Голюк, В. Я.Ганштель, В. В.2023-03-242023-03-242022Голюк, В. Я. Конкурентне середовище на українському та польських ринках продукції швидкого приготування / Голюк В. Я., Ганштель В. В. // Економічний вісник НТУУ «КПІ» : збірник наукових праць. – 2022. – № 24. – C. 38-42. – Бібліогр.: 8 назв.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/53963У статті досліджено поточний стан конкурентного середовища українського та польського ринків товарів швидкого харчування. Обґрунтовано поняття конкуренція та конкурентоспроможність. Проаналізовано поняття міжнародної конкурентоспроможності та визначено перспективи виходу на ринки ЄС. Здійснено аналіз конкурентів виробників товарів швидкого приготування. Виявлено проблемні аспекти у розвитку ринку товарів швидкого харчування та проаналізовано тенденцію до споживання продукції. Досліджено внутрішній та зовнішній ринок та головних конкурентів товарів швидкого харчування. Завдяки інтегральному показникові та експертній оцінці розраховано конкурентоспроможність компаній. За результатами аналізу було проведено бенчмаркінг та сформовано основні напрямки формування конкурентних переваг.ukконкуренціяконкурентне середовищеконкурентоспроможністьконкурентна перевагаcompetitioncompetitive environmentcompetitivenesscompetitive advantageКонкурентне середовище на українському та польських ринках продукції швидкого приготуванняCompetitive environment in the Ukrainian and Polish markets of fast cooking productsArticleC. 38-42https://doi.org/10.32782/2307-5651.24.2022.6338.4:338.50000-0002-8050-41580000-0002-7024-2449