Козар, Марина ЮріївнаПрокопчук, Вікторія Віталіївна2023-05-292023-05-292022-12Прокопчук, В. В. Технологія отримання біоетанолу з органічних відходів харчової промисловості за допомогою Saccharomyces cerevisiae та Aspergillus niger : магістерська дис. : 162 Біотехнології та біоінженерія / Прокопчук Вікторія Віталіївна. – Київ, 2022. – 123 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/56293Магістерська дисертація складається з 118 аркушів пояснювальної записки, 14 рисунків, 25 таблиць, 38 посилань та 5 аркушів креслень формату А1. Пояснювальна записка складається з вступу, семи розділів, висновків, списку використаних джерел та специфікації на обладнання. В роботі вибрано та обґрунтовано технологію виробництво біоетанолу з використанням органічної сировини, а саме бурякової меляси, та співкультури Saccharomyces cerevisiae та Aspergillus niger, як продуцентів. Наведено органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні показники бурякової меляси, обґрунтовано вибір сировини для виробництва біоетанолу. Розраховано матеріальний баланс процесу, наведено та описано технологічну та апаратурну схеми виробництва, а також розроблена автоматизація стадії ферментування, розроблено стартап-проєкт підприємства «EnergyEth», описано заходи щодо безпеки праці та охорони навколишнього середовища. Розраховано ферментер об’ємом 100 м3 та виконано його креслення на аркуші формату А1. В даній дисертації обрано та обґрунтовано технологію отримання біоетанолу за допомогою спиртового бродіння з використанням чотирьох реакторів безперервної дії.123 с.ukбіоетанолорганічна сировинабурякова мелясаспиртове бродінняSaccharomyces cerevisiaeAspergillus nigerТехнологія отримання біоетанолу з органічних відходів харчової промисловості за допомогою Saccharomyces cerevisiae та Aspergillus nigerMaster Thesis579:604