Чорній, ВікторіяГринчук, Діана2023-06-112023-06-112021Гринчук, Д. Забезпечення економічної стійкості підприємства на основі асортиментної політики : дипломна робота … бакалавра : 073 Менеджмент / Гринчук Діана. - Київ, 2021. - 79 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/56976Дипломна робота на тему: «Забезпечення економічної стійкості підприємства на основі асортиментної політики» містить 81 сторінку, 31 таблицю, 5 формул, 15 рисунків, 1 додаток. Перелік посилань нараховує 39 найменувань. Метою роботи є теоретичне визначення поняття «економічна стійкість», її складових та факторів впливу, а також розроблення плану її забезпечення на основі асортиментної політики підприємства. Об’єктом дослідження є система забезпечення економічної стійкості підприємства. Предметом дослідження є сукупність теоретичних положень та практичних заходів щодо забезпечення економічної стійкості підприємства ТОВ «Юнілівер» Україна на основі асортиментної політики. База дослідження – ТОВ «Юнілівер Україна». Методи дослідження. Виконання дипломної роботи першого (бакалаврського) рівня вищої здійснено на застосуванні загальних та спеціальних методів дослідження: систематизації та узагальнення; фінансовоекономічний аналіз (для дослідження стану економічної стійкості, динаміки зміни її складових); метод управлінської діагностики (для виявлення проблем управління економічною стійкістю підприємства); графічний. За результатами проведеного дослідження було розроблено проект по розширенню асортиментного ряду на фабриці чаю ТМ Lipton. Проект передбачає поєднання двох складових економічної стійкості – маркетингової (стосується безпосередньо асортиментної політики) та екологічної складової, що є головним пріоритетом у плані сталого розвитку підприємства. Економічний ефект від запропонованого проекту передбачає зміцнення позицій компанії на ринку, освоєння більшої частки ринку, та у підсумку підвищення конкурентоспроможності і економічної стійкості в умовах нестабільного середовища. Рекомендації щодо використання результатів роботи. Результати дослідження можуть бути використані підприємством по виробництву чаю для розширення асортиментного ряду продукції, зокрема і фабрика ТОВ «Юнілівер Україна» з метою забезпечення економічної стійкості. Результати впровадження досліджень. Розроблені в дипломній роботі пропозиції були представлені на розгляд керівному складу ТОВ «Юнілівер Україна», де було визнано їх доцільність та реалізовано на практиці.79 с.ukекономічна стійкістьнестабільне середовищескладові економічної стійкостіасортиментна політикарозширення виробництваперепрофілюванняЗабезпечення економічної стійкості підприємства на основі асортиментної політикиBachelor Thesis