Лагодзінський, Іван МиколайовичГриценко, Євген Сергійович2025-09-042025-09-042025Гриценко, Є. С. Технологія складання та зварювання пропарювача зернового : дипломний проєкт ... бакалавра : 131 Прикладна механіка / Гриценко Євген Сергійович. – Київ, 2025. – 104 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/75800У дипломному проєкті розроблено технологію складання та зварювання пропарювача зернового, який призначений для роботи під тиском до 0,3 МПа та температурою до 200˚С. Актуальність теми обумовлена зростанням попиту на якісне, герметичне та надійне харчове обладнання, яке відповідає сучасним санітарним і технологічним стандартам. Метою розробки є створення ефективної технології зварювання, яка забезпечує геометричність і довговічність з’єднань при роботі в умовах високих температур і тиску. Основними завданнями є: вибір способів зварювання, підбір, зварювальних матеріалів, розрахунок режимів зварювання, вибір та обґрунтування обладнання, розробка оснащення, операційної карти процесу, заходів з охорони праці та економічне обґрунтування. Об’єктом дослідження виступає корпус зернового пропарювача як відповідальна зварна конструкція, що підлягає експлуатації в агресивному середовищі. Предметом дослідження є методика зварювання та складання корпусу із забезпеченням геометричної точності, геометричності й довговічності. У роботі застосовано методиінженерних розрахунків, комп’ютерного моделювання, нормативного аналізу (ISO, ДСТУ), а також методики техніко-економічної оцінки. Практичне значення результатів полягає у можливості впровадження технології у серійне виробництво знаженням трудомісткості та вартості виробу, з одночасним підвищенням якості зварних з’єднань і рівня безпеки.104 с.ukMIGSAWгерметичністькорпуснержавіюча стальпропарювач зерновийстарт-апзварне з'єднаннязварюванняX6CRNITI18-10sealinghousingstainless steelgrain steamerstartupwelded jointweldingТехнологія складання та зварювання пропарювача зерновогоBachelor Thesis