Жолнер, Лілія ГригорівнаІванова, Анастасія Олегівна2021-05-242021-05-242020-06Іванова, А. О. Технологія виробництва бактеріальної пробіотичної закваски «Стрептосан». Дільниця виробничого біосинтезу : дипломний проект … бакалавра : 162 Біотехнології та біоінженерія / Іванова Анастасія Олегівна. – Київ, 2020. – 107 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/41138Дипломний проєкт: 129 с., 14 рис., 8 табл., 2 схеми, 1 креслення, 206 посилань. У дипломному проєкті наведено опис технології виробництва біотехнологічного препарату на основі молочнокислих бактерій на прикладі пробіотичної закваски «Стрептосан», до складу якої входить асоціація біологічних агентів Streptococcus salivarius subsp. thermophiles та Enterococcus faecium. Запропоновано поєднання апробованих промислових продуцентів в одному пробіотичному препараті, що дозволяє підвищити його ефективність та розширити корисний потенціал продукту. Обґрунтовано вибір штамів-продуцентів Streptococcus thermophilus 1MB В-7179 та Enterococcus faecium L-3, отриманих шляхом спрямованої селекції видів, виділених з природних джерел існування, та володіють пробіотичними властивостями і є високотехнологічними. Розраховано та обрано апарат для культивування асоціації продуцентів, надійність та працездатність якого підтверджено технологічним, конструктивним та тепловим розрахунками. В роботі обґрунтовані та подані технологічна та апаратурна схема виробництва.ukмолочнокислі бактеріїзаквасочні культурипробіотичні мікроорганізмикультивуванняlactic acid bacteriastarter culturesprobiotic microorganisms enterococcus faeciumstreptococcus thermophiluscultivationТехнологія виробництва бактеріальної пробіотичної закваски «Стрептосан». Дільниця виробничого біосинтезуBachelor Thesis107 с.