Секція 7. Неруйнівний контроль, технічна та медична діагностика

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 23
  • ДокументВідкритий доступ
    Сучасна термографія та перспективи її застосування в області медицини
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Якимчук, Анна Юріївна
    Робота присвячена аналізу можливостей та перспектив розвитку і застосування термографії, як методу медичної діагностики. Розглянуто сучасний стан та проблеми застосування тепловізійної техніки для виявлення різноманітних патологій організму людини. Запропоновані напрями концентрації подальших досліджень для удосконалення методу та його поширення в різних областях медицині.
  • ДокументВідкритий доступ
    Рука-маніпулятор для контролю гальмівних дисків
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Цимбал, В. Є.
    В роботі розглядається використання руки-маніпулятора для контролю гальмівних дисків. Рука-маніпулятор є універсальною установкою для точного позиціонування об’єктів. Контроль здійснюється за допомогою двох давачів – ультразвукового та вихрострумового, для центральної частини диска та ротора відповідно. В роботі наведений принцип роботи руки-маніпулятора та опис давачів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Аналіз методів неруйнівного контролю зварних з'єднань великогабаритних об'єктів для зберігання агресивних середовищ
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Ферко, Р. Б.
    Проведений аналіз найбільш ефективних методів неруйнівного контролю зварних з'єднань великогабаритних об'єктів, визначені їхні переваги і недоліки .
  • ДокументВідкритий доступ
    Дослідження можливостей автоматизації ультразвукового контролю елементів мостових конструкцій
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Удод, Віталій Олександрович; Лашко, Олена Вікторівна
    Проведений аналіз можливостей автоматизації проведення ультразвукового неруйнівного контролю мостових конструкцій. Зокрема, розглянуто способи організації проведення сканування; описано механізми визначення координат розташування сканую чого пристрою та ультразвукових перетворювачів на об’єкті контролю; розглянуто сучасні технології передавання інформації про наявність дефектів та розташування скануючого пристрою.
  • ДокументВідкритий доступ
    Контроль пористості порошкових матеріалів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Тасаж, В. С.
    Стаття присвячена огляду та порівнянню різних методів контролю пористості. Показані переваги ультразвукового методу
  • ДокументВідкритий доступ
    Виявлення корозійних пошкоджень металовиробів безконтактним експрес-методом
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Сучков, Г. М.; Петрищев, О. Н.; Плєснецов, С. Ю.
    Запропоновано спосіб ультразвукового електромагнітно-акустичного контролю, який включає операції збудження і прийому пакетних зсувних ультразвукових імпульсів в металовироби, фільтрацію перешкод в сукупності прийнятих сигналів, детектування прийнятих імпульсів, кореляційний обробку сигналів, обчислення спектра сумарного прийнятого сигналу, порівняння отриманого спектра зі спектром донних сигналів на бездефектної ділянці, прийняття рішення про наявність дефектної ділянки. Остаточне рішення про якість металовироби визначають додатково стандартними методами. Ефективність розробленого способу підтверджена експериментально. Спосіб може бути застосований для безконтактного неруйнівного контролю великих обсягів металовиробів без спеціальної підготовки поверхні ультразвуковими пакетними імпульсами.
  • ДокументВідкритий доступ
    Контроль органічного забруднення поверхні методом флуоресценції
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Сторожик, Денис Володимирович
    Робота присвячена застосуванню явища флуоресценції для контролю рівня органічного забруднення поверхонь. Наведено схему приладу, принцип роботи якого заснований на збудженні органічних сполук ультрафіолетовим випромінюванням. Розглянуто можливі напрямки та перспективи застосування методу флуоресценції в промисловості.
  • ДокументВідкритий доступ
    Термографічна діагностика та аналіз теплових зображень в медичній практиці
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Стасишин, Олександр Васильович; Муравйов, Олександр Володимирович
    Стаття присвячена застосуванню діагностики патологій пацієнтів на основі медичної термографії та методам аналізу отриманих теплових зображень. Розглянуто методи виявлення захворювань і сучасні підходи до аналізу термографічних даних. Запропоновані перспективні напрямки розвитку технології та застосування такої техніки в різнопрофільних медичних установах.
  • ДокументВідкритий доступ
    Аналіз лопаток турбіни
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Романюк, Т. А.
    Розглянуто лопатки турбін, вказаний аналіз конструкції та матеріалів, що використовують для виготовлення. Для кожної лопатки характерний власний аеродинамічний профіль. Тиск і температура для кожного етапу обмежують види матеріалів, які можуть використовуватися в них.
  • ДокументВідкритий доступ
    Підвищення ККД п'єзоперетворювачів шляхом застосування вдосконаленого алгоритму формування зондуючого імпульсу
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Повшенко, Олександр Анатолійович
    В роботі представлено вдосконалений алгоритм збудження ультразвукових коливань в п’єзо пластині, який підвищує коефіціент корисної дії (ККД) перетворювача. Застосування даного алгоритму може знайти свое місце у сфері вимірювальної техніки, що використовує п’єзоефект.
  • ДокументВідкритий доступ
    Аналіз клепаних з'єднань елементів літальних апаратів як об'єктів вихрострумового контролю
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Нощенко, С. П.
    Метою доповіді є аналіз особливостей клепаних з’єднань літальних апаратів, суттєвих для організації їх контролю вихрострумовим методом.
  • ДокументВідкритий доступ
    Застосування методу статистичної фазометрії для підвищення точності ультразвукової товщинометрії
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Мороз, Н. В.
    Розглянуто методи статистичної фазометрії в ультразвуковій товщинометрії (УЗТ). Описано тапроведено експериментальні дослідження методу виявлення донних сигналів на фоні шумів. Проведено аналіз виявлення корисного сигналу за амплітудною та фазовою характеристикою сигналу. Фазова характеристика сигналу визначалась на основі дискретного перетворення Гільберта. За даними дослідження було встановлено, що запропонований спосіб дає змогу підвищити точніть вимірювання товщини виробів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Онлайн-сервіс для діагностування захворювань легень за рентгенівськими знімками
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Мерецький, М. М.; Галаган, Р. М.
    Робота присвячена розробці онлайн сервісу, за допомогою якого виконується діагностування захворювань легень за рентгенівськими знімками. Для діагностування використовуються нейронні мережі. Сервіс допоможе значно зменшити долю невірних діагнозів та точно оцінювати вірність прийнятого лікарем рішення. Матеріал містить дослідження можливостей та перспектив застосування нейронних мереж в сучасній медицині.
  • ДокументВідкритий доступ
    Дослідження ємністних ультразвукових перетворювачів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Ладиженський, О. В.
    Стаття присвячена розробці і дослідженню ультразвукового перетворювача ємнісного типу. Розглянуто фізичні ефекти і явища, що виникають під час роботи такого перетворювача, досліджено деякі способи вирішення проблем. Описана дослідна установка і результати експерименту.
  • ДокументВідкритий доступ
    Використання каткового ультразвукового перетворювача для визначення корозійних ділянок корпуса судна
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Лагутін, Є. В.
    В даній роботі було розглянуто конструкцію ультразвукового каткового перетворювача, переваги та недоліки «сухого» контакту даного типу перетворювача та перспективи його використання для визначення корозійних ділянок корпуса судна.
  • ДокументВідкритий доступ
    Контроль контактного точкового зварювання
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Котов, І. Г.
    В роботі розглянуті та проаналізовані методи контактного точкового зварювання, виявлені переваги та недоліки кожного з методів та способи їх застосування.
  • ДокументВідкритий доступ
    Ультразвуковий контроль бурильних труб
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Клепач, C. Є.
    Проведений аналіз найбільш ефективних методів неруйнівного контролю бурильних труб, визначені їхні переваги і недоліки .
  • ДокументВідкритий доступ
    Аналіз точності визначення кругових статистик сигналів вихрострумової дефектоскопії
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Каньоса, Р. В.
    В статті розглянуто методи статистичної фазометрії для побудови виявляча сигналів вихрострумової дефектоскопії (ВСД). Описано методику знаходження кругових статистики зашумленого сигналу. Проведенно аналіз залежності ефективності кругових статистики для сигналів з різними параметрами шуму та різною частотою дискретизації сигналу, наведено графічне представлення описаних залежностей.
  • ДокументВідкритий доступ
    Контроль динамічного крайового кута змочування припоями основних матеріалів паяння
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Завальський, В. І.; Чуйко, М. М.
    В даній роботі описано метод контролю динамічного крайового кута змочування на основі вимірювання зміни висоти краплі припою при розтіканні її поверхнею основного матеріалу. Вимірювання висоти краплі виконується за допомогою інфрачервоного випромінювання. Оцінка змочувальних властивостей припоїв здійснюється за коефіцієнтом відносної зміни висоти краплі.
  • ДокументВідкритий доступ
    Пристрій для вимірювання параметрів термоелектричних генераторів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Дакус, С. В.; Криницький, О. С.
    Здійснено аналіз параметрів термоелектричних генераторів які впливають на їх ефективність. Проведено короткий огляд методів вимірювання даних параметрів. Наведено конструкцію установки для вимірювання характеристик подібних пристроїв.