Богдан, Тетяна ЗіновіївнаГриценко, Катерина Владиславівна2023-07-262023-07-262022Гриценко, К. В. Виробництво пробіотичного препарату «Лактіалє GG» у флаконах : магістерська дис. : 162 Біотехнології та біоінженерія / Гриценко Катерина Владиславівна. - Київ, 2022. - 114 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/58626Магістерська дисертація містить 111 сторінок, 6 рисунків, 33 таблиці, 73 бібліографічні найменування. Роботу присвячено вдосконаленню технології виробництва пробіотичного препарату «Лактіалє GG» у флаконах, що застосовується в якості дієтичної добавки дітям від народження. Зазначений препарат випускається у формі масляних крапель із вмістом пробіотику 109 КУО та вітаміну D3 – 400 МО на 1 краплю розчину. Біологічним агентом виступає Lacticaseibacillus rhamnosus GG. Для виробничого культивування підібрано оптимальне поживне середовище на основі ферментолізату пшеничного борошна, що враховує фізіологічні потреби продуцента, а також запропоновано введення до складу препарату вітаміну D3, що підвищує його біологічну цінність. Відповідно до технології розроблено технологічну й апаратурну схеми виробництва, а також спроєктовано будівельну частину роботи, ілюстровану кресленням. В якості підтвердження можливості комерціалізації розробки виконано стартап-проєкт технології препарату, розраховано його техніко економічні показники.114 с.ukтехнологія пробіотиківмолочно-кислі бактеріїlacticaseibacillus rhamnosus gg«лактіалє gg»дієтична добавкаоральний розчинtechnology of probioticslactic acid bacteria«lactiale gg»dietary supplementoral solutionВиробництво пробіотичного препарату «Лактіалє GG» у флаконахMaster Thesis663.18:579.864.1