Дуган, Олексій Мартем'яновичВоробйова, Олександра Володимирівна2021-07-192021-07-192021Воробйова, О. В. Технологія виробництва етилового спирту. Дільниця виробничого біосинтезу : дипломний проект … бакалавра : 162 Біотехнології та біоінженерія / Воробйова Олександра Володимирівна. – Київ, 2021. – 123 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/42517Пояснювальна записка: 99 с., 8 рис., 8 табл., 25 посилань. У даному дипломному проекті розроблено технологічну схему виробництва етанолу . Технологія включає допоміжні роботи, підготовку мелясного сусла, збагачення його поживними речовинами, зброджування меляси дріжджами Saccharomyces cerevisiae, очищення спирту від домішок, зневоднення та одержання 98 % біоетанолу. Обґрунтовано вибір виробничого біосинтезу, а саме процесу безперервної ферментації сировини по двопотоковій схемі зброджування. Наведено характеристику сировини, меляси та біологічного агенту, обґрунтовано вибір технології молекулярних сит для зневоднення етанолу, розраховано матеріальний баланс процесу, розроблена і описана технологічна та апаратурна схеми виробництва етанолу, наведені методи контролю на всіх стадіях виробництва, щозабезпечують виконання технологічног режиму. Спроектовано ферментер для зброджування мелясного сусла об’ємом 100 м3 , наведено його основні технічні характеристики, проведено розрахунки, що підтверджують працездатність та надійність конструкції.ukетанолмелясаферментаціясусломатеріальний балансферментерректифікаціятехнологічна схемаsaccharomyces cerevisiaeethanolmolassescontinuous fermentationwortmaterial balancefermenterrectificationmolecular sievetechnological schemeТехнологія виробництва етилового спирту. Дільниця виробничого біосинтезуBachelor Thesis123 с.