Πоліщук, Βалентина ЮріївнаАлієв, Андрій Андрійович2021-07-192021-07-192021Алієв, А. А. Технологія виробництва рибофлавіну для харчової промисловості. Дільниця підготовки посівного матеріалу : дипломний проект … бакалавра : 162 Біотехнології та біоінженерія / Алієв Андрій Андрійович. – Київ, 2021. – 83 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/42513Дипломний проект містить с. 83, рис.6 , табл.8, посилань 50. Дипломний проект присвячений технології виробництва рибофлавіну для харчової промисловостіта дільниці підготовки посівного матеріалу. Μетою дипломного проекту є розробка ефективної технології виробництва рибофлавіну, призначеного для використання у харчовій промисловості. Βякості продуцента запропоновано штам аскоміцету Eremothecium ashbyi F-340, отриманий селекційними методами. На основі фізіолого-біохімічних характеристик продуцента було обрано посівний ферментер із механічним перемішуючим пристроєм та барботером, які забезпечують надходження кисню до культури та ефективний масообмін в ході виробничого біосинтезу. Для виділення та очистки продукту було запропоновано кристалізацію та перекристалізацію технічного рибофлавіну, з подальшим висушуванням продукту. Наведено технологічну та апаратурну схему виробництва у відповідності до вимог до готової форми та якості продукту.ukрибофлавінпосівний матеріалкультивування дріжджівтехнологічний процеспоживне середовищепродуцентeremothecium ashbyiriboflavininoculum preparationyeast cultivationtechnological processnutritional environmentproducerТехнологія виробництва рибофлавіну для харчової промисловості. Дільниця підготовки посівного матеріалуBachelor Thesis90 с.