком усталених режимів енергосистеми
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Куликовський, Денис Ігорович; Баженов, Володимир Андрійович
    Дипломний проект складається із пояснювальної записки та графічної час- тини. Пояснювальну записку виконано на 69 аркуші формату А4, до якої входять 29 таблиць, 21 рисунків та 4 джерел використаної літератури. Графічна частина виконана на 3 аркушах формату А1. Метою дипломного проекту є вибір оптимальної конфігурації електричної мережі номінальною напругою 110 кВ. В даній роботі побудовано функцію дисконтованих витрат повітряної лінії номінальною напругою 110 кВ. Знайдено оптимальну конфігурацію електричної мережі номінальною напругою 110 кВ. Виконано електричний розрахунок опорних режимів роботи електричної мережі.
  • ДокументВідкритий доступ
    Оптимізація та розрахунок усталених режимів електричної мережі 110 кВ
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Крихтяк, Владислав Володимирович; Баженов, Володимир Андрійович
    Даний дипломний проєкт складається з пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальна записка має 69 сторінок у форматі А4 і включає 27 таблиць, 25 рисунків і 4 джерела літератури. Графічна частина складається з 3 аркушів формату А1. Метою даного дипломного проєкту є оптимізація розвитку електричної мережі з напругою 110 кВ. В рамках проєкту, була побудована функція дисконтованих витрат та її апроксимація, а також проведений розрахунок усталених режимів роботи мережі. Мережу було оптимізовано за допомогою методу упорядкованого виключення гілок
  • ДокументВідкритий доступ
    Розрахунок електричної мережі напругою 110 кВ з урахуванням температурного режиму проводів повітряних ліній
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Зінченко, Ян Сергійович; Кацадзе, Теймураз Луарсабович
    Дипломний проєкт складається з пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальна записка виконана на 68 сторінках формату А4, яка включає в себе 13 рисунків, 29 таблиць та перелік посилань у складі 7 джерел використаної літератури. Графічна частина містить 3 аркуші технічних креслень форматом А1. В роботі здійснено вибір трансформаторів підстанцій та обрано відповідно до техніко-економічного порівняння оптимальний переріз проводів ділянок. Здійснено розрахунки таких режимів як: максимальних навантажень, аварійний режим, режим роботи мережі о 06:00 годині ранку без врахування температури поверхні проводу та з врахування. Розраховано похибку втрат активної потужності однієї ділянки мережі впродовж дня, викликану врахуванням температури поверхні проводу.
  • ДокументВідкритий доступ
    Розширення мережі 35 кВ сільського району
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Дмітрієв, Валерій В’ячеславович; Буслова, Наїна Володимирівна
    Дипломний проєкт складається із пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальна записка виконана на 50 сторінках формату А4, до якої входить 17 таблиць, 11 рисунків та 4 джерела літератури. Графічна частина включає в себе 3 аркуші формату А1. В проєкті виконано розширення мережі 35 кВ сільського району з підключенням нової підстанції 35/10 кВ лінією 35 кВ до існуючої мережі, а також визначено необхідність реконструкції окремих елементів мережі, при цьому виконано проєкт підстанції та лінії 35 кВ, яка під’єднає підстанцію до існуючої мережі 35 кВ.
  • ДокументВідкритий доступ
    Будівництво установки зберігання електричної енергії з її підключенням до електричної мережі
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Голуб, Віталій Анатолійович; Буслова, Наїна Володимирівна
    Пояснювальна записка містить 50 сторінок машинописного тексту, 18 ілюстрацій та 1таблицю. Графічна частина дипломного проєкту складається з 3 креслень. Цей дипломний проєкт присвячений дослідженню установок зберігання електричної енергії. В ньому наведено розрахунок нормального режиму роботи електричної мережі, розрахунок нормального та аварійних режимів роботи при підключенні СЕС, розрахунок нормального та аварійних режимів роботи при підключенні СЕС та УЗЕ. Результатом виконання роботи є висновок стосовно використання можливостей УЗЕ для впливу на режим роботи мережі.
  • ДокументВідкритий доступ
    Районна електрична мережа 110 кВ та обґрунтування потужності
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Булат, Ростислав Юрійович; Моссаковський, Вадим Ігорович
    Дипломний проект складається з двох частин. Перша частина – це пояснювальна записка, яка складається з 83 аркушів формату А4. В пояснювальній записці міститься 21 рисунок, 28 таблиць і 7 використаних джерел. Графічна частина складається з 3 технічних креслень формату А1. Темою дипломної роботи було проектування районної електричної мережі напругою 110 кВ та обґрунтування потужності трансформаторного обладнання підстанції. В роботі було виконано вибір двох з п’яти конфігурацій електричної мережі за допомогою методу моментів. З цих двох схем потім було обрано одну за допомогою техніко-економічних показників. Були розраховані параметри заміщення для елементів електричної мережі. Виконаний ітераційний розрахунок режиму максимальних навантажень та післяаварійного режиму. Після виконання проекту електричної мережі було виконане обґрунтування вибору трансформаторного обладнання по техніко економічним показникам та за навантажувальною здатністю.