Шестак, О. А.Шведова, В. В.2023-10-312023-10-312022Шестак, О. А. Процедура звірення електронних термометрів із застосуванням реперної точки / О. А. Шестак, В. В. Шведова // XVIII Науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених “Ефективність та автоматизація інженерних рішень у приладобудуванні”, 06-07 грудня 2022 р, м. Київ, Україна : збірник праць конференції. – Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022. – С. 191-193. – Бібліогр.: 3 назви.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/61897Дана робота присвячена дослідження можливості звірення електронних термометрів із застосування реперної точки. Звірення є одним із способів контролю метрологічних характеристик засобів вимірювальної техніки. Перевагою звірень є можливість оцінювання характеристик похибок засобів вимірювань у тих випадках, коли не створено стандартного зразка або зразкового засобу вимірювальної техніки, що забезпечують їх перевірку з необхідною точністю. В нашому випадку в якості еталонної величини обрано реперну точку – температуру кипіння води.ukзвіреннявимірювання температуриметрологічні характеристики термометрареперна точкаПроцедура звірення електронних термометрів із застосуванням реперної точкиArticleС. 191-193351.821, 536.51.083