Паришкура, ЮліяНестеров, ОлексійПідлужняк, ОлександрІванюта, Наталія Вікторівна2025-06-242025-06-242024Знання основ раціонального харчування для майбутніх фахівців фізичної культури та спорту / Паришкура Ю., Нестеров О., Підлужняк О., Іванюта Н. // Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Педагогічні науки. - 2024. - № 2 (61). - С. 10-14.2786-7501 (Print)2786-751X (Online)https://ela.kpi.ua/handle/123456789/74424Метою даної роботи є актуалізація знань про раціональне харчування для майбутніх фахівців Фізичної культури та спорту у процесі опанування освітнього компонента «Спортивне харчування». Важливими аспектами для здобувачів І рівня вищої освіти є ознайомлення із основними складовими харчових продуктів, їх значенням для здоров’я людини; основами раціонального харчування, особливостями спортивного харчування; впливом харчових добавок на організм і здоров’я людини; захворюваннями, які виникають внаслідок незбалансованого харчування; специфікою харчування атлетів на різних етапах навчально-тренувального процесу та вдосконалення. Де основними завданнями є: визначення місця харчування у спорті та фітнесі; набуття знань про основні положення та завдання спортивного харчування, систему харчування, додаткового харчування, фармакологічних засобів. Вивчення основ раціонального харчування та особливостей збалансованого харчування атлетів у залежності від рівня тренованості, класифікації та етапу підготовки є важливим етапом підготовки бакалаврів спеціальності 017 Фізична культура та спорт.ukоснови раціонально харчуваннязнання про раціональне харчуванняздобувачі освітиспортивне харчуваннянавчання. basics of nutritionknowledge about nutritionstudentssports nutritiontrainingfitness nutritionsodium nutritionЗнання основ раціонального харчування для майбутніх фахівців фізичної культури та спортуArticleC. 10-14https://doi.org/10.32689/maup.ped.2024.2.2378.016:664.162.8:[37.091.12:796-0510000-0002-8777-17260000-0001-5016-63140000-0002-7904-37610000-0001-7362-9617