Секція 1. Технічна гідромеханіка
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Секція 1. Технічна гідромеханіка за Автор "Желясков, В. П."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Відкритий доступ Ультразвукові технології у виробництві молочних продуктів(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Луговський, О. Ф.; Берник, І. М.; Гришко, І. А.; Желяскова, Т. М.; Желясков, В. П.У даній роботі були розглянуті основні методи первинної обробки молочної сировини, а також проведений порівняльний аналіз цих методів. Була обґрунтована перспектива використання ультразвуку для пастеризації молока за допомогою нетермічних методів, і описано механізм цієї процедури. Також були розглянуті конструктивні особливості та складові частини устаткування для нетермічної обробки молока. У роботі було досліджено вплив різних інтенсивностей ультразвуку та часу дії на органолептичні властивості та поживні якості молочних продуктів. Також був описаний експериментальний метод холодної пастеризації молока з використанням установки з ультразвуковим кавітатором. Наведено приклади використання ультразвуку в поєднанні з термообробкою та проведено порівняльний аналіз різних матриць.