Маринченко, Лоліта ВікторівнаГусак, Анастасія Олександрівна2024-10-022024-10-022024Гусак, А. О. Використання генетично модифікованих дріжджів для виробництва пива. Дільниця бродіння та доброджування : дипломний проект … бакалавра : 162 Біотехнології та біоінженерія / Гусак Анастасія Олександрівна. – Київ, 2024. – 65 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/69444Пояснювальна записка: 65 с., 2 рис., 8 табл., 47 посилань. Метою дипломного проєкту є проєктування технології виробництва пива з використанням генетично модифікованих дріжджів для крафтового підприємства. Вивчення сучасних технологій виробництва пива та аналіз попиту на крафтове пиво підкреслюють актуальність проєктування виробництва пива з використанням генетично модифікованих штамів дріжджів для отримання нових органолептичних властивостей готового продукту, а саме – пива зі смаком гуави та маракуї. Сировиною отримання готового продукту є вода, ячмінь, гранульований хміль та штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae BY-989. В дипломному проєкті обрано та описано новий штам дріжджів, надано характеристику сировини, кінцевого продукту, біохімічну схему перебігу процесів, а також розроблено технологічну частину проєкту: матеріали основні та допоміжні, контроль виробництва, матеріальний баланс, опис технологічного процесу. Проведено конструктивний і тепловий розрахунки та визначено розміри циліндроконічного бродильного апарату.65 с.ukпивоsaccharomyces cerevisiaeгенетично модифіковані організмибродінняВикористання генетично модифікованих дріжджів для виробництва пива. Дільниця бродіння та доброджуванняBachelor Thesis