Хрокало, Людмила АнатоліївнаГончар, Христина Віталіївна2019-04-052019-04-052018Гончар, Х. В. Активність сучасних консервуючих композицій щодо грамнегативних бактерій : магістерська дис. : 161 Хімічна технологія та інженерія / Гончар Христина Віталіївна. – Київ, 2018. – 81 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/27083В цій роботі проведено літературний огляд сучасних консервуючих композицій, визначено мінімальні інгібуючі концентрації семи консервантів виробництва ізраїльської компанії SHARON Laboratories за допомогою методу серійних розведень та методу висіву на середовище Ендо. За результами дослідження зроблено висновки про те, що найефективнішими консервантами з усіх досліджених є Sharomix 300 i Sharomix MCI BA, мінімальна інгібуюча концентрація яких становить 1 000 ppm. Найменш ефективним консервантом виявився консервант Sharomix EG10, мінімальна інгібуюча концентрація якого становить 11 000 ppm. Розроблено стартап-проект зі створення лабораторії з визначення антибактеріальної активності консервантів, що використовуються в косметичній промисловості.ukконсервантSharomixмінімальна інгібуюча концентраціяEscherichia colipreservativeminimum inhibitory concentrationАктивність сучасних консервуючих композицій щодо грамнегативних бактерійMaster Thesis81 с.579.66+547