Орябінська, Лариса БорисівнаШашкова, Анастасія Русланівна2023-10-242023-10-242020Шашкова, А. Р. Виробництво дріжджів Saccharomyces cerevisiae низового бродіння для виробництва пива : магістерська дис. : 162 Біотехнології та біоінженерія / Шашкова Анастасія Русланівна. - Київ, 2020. - 168 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/61724Магістерська дисертація складається зі 163 с., 4 рис., 2 схеми, 38 табл., 63 посилань. Метою роботи було удосконалення стадій розведення дріжджів для виробництва пива і отримання на їх основі вторинного продукту за рахунок модернізації обладнання для вирощування дріжджів та оптимізації процесу сушіння кормового продукту. Обрана тема магістерської дисертації є актуальною, оскільки реалізація викладених в роботі технологічних рішень може підвищити ефективність і рентабельність виробництва. Вдосконалили стадію гранулювання продукту за рахунок одночасного сушіння дріжджів та дробини, що є економічно вигідно. Стадію розведення ЧКД було автоматизовано, для підвищення стерильності посівного матеріалу. Запропонована технологія є сучаснішою та ефективнішою. Для виробництва використовують дріжджі раси Saccharomyces cerevisiae 34/70 . В магістерській дисертації представлені: нормативно-технічна документація з виробництва дріжджів для виробництва пива, техніко-економічне обґрунтування виробництва дріжджів Saccharomyces cerevisiae, технологію виробництва дріжджів, оптимізовано стадію розведення чистої культури дріжджів у колбі Карлсберга, обґрунтовано вибір раси дріжджів, який сприяє виготовленню якісного продукту, що впливає на полегшення умов виробництва та зменшення економічних затрат, будівельна частина виробничих приміщень, лабораторії для виробництва дріжджів з урахування Державних стандартів України, Санітарних норм та правил та запропоновано ідею стартап-проекту.168 с.uksaccharomyces cerevisiaeдріжджі хлібопекарські пресованіколба карлсбергапиво.saccharomyces cerevisiaeyeastcarlsberg flashbeerВиробництво дріжджів Saccharomyces cerevisiae низового бродіння для виробництва пиваMaster Thesis