Перспективи розвитку сонячної енергетики в Україні

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2020

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

В статті розглянуто перспективи та шляхи розвитку енергетичної галузі України, досліджені основні зв’язки розвитку енергетики з розвитком технологій, збільшенням обсягів виробництва, споживанням та покращення стану економіки в цілому. Проаналізовано головну проблему вичерпності земних ресурсів, яку можуть вирішити відновлювані джерела енергії. Доведено тезу, що сонячна енергія - це головне та найпоширеніше відновлювальне джерело енергії, яке може вирішити багато проблем, що стоять перед економікою у глобальному сенсі. Це джерело живлення з кожним днем набуває більшої популярності у світі, оскільки є універсальним, простим у використанні, у багатьох випадках дешевшим та має багато переваг для людей та навколишнього середовища. У безлічі країн світу енергія добута за допомогою сонячного випромінення стала набагато дешевшою, ніж та, що отримують із традиційних джерел, таких як газ, нафта, вугілля. Україна пройшла довгий шлях до розуміння необхідності створення та впровадження нормативно-правової бази відносно альтернативних джерел енергії. На сьогодні в нашій країні багато сприятливих умов для інвестицій у цю галузь: наявні ресурси та земельні ділянки, створений законодавчими органами пільговий тариф, який ще має назву «зелений тариф», підтримка з боку держави, розроблена та задіяна енергетична стратегія. Проте ключовим питанням залишається наскільки реальні перспективи розвитку сонячної електроенергії саме для України, чи доцільно інвестувати ресурси у цю сферу, або розвивати інші, та яка глобальна тенденція розвитку даної галузі.

Опис

Ключові слова

solar power plants, solar energy, photovoltaic modules, energy, renewable energy, solar energy, sustainable development, сонячні електростанції, «зелений тариф», сонячна енергетика, фотоелектричні модулі, енергетика, відновлювальна енергія, сонячна енергетика, сталий розвиток

Бібліографічний опис

Марченко, В. М. Перспективи розвитку сонячної енергетики в Україні / Марченко В. М., Гуменюк Б. Є. // Сучасні проблеми економіки і підприємництво : збірник наукових праць. – 2020. – Вип. 26. – С. 17–26. – Бібліогр.: 15 назв.

DOI