Бакалаврські роботи (РТПС)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 36
  • ДокументВідкритий доступ
    Квадрокоптер для навчальних задач
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Залізняк, Олександр Сергійович; Неуймін, Олександр Станіславович
    Метою роботи є розробка мініквадрокоптеру для різних навчальних задач, яким можуть користуватися учні або студенти. Проведено аналіз різних літальних дронів, та обрано прототип для розробки міні квадрокоптера. Запропоновано конструкцію на базі двох мікроконтролерів nRF52832 та STM32F4, кожен з яких виконує відведені для нього функції. За допомогою Altium Designer створені файли технічного процесу. Результатом проведеної роботи є необхідна для виготовлення мініквадрокоптера конструкторська документація. Дипломна робота включає в себе пояснювальну записку обсягом 58 сторінок, 47 рисунків, 3 креслень, 25 посилань, 3 додатків.
  • ДокументВідкритий доступ
    Алгоритми компенсації оптичних спотворень на цифрових зображеннях
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Перцов, Вадим Миколайович; Вишневий, Сергій Валерійович
    До бакалаврської дипломної роботи Перцова Вадим Миколайовича. На тему: «Алгоритми компенсації оптичних спотворень на цифрових зображеннях» Дана дипломна робота присвячена методам компенсації оптичних спотворень на цифрових зображеннях. В роботі зроблено аналіз алгоритмів компенсації оптичних спотворень та визначення найбільш оптимальних методів компенсації для цифрових зображеннях. Аналіз проводиться в пакеті прикладних програм MATLAB.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система відеофіксації для автомобіля
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Яворський, Андрій Анатолійович; Піддубний, Володимир Олексійович
    В дипломному проекті проведено обгрунтування встановлення на автомобілі системи відеофіксації з метою забезпечення збреження власності та підвищення безпеки руху шляхом відеоконтролю можливих аварійних ситуацій. Враховуючи досить високу насиченість ринку пристроями відеофіксації проведено всебічний грунтовний аналіз з метою обрання найбільш оптимального базового варіанту з повною комплектацією. При цьому враховуються досить різні критерії – функціональність, вартість, комплектація та багато інших. Окремий розділ присвячений розробці системи встановлення камер відеофіксації для забезпечення найбільш оптимального покриття зон навколо автомобіля. Беручи до уваги той факт, що в бортовій мережі автомобіля можливі сплески напруги, а сучасні електронні системи досить чутливі до такого роду перевантажень, проведено аналіз існуючих конструкцій і розроблено пристрій захисту від перенапруг.
  • ДокументВідкритий доступ
    Алгоритми та програма роботи з картами для радіостанції Micronet PSTR на ОС Android
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Чмир, Роман Володимирович; Головін, Володимир Андрійович
    Пояснювальна записка до даної роботи містить 61 сторінки, 28 ілюстрацій, 6 таблиць, 7 додатків (з них 3 плакати) і 21 бібліографічне найменування за переліком посилань. Метою даної роботи є модернізація програмного забезпечення для роботи з топографічними картами при використанні тактичних радіостанцій MICRONET PSTR. Для розробки додатку було використано IDE Android Studio. В результаті було отримано більш практичний додаток для роботи з картами, основною перевагою якого перед попереднім є можливість коректного його встановлення на Android більш пізніх версій. Це дає можливість використання додатку, на новіших пристроях на базі ОС Android. Рекомендується використовувати даний додаток для навігації організації зв’язку в середені групи спеціального призначення: обміну даними зприводу місцязнаходження противника, позначення орієнтирів, корегування вогню.
  • ДокументВідкритий доступ
    Пристрій формування шумової завади
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Захарченко, Михайло Миколайович; Бичковський, Владислав Олексійович
    В дипломному проекті розглядається пристрій формування шумової завади. Розглядаються деякі приклади схем та готових рішень і розраховується ключові елементи пристрою, який необхідно використовувати для забезпечення радіорозвідки. Була розроблена схема електрична структурна, в яку ввійшли: стробувальний каскад, генератор імпульсів, гребінчастий фільтр. Для пристрою формування шумових завад були розроблені схемо технічні рішення реалізації і проведений аналіз. На основі розрахунків схемо технічних рішень для конкретного набору електронних компонентів схеми електричної принципової були сформовані рекомендації для подальшої розробки плати. Розроблені друковані плати для основних вузлів схеми електричної структурної. Пояснювальна записка складається з сорок одної сторінки. В даній роботі є дев’ятнадцять ілюстрацій, одна таблиця три додатки, кількість літератури дванадцять джерел.
  • ДокументВідкритий доступ
    Малошумлячий транзисторний підсилювач НВЧ діапазону
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Чепка, Анатолій Юрійович; Турєєва, Ольга Василівна
    Дипломний проєкт складається з пояснювальної записки, яка включає в себе 61 аркуша, 1 таблиці, 29 рисунків, 4 креслень, 5 додатків і 9 літературних джерел. Мета проекту: розробка сучасного малошумлячого двокаскадного транзисторного підсилювача потужності діапазону 20ГГц із коефіцієнтом підсилення не більше 1,5 дБ. В першому розділі розглянуто підсилювачі в НВЧ діапазоні, а також особливості малошумливих транзисторних підсилювачів. В другому розділі проводиться розробка гібридно-інтегральної мікросмужкової схеми транзисторного підсилювача потужності діапазону 20 ГГц. В третьому розділі проведена конструкторсько-технологічна проробка пристрою.
  • ДокументВідкритий доступ
    Мережевий модуль віддаленого керування і збору даних
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Ольшевський, Олег Олександрович; Мирончук, Олександр Юрійович
    Актуальність теми зумовлена невпинним розвитком інтернету речей та необхідністю віддаленого керування пристроями. Метою роботи є проектування мережевого модулю віддаленого керування і збору даних. Основним завданням є забезпечення взаємодії користувача, що має доступ до мережі із підключеними до системи пристроями. Щоб досягти поставлену мету було розглянуто та проаналізовано доступні аналоги на ринку. Було здійснено аналіз ТЗ, спроектовано структурну схему та схему електричну принципову, програмну частину пристрою, а також конструкцію друкованої плати.
  • ДокументВідкритий доступ
    Алгоритм виявлення рухомих об'єктів на зображенні
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Моленко, Йосип Рафатович; Вишневий, Сергій Валерійович
    Випускна кваліфікаційна бакалаврська робота складається із 67с., 14 рис., 1 табл., 31 джерел. Об’єкт дослідження: процес проектування програми розпізнавання рухів об’єктів для системи відеонагляду. Мета роботи: аналіз особливостей розробки автоматизованої моделі розпізнавання рухів об’єкту для системи відеонагляду. Предмет дослідження: специфіка застосування алгоритму виявлення рухомих об’єктів на зображенні в системах відеонагляду. Результати дослідження: Досліджено можливості використання системи розпізнавання образів під час проектування автоматизованої моделі для камер відеоспостереження. В результаті здійснено розробку модулю розпізнавання рухів об’єкту для систем відеонагляду.
  • ДокументВідкритий доступ
    Алгоритм оцінювання параметрів руху БПЛА за даними супутникової навігаційної системи
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Пінчук, Владислав Германович; Товкач, Ігор Олегович
    У даній дипломній бакалаврській роботі розроблено алгоритм оцінювання параметрів руху безпілотного літального апарату (БПЛА) за даними супутникової навігаційної системи (GPS), що дозволяє зменшити вплив похибки на визначення координат місцеположення. Також розроблено програмне забезпечення (ПЗ), основною задачею якого є передача координат від GPS пристрою в середовище MATLAB для аналізу точносних характеристик руху БПЛА. Було проаналізовано відомі супутникові навігаційні системи, алгоритми оцінювання параметрів руху, способи передачі GPS даних в MATLAB та обрано найкращий варіант для виконання поставленої задачі. Проведено аналіз алгоритму параметрів руху БПЛА в реальних умовах на основі розробленого ПЗ.
  • ДокументВідкритий доступ
    Швидкісний p-i-n діодний фазовий 0-π маніпулятор діапазону частот 18-26 ГГц
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Вінковатов, Максим Андрійович; Омеляненко, Михайло Юрійович
    Актуальність теми зумовлена невпинним розвитком інтернету речей та необхідністю віддаленого керування пристроями. Метою роботи є розробка Швидкісного p-i-n діодного фазового 0-π маніпулятора. Основним завданням є забезпечення роботи пристрою в робочому діапазоні частот 18-23. Щоб досягти поставлену мету були розглянуті та проаналізовані принципи побудови фазових маніпуляторів Було здійснено аналіз ТЗ, спроектовано еквіваленту схему маніпулятора, проведені розрахунки пристрою, а також конструкція плати.
  • ДокументВідкритий доступ
    Радіолокаційна система малої дальності кругового обзору
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Шелігацький, Ігор Вікторович; Чмельов, Вячеслав Орійович
    Дипломний проєкт включає в себе ознайомлення та вивчення сучасних радіолокаційних систем, їх особливостей, а також розробку радіолокаційної системи кругового обзору малої дальності. Метою проєкту є визначення основних тактико – технічних характеристик РЛС кругового обзору малої дальності. В ході роботи представлена структурна схема, а також розрахунки декількох блоків схеми, які на мою думку, потребували детального опису.
  • ДокументВідкритий доступ
    Радіолокаційна система охорони периметру
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Рясик, Анна Ігорівна; Чмельов, Вячеслав Орійович
    Дипломний проект містить поняття та особливості роботи радіолокаційних систем, їх класифікацію та структуру. Також включає в себе розробку сучасної РЛС малої дальності для охорони периметру. Метою цього проекту є розробка основних технічних параметрів РЛС охорони периметру. Для досягнення мети проекту було розглянуто формування зондуючого сигналу та діаграми спрямованості антени РЛС, розроблено структурну схему РЛС та синтезатора частоти, а також створено передавач з частотою 4 ГГц.
  • ДокументВідкритий доступ
    Спеціалізована малогабаритна сонячна електростанція
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Лига, Микола Анатолійович; Романенко, Тарас Володимирович
    Дана дипломна робота присвячена розробці спеціалізованої малогабаритної сонячної електростанції. В даній роботі було проведено аналіз та розглянуто питання забезпечення електроенергією спеціалізованих споживачів, віддалених від мереж електропостачання а також оформлення необхідної конструкторської документації, проведення розрахунку блоку контролю та перетворення напруги, та розробка конструкції друкованої плати до нього.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система контролю та збору телеметрії мережі радіопередавачів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Білецька, Інна Валентинівна; Шпилька, Олександр Олександрович
    Змістом даного дипломного проекту є розробка системи контролю та керування передавального центру. Система контролю побудована на сучасній компонентній базі і може контролювати такі параметри, як: падаючу потужність, відбиту потужність, наявність НЧ сигналу, температуру підсилювального блоку, напругу та струм останнього каскаду підсилювального блоку. Система здатна керувати резервуванням та охолодженням передавача. Можливе дистанційне керування роботи із віддаленого центру за допомогою Ethernet . Розрахунки підсилювача НЧ сигналу та його моделі наведено у програмі MicroSim8. Розроблено друковану плату та конструкцію пристрою комутації. Розроблено програмне забезпечення для передачі даних від контролера до комп’ютера оператора.
  • ДокументВідкритий доступ
    Пристрій формування завади перенацілювання
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Мусієнко, Павло Володимирович; Бичковський, Владислав Олексійович
    Даний дипломний проект присвячено розробці пристрою формування завади перенацілювання. В роботі було проведено огляд і аналіз активних та пасивних радіолокаційних завад та їх взаємне використання з метою підвищення ефективності їхнього застосування. Здійснено розробку пристрою формування завади перенацілювання по швидкості, структурної схеми, схеми електричної принципової, креслеників до друкованої плати та друкованого вузла, програмної частини формування частотного зсуву сигналу а також каналу зв’язку по послідовному інтерфейсу для отримання інструкцій щодо частоти зсуву. Загальний об’єм роботи 54 сторінки, 19 рисунків, 3 таблиці, 7 додатків, 17 джерел.
  • ДокументВідкритий доступ
    Мікрокомп'ютерна система екологічного моніторингу
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Ренгевич, Нікіта Олексійович; Могильний, Сергій Борисович
    У світі все актуальніша стає тема екології та особливо якості повітря. У даній дипломній роботі розроблено автономну мікрокомп’ютерну систему екологічного моніторингу. В проекті проводиться аналіз існуючих рішень, аналіз міжнародних норм якості повітря, підбір модулів, розроблення друкованої плати та програмного коду для обробки даних з давачів якості повітря. Текстова частина дипломної роботи містить: 64 с., 37 рис., 10 табл., 25 джерел.
  • ДокументВідкритий доступ
    Автомобільний FM-трансмітер
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Ляпкін, Максим Олександрович; Неуймін, Олександр Станіславович
    У дипломному проекті розроблено автомобільний FM-трансмітер, який передбачає можливість встановлення в автомобіль для розширення функціоналу його штатної аудіосистеми. У проекті проведено аналіз існуючих рішень, врахувавши як їх переваги так і недоліки, розроблено схему електричну структурну автомобільного FM-трансмітера, проведено вибір основних компонентів схеми, та розроблено схему електричну принципову та друковану плату. Дипломний проект складається з пояснювальної записки обсягом __ сторінок, включає 28 рисунка, 5 таблиць , 3 креслення, 21 бібліографічних посилань.
  • ДокументВідкритий доступ
    Алгоритм відеостеження за безпілотним літальним апаратом з використанням міжкадрових різниць
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Неделяй, Анастасія Костянтинівна; Жук, Сергій Якович
    Актуальною проблемою сьогодення є розробка систем відеоспостереження для протидії малорозмірним БПЛА. При цьому, однією із основних задач при побудові таких систем є розробка алгоритмів стеження за БПЛА. Метою дослідження є розробка алгоритму відеостеження за безпілотним літальним апаратом з використанням міжкадрових різниць і аналіз його точностних характеристик. Об’єкт дослідження – процес відеостеження за малорозмірними БПЛА. Предмет дослідження – метод відеостеження за малорозмірними БПЛА з використанням міжкадрових різниць. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити такі завдання: – провести аналіз систем відеоспостереження для протидії малорозмірним БПЛА; – виконати аналіз методів виділення рухомих об’єктів на послідовності відеозображень з використанням міжкадрових різниць та калманівської фільтрації щодо стеження за об’єктами; – розробити алгоритм відеостеження за БПЛА з використанням міжкадрових різниць та провести аналіз його ефективності.
  • ДокументВідкритий доступ
    Алгоритми формування панорамних зображень
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Тихомиров, Микола Сергійович; Вишневий, Сергій Валерійович
    Дана диплома робота присвячена методу формування панорамних зображень. В роботі зроблено аналіз методів створення панорамних зображень та визначення найбільш оптимальних. Приведено особливості функціонування та реалізації методів, які застосовуються на практиці. Описана проблематика створення панорамних зображень по серії окремих знімків. Надано інформацію вимог до зображень для їх використання при формуванні панорамних зображень. Аналіз проводиться в програмі MATLAB. Загальний об’єм роботи: 63 сторінка, 64 рисунків, 2 таблиці, 3 додатка.
  • ДокументВідкритий доступ
    Безпровідний комутаційний модуль системи «Розумний дім»
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Романушко, Олександр Сергійович; Мирончук, Олександр Юрійович
    Досягнення сучасного технічного прогресу вже присутні у кожній сфері нашого життя, але розвиток та технологічне вдосконалення цифрових проистроїв не припиняється. Актуальність цієї роботи полягає у задоволенні зростаючого попиту на розумну автоматизацію будинків у напрямку безпеки, освітлення, енергоменеджменту. Метою даної дипломної роботи є розробка бездротового багаторелейного модуля з можливістю персоналізованих налаштувань, які дозволять дистанційно керувати восьма пристроями. Функціональні можливості: моніторинг стану пристроїв, ведення статистики споживання електроенергії та реалізацію встановлених сценаріїв. Для досягнення цієї мети були розглянуті, досліджені та проаналізовані аналоги. Проведено аналіз технічного завдання, розроблено структурну та електричну принципову схеми, а також конструкцію друкованої плати та самого корпусу пристрою.