Плосконос, В. Г.Галиш, В. В.2023-06-012023-06-012023Плосконос, В. Г. Технологічні особливості виготовлення високоякісного пакувального матеріалу з металізованим папером для харчової промисловості / Плосконос В. Г., Галиш В. В. // Вісник НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського». Серія «Хімічна інженерія, екологія та ресурсозбереження». – 2023. – № 1 (22). – С. 70-74. – Бібліогр.: 7 назв.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/56456Не існує універсального пакувального матеріалу, разом з тим, харчові продукти дуже чутливі до впливу зовнішніх факторів. Тому бар'єрні властивості упаковки на основі одного паперу за тривалих термінів зберігання стають недостатніми для забезпечення якості та смакових властивостей харчових продуктів. Все це вимагає дослідити технологічні особливості та розробити комбінований пакувальний матеріал, в якому папір поєднується із полімерними матеріалами або на його поверхню наносять металізоване покриття.ukпапірпакованняфольгапокриттянапиленнябар'єрpaperpackagingfoilcoatingsprayingbarrierТехнологічні особливості виготовлення високоякісного пакувального матеріалу з металізованим папером для харчової промисловостіTechnological features of production high-quality packaging material With metallized paper for the food industryArticlePp. 70-74https://doi.org/10.20535/2617-9741.1.2023.27644866.03.011