Глущенко, Ярослава ІванівнаЗаставна, Руслана Вікторівна2025-07-282025-07-282025Заставна, Р. В. Підвищення міжнародної конкурентоспроможності вітчизняних підприємств АПК в умовах євроінтеграції : дипломна робота ... бакалавра : 051 Економіка / Заставна Руслана Вікторівна. – Київ, 2025. – 93 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/75239Метою роботи є розробка теоретичних положень, науково-методичний підходів і практичних рекомендацій, спрямованих на підвищення міжнародної конкурентоспроможності вітчизняних підприємств АПК в умовах євроінтеграції. Об’єктом дослідження є процес формування міжнародної конкурентоспроможності вітчизняних підприємств АПК. Предметом дослідження є теоретичні та практичні аспекти підвищення міжнародної конкурентоспроможності вітчизняних підприємств АПК в умовах євроінтеграції. Методи роботи: теоретичний аналіз, спостереження, синтез, аналіз статистичних даних, порівняння, системний підхід, графічні, табличні та інтегральні методи, кореляційний аналіз. Практичне значення одержаних результатів: У роботі було запропоновано власний варіант стратегії підвищення міжнародної конкурентоспроможності вітчизняних підприємств АПК та розроблено базову систему оцінки її потенційної ефективності. Результати даного роботи можуть бути використанні для підвищення міжнародної конкурентоспроможності конкурентоспроможності на досліджуваних підприємствах АПК та підприємствах цієї ж галузі, які не зазначались у роботі.93 с.ukагропромисловий комплексміжнародна конкурентоспроможністьєвроінтеграціястратегіязовнішньоекономічна діяльністьпідприємства АПК Україниінноваціїфактори впливупорівняльна характеристикаagro-industrial complexinternational competitivenessEuropean integrationstrategyforeign economic activityUkrainian agro-industrial enterprisesinnovationsfactors of influencecomparative characteristicsПідвищення міжнародної конкурентоспроможності вітчизняних підприємств АПК України в умовах євроінтеграціїBachelor Thesis339.9:339.5:338.45