Сторінки історії: збірник наукових праць, Вип. 55
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Сторінки історії: збірник наукових праць, Вип. 55 за Ключові слова "930.2:[664:641](477.83-25)«195»"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Відкритий доступ Збереження продуктів у Львові в перші післявоєнні роки та його вплив на харчування містян(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022) Генега, Р. Я.У статті йдеться про післявоєнні способи збереження продуктів у промислових масштабах на тлі відсутності електричного холодильного обладнання. Встановлено, що основними холодильними реагентами в тогочасному Львові були лід, сіль і дим. Простежено впровадження в місті перших радянських електричних холодильників та соціально-побутові зміни, викликані таким нововведенням. Проаналізовано вплив збереження їжі на харчування львів’ян та визначено основні типи продуктів, які зберігали на основі давніх усталених традицій. Використано загальнонаукові методи дослідження — причиново-наслідковий, порівняльний та системний аналізи, які дають змогу структурувати матеріал дослідження, глибше розкрити основні практики збереження продуктів. При вирішенні поставлених завдань автор брав за орієнтир головні принципи історичної науки: верифікацію джерел, об’єктивність та історизм. Роботу структуровано на основі хронологічного підходу.