Маринченко, Лоліта ВікторівнаЛяшенко, Марина Вікторівна2023-10-032023-10-032023Ляшенко, М. В. Технологія пробіотичної бактеріальної композиції. Дільниця культивування : дипломний проект … бакалавра : 162 Біотехнології та біоінженерія / Ляшенко Марина Вікторівна. – Київ, 2023. – 76 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/60847Пояснювальна записка: 77 с., 3 рис., 3 табл., 37 посилань. Роботу присвячено розробці технологічного процесу виробництва ліофільно висушеної пробіотичної біологічно активної добавки із бактеріальної композиції біфідобактерій із використанням штамів B. infantis 4300, B. longum 4205 та B. bifidum 4101, яка була досліджена магістранткою Веронікою Вальверде у відділі біотехнології Інституту продовольчих ресурсів НААН України та на дільниці біосинтезу готового продукту. Було обґрунтовано вибір технології, розроблені апаратурна та технологічна схеми виробництва, надано схему отримання продуцентів, їх морфологічні, фізіологічні, біохімічні та культуральні особливості, обрано склад поживного середовища. Підібрано відповідно до наведеної характеристики кінцевого продукту ферментер та представлено його технічний, конструктивний та тепловий розрахунки, виконано креслення.76 с.ukпробіотичний пропаратштамвиробниче культивуванняbifidobacterium infantis 4300bifidobacterium longum 4205bifidobacteriumbifidum 4101ферментербіосинтезбіфідобактеріїліфільне сушіннязахисне середовищеТехнологія пробіотичної бактеріальної композиції. Дільниця культивуванняBachelor Thesis