Пилипенко, Тетяна МиколаївнаНевпряга, Поліна Юріївна2019-04-052019-04-052018Невпряга, П. Ю. Функціональні характеристики емульсійного косметичного продукту з рослинними екстрактами : магістерська дис. : 161 Хімічна технологія та інженерія / Невпряга Поліна Юріївна. – Київ, 2018. – 88 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/27076Метою даної роботи є створення емульсійного косметичного продукту з екстрактом зеленої кави та ромашки, визначити основні колоїдно-хімічні характеристики косметичної емульсії стабілізованої сумішшю поверхнево-активних речовин.У ході виконання роботи було виявлено основні функціональні властивості емульсійного косметичного продукту з рослинним екстрактом зерен зеленої кави. Також виявлені основні колоїдно-хімічні закономірності створення косметичних емульсій, стабілізованих сумішшю поверхнево-активних речовин. Також визначені головні колоїдно-хімічні властивості вихідних ПАР – величини поверхневого натягу, граничної адсорбції, величини однієї молекули та критичні концентрації міцелоутворення. Виявлено які саме активні речовини в екстракті зеленої кави створюють певну дію на шкіру.ukкосметичний кремекстракт зеленої кавиекстракціярослинний екстрактповерхнево-активна речовинаемульгаторcosmetic creamcosmetic emulsiongreen coffee extractsurfactantemulsifierplant extractФункціональні характеристики емульсійного косметичного продукту з рослинними екстрактамиMaster Thesis88 с.544.77.051.62