Чорній, Вікторія ВалеріївнаКіяшко, Дарія Олегівна2024-08-202024-08-202024Кіяшко, Д. О. Підвищення конкурентоспроможності експортної продукції підприємства : дипломна робота … бакалавра : 073 Менеджмент / Кіяшко Дарія Олегівна. - Київ, 2024. - 103 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/68395Дипломна робота на тему: «Підвищення конкурентоспроможності експортної продукції підприємства» містить 103 сторінки, 39 таблиць, 16 рисунків, 6 формул, 9 додатків. Перелік посилань нараховує 45 найменувань. Метою дипломної роботи є розгляд теоретичних положень та обґрунтування практичних рекомендацій щодо підвищення конкурентоспроможності експортної продукції підприємства. Об’єктом дослідження є управління конкурентоспроможністю підприємства. Предмет дослідження – теоретичні засади та практичні положення щодо підвищення конкурентоспроможності експортної продукції підприємства, на прикладі підприємства ПрАТ «Оболонь». Методи дослідження. Для вирішення поставлених завдань застосовувалися такі методи досліджень як статистичний аналіз, порівняльний та графічний аналіз, систематизації та узагальнення – для аналізу тенденцій розвитку та причин кризових явищ на виробничих підприємствах пивної галузі; статистичні методи дослідження числових даних: вертикальний (структура показників) та горизонтальний (динаміка показників) аналіз – при розрахунку показників діяльності підприємства, метод економічного аналізу – для дослідження зміни економічних показників підприємства, метод управлінської діагностики – для виявлення проблем управління конкурентоспроможністю продукції підприємства на міжнародному рівні. У процесі досліджень було використано інформаційні технології, а саме Mіcrоsоft Excel. Результати роботи. Проект має на меті вивід на ринок Литви та Молдови удосконаленої лінійки пива виробництва ПрАТ «Оболонь» для забезпечення високого рівня міжнародної конкурентоспроможності. Рекомендації щодо використання результатів роботи. Результати даної роботи можуть бути використані для удосконалення експортної діяльності ПрАТ «Оболонь», завдяки чому підприємство буде більш конкурентоспроможним на міжнародному ринку.103 с.ukміжнародний ринокекспортконкурентоспроможністьвиробництво пива.Підвищення конкурентоспроможності експортної продукції підприємстваBachelor Thesis