Жданова, Олена ГригорівнаЯворський, Антон Сергійович2020-09-212020-09-212020Яворський, А. С. Система з підтримки роботи з клієнтами ресторану : дипломний проект ... бакалавра : 122 Комп'ютерні науки та інформаційні технології / Яворський Антон Сергійович. – Київ, 2020. – 75 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/36336Структура та обсяг роботи. Пояснювальна записка дипломного проекту складається з п’яти розділів, містить 10 рисунків, 7 таблиць, 1 додаток, 17 джерел. Дипломний проект присвячений розробці системі для підтримки роботи з клієнтами ресторану. Задачами дипломного проектування є: − проведення аналізу вже відомих рішень рекомендаційних систем; − розробка способу надання рекомендацій щодо вибору страв; − облік та аналіз анкетних даних користувачів; − облік та аналіз оцінок роботи рекомендаційної системи від користувачів; − розробка інтерфейсу рекомендаційної системи. Ціль автоматизованої системи – підтримка клієнтів ресторану шляхом надання рекомендацій, враховуючи індивідуальні переваги. У розділі інформаційного забезпечення було здійснено опис предметного середовища, процесу діяльності, функціональної моделі, а також наведено детальний опис наявних аналогів з зазначенням їхніх переваг та недоліків. Розділ математичного забезпечення присвячений обґрунтуванню вибору методу розв’язку поставленої задачі з попереднім розглядом різних можливих підходи для надання рекомендацій. Було запропоновано метод, який будує дерево прийняття рішень, використовуючи алгоритм ID3 та C4.5 для надання рекомендацій щодо вибору страв, опираючись на переваги клієнта. У розділі програмного та технологічного забезпечення наведено детальний опис засобів розробки, вимог до технічного забезпечення, а саме вимоги до клієнтських робочих станцій, серверу та серверу СУБД. Технологічний розділ присвячений керівництву користувача та проведенню випробувань над створеним програмним продуктом.ukрекомендаційна системарекомендаціяклієнтстравадерево прийняття рішеньалгоритм Id3алгоритм c4.5recommendation systemrecommendationsclientdecision treeId3 algorithmc4.5 algorithmСистема з підтримки роботи з клієнтами ресторануBachelor Thesis75 с.004