Каніовська, Ірина ЮріївнаКлимчук, Ярослав Ігорович2022-09-222022-09-222021Климчук, Я. І. Методи машинного навчання для створення веб-сервісу рекомендацій страв у закладах харчування : магістерська дис. : 122 Комп'ютерні науки / Климчук Ярослав Ігорович. - Київ, 2021. - 151 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/49948Магістерська дисертація: 151 с., 4ч., 50 рисунків, 23 табл., 31 джерел літератури, 1 додаток. Об’єкт дослідження – набір даних щодо зображень різних категорій страв. Предмет дослідження – методи машинного навчання для побудови рекомендаційних систем, методи глибинного нейронного навчання для мультикласової класифікації. Мета дослідження – розробка веб-сервісу, який на вхід від користувача буде отримувати зображення відповідної страви, а на виході буде видавати рекомендації закладів, у яких можна скуштувати максимально схожу за вхідним зображенням страву. Методи дослідження – методи трансферного та глибинного навчання, конволютивні нейронні мережі. Актуальність зумовлена практичною потребою для закладів ресторанного господарства постійно розширяти коло потенційних клієнтів та надійно і довготривало утримувати зв’язок із залученою аудиторією. Крім цього, нагальною потребою споживачів наразі є налаштування оптимізації часу, що витрачається на задоволення певного запиту – пошук відповідної страви серед численних закладів харчування. Розробка задуманого програмного продукту може задовольнити зазначені потреби, а отже буде користуватися попитом серед обраної цільової аудиторії. Результати дослідження – створення веб-сервісу, який дозволяє швидко обробити вхідне зображення відповідної страви і в результаті надати рекомендації закладів, у яких можна скуштувати максимально схожу страву.ukмашинне навчанняглибинне навчаннязгорткові нейронні мережітрансферне навчаннявеб-сервісmachine learningdeep learningconvolution neural networkstransfer learningweb servicedjangoМетоди машинного навчання для створення веб-сервісу рекомендацій страв у закладах харчуванняMaster Thesis151 с.004.042