Фарфоламеєва, Діана ОлегівнаМірошніков, Єгор Михайлович2023-10-172023-10-172023Мірошніков, Є. М. Технологія виробництва субстанції L- триптофану. Дільниця сушіння продукту : дипломний проект ... бакалавра : 162 Біотехнології та біоінженерія / Мірошніков Єгор Михайлович. - Київ, 2023. - 89 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/61485Дипломний проєкт містить 87 с., 11 рис., 5 табл., 45 посилань та 3 кресленики. Проєкт присвячено розробці технології виробництва субстанції L- триптофану та дільниці сушіння продукту. В якості продуцента кормового препарату обрано штам Escherichia coli TRTH0709 та запропоновано схему його отримання шляхом генної інженерії. Обрано поживні середовища для вирощування посівного матеріалу продуценту та для його виробничого культивування на основі глюкози, дріжджового екстракту та тіаміну; на основі біохімічних особливостей продуценту обрано режим культивування: аерація, температура 37 oС, тривалість 40 год., pH 7,0. Для отримання готової форми препарату вибрано обладнання для сушіння – дискова розпилювальна сушарка та наведено її технологічний і конструктивний розрахунки. В проєкті представлені технологічна та апаратурна схеми виробництва субстанції L-триптофану в фольгованих мішках по 5 кг. Розроблена технологія відповідає санітарно-гігієнічним та екологічним нормам, а також вимогам техніки безпеки та охорони праці89 с.ukl-триптофансубстанціяамінокислотаescherichia coli trth0709розпилювальна сушаркасушінняl-tryptophansubstanceamino acidspraying dryerdryingТехнологія виробництва субстанції L- триптофану. Дільниця сушіння продуктуBachelor Thesis