Магістерські роботи (КМ)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Магістерські роботи (КМ) за Автор "Бакало, Дар’я Сергіївна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Відкритий доступ Управління ціновою політикою промислового підприємства(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020-12) Бакало, Дар’я Сергіївна; Ситник, Наталія ІванівнаМагістерська дисертація на здобуття ступеня магістра на тему «Управління ціновою політикою виробничого підприємства» містить 115 сторінок, 26 таблиць, 22 рисунків, 6 додатків. Перелік посилань нараховує 67 найменування. Актуальність теми дослідження зумовлена тим, що в умовах ринкової економіки комерційний успіх будь-якого підприємства багато в чому залежить від правильно обраних методів і стратегії цінової політики. Мета роботи полягає в обгрунтуванні теоретико-методичних підходів та розробці напрямів удосконалення цінової політики промислового підприємства м’ясопереробної галузі. Завдання роботи включають в себе: аналіз і уточнення сутності поняття ціни, огляд методів формування цінової політики; огляд підходів до управління ціновою політикою промислових підприємств; аналіз господарської діяльності та управління ціновою політикою ПрАТ «Кременчукм’ясо»; розробка напрямів удосконалення цінової політики, прогнозування наслідків від впровадження пропозицій. Об’єктом дослідження є процес управління ціновою політикою виробничого підприємства м’ясопереробної галузі. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методологічних і практичних засад управління ціновою політикою підприємства м’ясопереробної галузі. У магістерській дисертації було використано такі методи дослідження: методи групування, систематизації, теоретичного узагальнення, синтезу та порівняння, аналогії та зіставлення, індукції та дедукції, абстрактно-логічний, статистичний, графічний, аналітичний і структурно-логічний. Наукова новизна дослідження полягає у такому: – запропонована модель формування ціни з урахуванням умов виробництва, споживання та економічних умов; – обгрунтований зміст поняття «механізм ціноутворення» як невід'ємний елемент механізму управління промисловим підприємством; – запропонований механізм формування та реалізації цінової політики м’ясопереробних підприємств; – набув подальшого розвитку методичний підхід до ціноутворення з урахуванням ринкових факторів. Практичне значення одержаних результатів. Розроблені в магістерській дисертації на здобуття ступеня магістра пропозиції щодо удосконалення цінової політики підприємства були представлені на розгляд ради директорів ПрАТ «Кременчукм’ясо», де було визнано можливість практичного застосування в майбутньому окремих пропозицій (акт впровадження № 127 від 11.10.2020). Апробація результатів роботи. Основні положення та висновки, викладені у магістерській роботі відображено у наукових працях, зокрема: стаття «Методичні підходи до формування цінової політики підприємств»; теза «Цифрова трансформація закупівельної логістики».