Секція 10. Ефективні інженерні рішення у інформаційно-вимірювальних технологіях

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 11 з 11
  • ДокументВідкритий доступ
    Способи визначенння центральної тенденції вибірок вербальних даних
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського; Центр учбової літератури, 2019) Шумілін, А. Г.; Яремчук, Ніна Антонівна
    При опрацюванні вербальних даних, отриманих при візуальному контролі якості продукції і при експертному оцінюванні, виникає необхідність в визначенні центральної тенденції вербальних вибірок. В роботі проведено порівняльний аналіз оцінювання центральної тенденції вербальних вибірок за медіаною вибірки і за оператором OWA, і отримано рекомендації щодо вибору об’єму вибірок і кількості вербальних градацій шкали оцінювання.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система моніторингу віброакустичних параметрів робочої зони
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського; Центр учбової літератури, 2019) Учкін, Олександр Вадимович; Мокійчук, Валентин Михайлович
    Метою даної роботи є створення системи моніторингу віброакустичних параметрів робочої зони. Під час стровення системи були розглянуті допустимі рівні віброакустичних параметрів, таких як віброшвидкість, віброприскорення, а також самої вібрації. Основним завданням системи є моніторинг віброакустихних параметрів для аналізу та зниження впливу вібрації та шуму на здоров’є людини при перебуванні її в робочій зоні. Була розроблена структурна схема системи моніторингу віброакустичних параметрів робочої зони.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система діагностування повітряного зазору гідрогенераторів з ємнісними сенсорами
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського; Центр учбової літератури, 2019) Сухорукова, О. Є.; Єременко, В. С.
    В роботі проведений аналіз існуючих технічних рішень світової практики в області контролю, моніторингу та діагностики повітряних зазорів гідрогенераторів. На основі проведеного огляду розроблена структурна схема системи діагностування повітряного зазору. В системі для компенсації впливу температури та магнітного поля внутрішнього середовища генератора використовуються дані з додаткових сенсорів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Sensors for monitoring water quality
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського; Центр учбової літератури, 2019) Panasenko, M. P.; Mokiichuk, V. M.
    This article gives information about sensors that may be used to monitor specific water quality features in water bodies. And connected together with microcontroller inside the sphere called “beacon”.
  • ДокументВідкритий доступ
    Тензорезистивний метод та засоби його реалізації
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського; Центр учбової літератури, 2019) Некрасова, Марія Валеріївна; Морозова, Марія Миколаївна
    Розглянуто основні поняття тензометричних вимірювань, напрямки використання тензорезисторів. Упорядковано компоненти й фактори виникнення похибок тензорезистивних датчиків. Проаналізовано способи виключення певних похибок та методи запобігання виникненню похибок.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інформаційно-вимірювальна система концентрації парникових газів в атмосферному повітрі
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського; Центр учбової літератури, 2019) Мержиєвська, Д. Ю.; Калюжна, В. В.; Павлишин, Микола Михайлович
    В статті розглянуті методи та засоби вимірювання концентрації СO2, CH4, N2O, температури та вологості в діапазонах та з похибками які зазначені в стандартах ДСТУ та дерективах Євросоюзу. Система довзоляє реалізувати як окремі одноразові вимірювання концентрації цих газів так і вести моніторинг концентрації їх значень в атмосферному повітрі. Подальший розвиток досліджень орієнтований на створення програмного забезпеченння системи для прогнозування можливих змін стану концентраціїї парникових газів в середньостроковій перспективі.
  • ДокументВідкритий доступ
    Методи газового аналізу для контролю промислових викидів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського; Центр учбової літератури, 2019) Мельник, Ольга Василівна; Морозова, Марія Миколаївна
    У статті розглянуто методи газового аналізу, на основі яких працюють газоаналізатори для контролю та зменшення шкідливих промислових викидів в атмосферу.
  • ДокументВідкритий доступ
    Дослідження технології очищення стічних вод в екологічному захисті навколишнього середовища
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського; Центр учбової літератури, 2019) Кондратюк, Сергій Васильович; Гераїмчук, Михайло Дем'янович
    В останні роки, у зв'язку з постійним розвитком і прогресом процесу індустріалізації, проблема забруднення води стає все більш серйозною, що не тільки викликає забруднення середовища проживання людей, але також накладає величезний тягар на глобальну роботу по захисту навколишнього середовища, особливо промисловості. Стічні води важко обробляти, натомість легко забруднити. Щоб ефективно вирішити проблему забруднення води, передові технології очищення стічних вод можуть не тільки підвищити швидкість очищення цих вод, а й сприяти безперешкодному здійсненню робіт з охорони навколишнього середовища. У цій статті основна увага приділяється поточному етапу проблем зі стічними водами і станом технологій очищення стічних вод, а також проводиться короткий аналіз і рекомендації.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інформаційно-вимірювальна система експрес-аналізу стану ґрунтів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського; Центр учбової літератури, 2019) Калюжна, В. В.; Мержиєвська, Д. Ю.; Павлишин, Микола Михайлович
    В даній статті описана структура, алгоритми функціонування інформаційно-вимірювальної системи (ІВС) та перелік параметрів ґрунту, які дозволяє вимірювати запропонована система. Розроблене програмне забезпечення, яке дозволяє забезпечити ефективний інтерактивний режим спілкування користувача з системою. Подальший розвиток дослідження орієнтовано на розробку програмного забезпечення системи прогнозування можливих змін стану ґрунтів в короткотерміновій перспективі.
  • ДокументВідкритий доступ
    Визначення демпфувальних характеристик гасників коливань залізничного транспорту за допомогою спектральної щільності сигналів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського; Центр учбової літератури, 2019) Горковенко, Костянтин Геннадійович; Булавко, Н. О.; Єременко, Володимир Станіславович
    У роботі проведено аналіз існуючого технічного рішення для діагностики тягово-рухомого складу, у якому були суттєві недоліки. Було запропоновано метод, який усуває ці недоліки, використовуючи частотні властивості сигналу.
  • ДокументВідкритий доступ
    Застосування вейвлет-перетворення для обробки електрокардіографічної інформації
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського; Центр учбової літератури, 2019) Борбат, Катерина Олександрівна; Морозова, Марія Миколаївна
    В статті розглянуто можливості та особливості ефективного застосування вейвлет–перетворення для обробки фоно- та електрокардіографічних сигналів. Виокремлено особливості обробки сигналів. Дано рекомендації щодо вибору масштабування.