Копішинська, Катерина ОлександрівнаПрокудіна, Валерія Дмитрівна2024-08-262024-08-262024Прокудіна, В. Д. Підвищення конкурентоспроможності підприємства на основі впровадження продуктових інновацій : дипломна робота … бакалавра : 073 Mенеджмент / Прокудіна Валерія Дмитрівна. - Київ, 2024. - 95 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/68556Дипломна робота на тему: «Підвищення конкурентоспроможності підприємства на основі впровадження продуктових інновацій» містить 95 сторінок, 20 таблиць, 12 рисунків. Перелік посилань нараховує 46 найменувань. Мета роботи полягає в визначенні теоретико-методичних засад та розробленні практичних рекомендацій щодо підвищення конкурентоспроможності підприємства на основі впровадження продуктових інновацій. Об'єктом дослідження впровадження продуктових інновацій. Предметом дослідження є теоретичні основи та практичні рекомендації щодо підвищення конкурентоспроможності підприємств АПК на основі впровадження продуктових інновацій . Базою дослідження є ПрАТ «МХП». Методи дослідження. У процесі виконання дипломної роботи першого (бакалаврського) рівня вищої освіти застосовувалася сукупність загальних та специфічних наукових методів, а саме: методів систематизації та узагальнення – для визначення сутності та підходів до впровадження продуктових інновацій, для надання економіко-управлінської характеристики підприємства; фінансово-економічний аналіз – для дослідження результатів інноваційної діяльності підприємства; SWOT-аналіз – для визначення сильних та слабких сторін, а також можливостей та загроз для функціонування підприємства; метод дисконтування – для визначення ефективності запропонованих заходів. Результати роботи. За результатами проведеного дослідження розроблено програму підвищення конкурентоспроможності підприємства ПрАТ «МХП» шляхом впровадження продуктових інновацій. Пропонуються заходи щодо розробки нових продуктів. Очікуваний ефект від впровадження запропонованих заходів полягає в збільшенні обсягів продажів, залученні нових клієнтів та підвищенні рентабельності підприємства. Рекомендації щодо використання результатів роботи. Результати дослідження можуть бути використані підприємствами, що працюють в агропромисловому комплексі, зокрема ПрАТ «МХП», для підвищення конкурентоспроможності на ринку шляхом впровадження продуктових інновацій. Запропоновані рекомендації можуть сприяти удосконаленню та розширенню асортименту продукції, підвищенню її якості, залученню нових клієнтів та зміцненню ринкових позицій. Результати впровадження досліджень. Розроблені в дипломній роботі рекомендації та проекти були представлені на розгляд керівництву ПрАТ «МХП», де була визнана можливість їх практичного застосування.95 с.ukконкурентоспроможністьінноваціїпродуктові інноваціїагропромисловий комплексінноваційна діяльність.Підвищення конкурентоспроможності підприємства на основі впровадження продуктових інноваційBachelor Thesis