Тітова, Лариса ОлександрівнаФиль, Альона Станіславівна2023-10-172023-10-172023Филь, А. С. Технологія виробництва бактеріальної закваски для кисломолочних продуктів “Віталакт”. Дільниця виробничого біосинтезу : дипломний проект … бакалавра : 162 «Біотехнології та біоінженерія» / Филь Альона Станіславівна. – Київ, 2023. – 110 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/61491Дипломний проект містить 96 сторінок, 9 ілюстрацій, 4 таблиці, 2 кресленники та 108 біблографічних найменувань за переліком посилань. Метою роботи є проектування виробництва бактеріальної закваски для виготовлення йогуртів та інших кисломолочних продуктів “Віталакт”. Проект присвячений збільшенню обсягів виробництва заквасок для кисломолочних продуктів, що відповідно представить варіант можливості збільшити асортимент та знизити ціни на молочнокислу проукцію. Обгрунтовано та запропоновано, як продуцент, закваски “Віталакт”, застосовувати штами термофільних молочнокислих бактерій , які отримують результатом селекції, використовуючи природній добір. Ці штами наділені пробіотичними властивостями та є високотехнологічними для виробницва кисломолочних продуктів. Для виробночиго біосинтезу, було обрано економічне, надійне та ефективне устаткування. Проведені розрахунки та обрано ферментер для процесу виробночого культивування. Представлено технологічний, конструктивний та гідравлічний розрахунки обраного апарату. В проекті наведені та обгрунтовані технологічна та апаратурна схеми виробництв.110 с.ukвіталактvitalaktмолочнокислі бактеріїstreptococcus thermophiluslactobacillus acidophilus бактеріальні закваскимолочнокисле бродінняпоживне середовищепроцес культивуванняконцентрування закваскиlactic acid bacteriastreptococcus thermophiluslactobacillus acidophilusbacterial fermentlactic acid fermentationnutrient environmentprocess of cultivationconcentration of leastТехнологія виробництва бактеріальної закваски для кисломолочних продуктів “Віталакт”. Дільниця виробничого біосинтезуBachelor Thesis