Данькевич, АндрійФедоренко, Дмитро Сергійович2023-10-042023-10-042022-12-20Федоренко, Д. С. Система керування сокоочисним відділенням у технологічному процесі виробництва цукру з буряку : магістерська дис. : 151 Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології / Федоренко Дмитро Сергійович. - Київ, 2022. - 62 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/60921Цукор займає важливе місце в харчуванні людини. Близько половини енергії, яку витрачає людина, отримується завдяки вуглеводам, з яких 1/3 займає цукор. Основною технічною сировиною для виробництва цукру в Європі та Північній Америці є цукровий буряк, а в країнах з жарким і вологим кліматом — Південній Америці, Австралії, Індії, Китаї та Південній Африці — цукрова тростина. Понад 150 країн світу виробляють цукор, 80% виробляється з цукрової тростини, вирощеної в тропічній і субтропічній зонах південної півкулі, решта — з цукрових буряків у помірних зонах північної півкулі.62 с.ukцукорвуглеводеньґрунтово-кліматичні умовиsugarhydrocarbonsoil and climatic conditionsСистема керування сокоочисним відділенням у технологічному процесі виробництва цукру з бурякуMaster Thesis