Мукало, Є. О.Галиш, В. В.2024-04-022024-04-022017Мукало, Є. О. Одержання й властивості сорбентів із рослинних відходів / Мукало Є. О., Галиш В. В. // Вісник НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського». Серія «Хімічна інженерія, екологія та ресурсозбереження». – 2017. – № 1 (16). – С. 90-96. – Бібліогр.: 12 назв.2617-9741 (Print)2664-1763 (Online)https://ela.kpi.ua/handle/123456789/65899Досліджено процес одержання лігноцелюлозних сорбентів зі шкаралупи кісточок абрикосу методом окисноорганосольвентного модифікування. Вивчено вплив концентрації пероксиду водню та тривалості процесу на вихід та структурно-сорбційні властивості одержаних матеріалів. Встановлено, що використання пероксиду водню в процесі модифікування шкаралупи кісточок абрикосу дозволяє зменшити вміст лігніну у кінцевих лігноцелюлозних продуктах. Досліджено закономірності вилучення осно́вних і кислотних барвників з водних розчинів одержаними сорбентами.ukлігноцелюлозаокисно-органосольвентне модифікуваннясорбентиорганічний барвникОдержання й властивості сорбентів із рослинних відходівArticlePp. 90-96https://doi.org/10.20535/2306-1626.1.2017.119484544.723