Петренко, Катерина ВалеріївнаФедоренко, Карина Володимирівна2024-06-212024-06-212024Федоренко, К. В. Трансформації світового ринку продовольчих товарів в умовах глобалізації : дипломна робота ... бакалавра: 051 Економіка / Федоренко Карина Володимирівна– Київ, 2024. – 85 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/67341Мета дослідження: аналіз основних тенденцій трансформації світового ринку продовольчих товарів в умовах глобалізації та визначення місця, впливу та ролі України на світовому ринку продовольчих товарів Завдання дослідження: розкрити теоретичну сутність функціонування та трансформації світового ринку продовольчих товарів в умовах глобалізації; відмітити особливості конкуренції на світовому ринку продовольчих товарів; розглянути методичні основи потенціалу ринку продовольчих товарів; дослідити вплив факторів та чинників на розвиток світового ринку продовольства; проаналізувати стан структури та динаміки розвитку глобального ринку продовольчих товарів; зробити аналіз кон’юнктури та діяльності українських компаній на світовому ринку продовольчих товарів; висвітлити проблеми та особливості експортного потенціалу України в умовах війни; провести моделювання взаємозв'язків на світовому ринку продовольства; запропонувати подальші перспективи продовольчого забезпечення України. Об‘єкт дослідження: процес розвитку світового ринку продовольчих товарів та його функціонування в Україні Предмет дослідження: визначення основних тенденцій на ринку продовольчих товарів в сучасних умовах та роль України на ринку85 с.ukглобалізаціяпродовольчий ринокагропродовольчі продуктиміжнародна торгівляекспорт та імпортпродовольча безпекалогістичні мережіторговельні угодиринок збутугеополітичні ризикиміжнародні організаціїконкурентоспроможністьТрансформації світового ринку продовольчих товарів в умовах глобалізаціїBachelor Thesis330.35: 338.4: 339.9