Жолнер, Лілія ГригорівнаСкобєлєва, Софія Романівна2023-07-262023-07-262021Скобєлєва, С. Р. Виробництво бактеріальної закваски з ацидофільною паличкою : магістерська дис. : 162 Біотехнології та біоінженерія / Скобєлєва Софія Романівна. - Київ, 2021. - 177 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/58680Дипломний проект: 177 с., 6 рис., 43 табл., 4 креслення, 88 посилань. У дипломному проекті наведено опис технології виробництва бактеріальної закваски з ацидофільною паличкою на основі молочнокислих бактерій, до складу якої входить асоціація біологічних штамів Streptococcus thermophiles, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus. Запропоновано поєднання промислових продуцентів в одному бактеріальному препараті, що дозволяє підвищити його ефективність і розширити корисний потенціал продукту. Обґрунтовано вибір продуцентів Streptococcus thermophiles 1MB В7179, Lactobacillus bulgaricus-86, Lactobacillus acidophilus CNCMI-1225, що виділені з природних джерел існування та володіють пробіотичними властивостями і є високотехнологічними. В роботі обґрунтовані та подані технологічна та апаратурна схема виробництва бактеріальної закваски з ацидофільною паличкою. Обрано архітектурно-планувальні рішення для приміщення з виробництва. Розроблений стартап-проект виробництва бактеріальної закваски з ацидофільної паличкою, розраховані необхідні економічні показники виробництва.177 с.ukйогуртбактеріальна заквасказаквасочні культуриstreptococcus thermophileslactobacillus bulgaricuslactobacillus acidophilusвиробництвокультивуваннябіосинтезyoghurtbacterial yeastyeast culturesproductioncultivationВиробництво бактеріальної закваски з ацидофільною паличкоюMaster Thesis888.777