Литвинов, Григорій СергійовичБондарь, Дар’я Валеріївна2023-07-262023-07-262022Бондарь, Д. В. Виробництво пробіотика для сільськогосподарських тварин : магістерська дис. : 162 Біотехнології та біоінженерія / Бондарь Дар’я Валеріївна. - Київ, 2022. - 183 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/58596Магістерську дисертацію викладено на 178 сторінках друкованого тексту, який містить 13 рисунків, 41 таблицю, 17 формул, 109 посилань. Робота присвячена розробці видозміненої технології виробництва пробіотику «ТІММ-С» для відгодівлі свиней на основі B. infantis 4302, B. longum ssp. suis 4600, L. paracasei ssp. paracasei 3801, L. plantarum 3204. В роботі зазначено нормативно-технічну документацію безпосередньо на пробіотик, сировину та матеріали, що використовуються в технології. Також проаналізовано фенотипові ознаки виробничих штамів та обґрунтовано вибір технології виробництва сухого бакпрепарату, основна видозміна якої полягала в збільшенні об’єму ферментеру до 2,5 м3. Наведено розрахунок матеріального балансу, за яким річний випуск продукції має становити 4-5 т ліофілізату. В дисертації описано стадії технологічного процесу, на основі яких сформовано технологічну та апаратурну схеми виробництва. Також наведено креслення плану будівлі підприємства. За матеріалами аналізу ринку пробіотиків та техніко-економічними розрахунками було розроблено стартап-проєкт на виробництво пробіотичного препарату «ТІММ-С».183 с.ukпробіотики для тваринтехнологія пробіотиківбіфідобактеріїмолочнокислотні бактеріїстартап-проєктprobiotics or animalsprobiotic technologybifidobacterialactic acid bacteriastarup projectВиробництво пробіотика для сільськогосподарських тваринMaster Thesis888.777