Волков, Олександр ВолодимировичФісун, Дмитро Сергійович2025-10-142025-10-142025Фісун, Д. С. API-сервіс віддаленого визначення харчової цінності їжі : дипломна робота ... бакалавра : 122 Комп’ютерні науки / Фісун Дмитро Сергійович. – Київ, 2025. – 76 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/76841Дипломна робота виконана на 76 сторінках, містить 22 ілюстрації, 2 таблиці, додатки, 15 джерел в переліку посилань. Мета роботи – розробка API-сервісу віддаленого визначення харчової цінності їжі з використанням сучасних технологій програмування. Така система ураховує потреби користувачів, забезпечує швидким та точним наданням інформації щодо калорійності продуктів та вмісту білків, жирів і вуглеводів, ураховуючи їхні потреби. Загалом підходить для дієтологів, спортсменів, а також закладів громадського харчування й розробників мобільних застосунків. Окрім того, інтерфейс адміністрування дозволяє власникам сервісу керувати базою даних продуктів та контролювати запити користувачів. Засоби розробки: стандартні мови програмування HTML, CSS та JavaScript, а також сучасний JavaScript-фреймворк Vue.js для побудови інтерфейсу користувача з використанням компонентного підходу, серверна частина реалізована на Node.js із застосуванням Express.js для обробки HTTP-запитів, задля керування базами даних обрано систему MySQL. Результат – програмний API-сервіс віддаленого визначення харчової цінності їжі, що забезпечує автоматизований аналіз продуктів на основі введених даних та повертає детальну інформацію про їхню поживну цінність, також є можливість зберігати інформацію і таким чином вести електронний щоденник спожитого. Система має інтерфейс адміністрування для управління базою продуктів і користувацькими запитами.76 с.ukAPI-сервісHTMLCSSJavaScriptVue.jsNode.jsMySQLкалоріїпродуктиспоживанняAPI servicecaloriesproductsconsumptionAPI-сервіс віддаленого визначення харчової цінності їжіBachelor Thesis