Клечак, Інна РішардівнаГриб, Ілля Олегович2021-07-212021-07-212021Гриб, І. О. Технологія виробництва гентаміцин сульфату. Дільниця сушіння продукту : дипломний проект … бакалавра : 162 Біотехнології та біоінженерія / Гриб Ілля Олегович. – Київ, 2021. – 141 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/42588Дипломний проєкт містить 137 ст., 7 рис., 12 табл., 1 схема, 48 посилань. Робота присвячена технології виробництва аміноглікозидного антибіотику медичного призначення, зокрема дільниці сушіння продукту. В якості продуцента використовували штам актиноміцету Micromonospora purpurea ATCC 15838, отриманий генетико-селекційними методами. Розглянуто морфологічні, культуральні та фізіолого-біохімічні ознаки обраного продуценту. Враховуючи фізіолого-біохімічні особливості продуценту Micromonospora purpurea ATCC 15838 було обрано поживне середовище Гаузе-1, на основі картопляного крохмалю. Визначено, що культивування доцільно проводити 6-7 діб зі зміною режимів аерації та підтримки температури. Розрахована та обрана конструкції розпилювальної сушарки, яка дозволяє отримати продукт належної якості. Розроблено технологічну та апаратурну схему виробництва антибіотику у відповідності до вимог до готової форми та якості продукту. Наведено технологічний, конструктивний та тепловий розрахунки розпилювальної сушарки. Розроблена технологія виробництва гентаміцин сульфату, що відповідає санітарно-гігієнічним та екологічним нормам, техніка безпеки та охорона праці відповідає усім нормам.ukгентаміцин сульфатантибіотикбіологічний агентактиноміцетсушінняmicromonospora purpureagentamycin sulphateantibioticsaminoglycosidebiological agentactinomycetdryingТехнологія виробництва гентаміцин сульфату. Дільниця сушіння продуктуBachelor Thesis141 с.