Мацьонг, Я. Є.Савула, Я. Г.Щербатий, М. В.2024-04-162024-04-162006Мацьонг, Я. Є. Оптимальне керування залежною від температури моделлю процесу ферментації / Мацьонг Я. Є., Савула Я. Г., Щербатий М. В. // Системні дослідження та інформаційні технології : міжнародний науково-технічний журнал. – 2006. – № 3. – С. 89-98. – Бібліогр.: 11 назв.1681–6048https://ela.kpi.ua/handle/123456789/66214Розглянуто математичну модель процесу бродіння виноградного сусла з урахуванням залежності параметрів від температури. Встановлено аналітичну форму залежності параметрів моделі від температури (експоненціальну та лінійну). Розглянуто задачі ідентифікації параметрів та оптимального керування. Наведено числові результати розв’язування задач оптимального керування (задача на швидкодію) та ідентифікації параметрів при бродінні сусла сорту Ркацителі.ukОптимальне керування залежною від температури моделлю процесу ферментаціїArticlePp. 89-98531.8