Батрак, Євгеній ОлександровичКрасковський, Олексій Костянтинович2024-01-232024-01-232024Красковський, О. К. Інформаційна система з пошуку та упорядкування кулінарних рецептів : магістерська дисертація : 126 Інформаційні системи та технології / Красковський Олексій Костянтинович. – Київ, 2024. – 111 с.https://ela.kpi.ua/handle/123456789/63972Інформаційна система з пошуку та упорядкування кулінарних рецептів: 166 с., 28 табл., 32 рис., 11 дод., 28 джерел. Актуальність даної теми полягає у тому, що розвиток такої системи не тільки підтримує кулінарну освіту та культурний обмін, але також служить ключовим засобом у сфері громадського харчування та побуту. Система також корисна для освітніх цілей, сприяючи навчанню студентів кулінарних дисциплін. Мета дослідження полягає у створенні інформаційної системи, що дозволяє ефективно знаходити, організовувати та класифікувати кулінарні рецепти, враховуючи потреби користувачів і сучасні технологічні тренди. Об'єктом дослідження у даній роботі є дослідження полягає у створенні інформаційної системи, що дозволяє ефективно знаходити, організовувати та класифікувати кулінарні рецепти, враховуючи потреби користувачів і сучасні технологічні тренди. Предметом дослідження є методи та алгоритми дослідження полягає у створенні інформаційної системи, що дозволяє ефективно знаходити, організовувати та класифікувати кулінарні рецепти, враховуючи потреби користувачів і сучасні технологічні тренди. Наукова новизна роботи полягає у використанні матричної факторизації для створення точних, персоналізованих рекомендацій, інтеграції публікаційних функцій, удосконаленні алгоритмів машинного навчання та розробці зручного інтерфейсу користувача. Практична цінність роботи включає підвищення ефективності пошуку рецептів, стимулювання кулінарного обміну, оптимізацію рекомендацій на основі уподобань та застосування в гастрономічних та освітніх сферах.111 c.ukкулінарні рецептиматрична факторизаціяінформаційна системаперсоналізація рекомендаційсоціальні функціїІнформаційна система з пошуку та упорядкування кулінарних рецептівMaster Thesis004.41