Бакалаврські роботи (МАХНВ)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 60
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація установки сушіння бішофіту з розробкою сушарки
    (2023) Квецко, Артем Любомирович; Марчевський, Віктор Миколайович
    Пояснювальна записка складається із вступу, 2 розділів, висновків, переліку посилань із 5 найменувань. Загальний обсяг роботи становить 24 с. основного тексту, 7 рисунків, 1 таблиця. Метою переддипломної практики є отримання практичних знань, навичок та умінь у проектуванні тепло- та масообмінного обладнання. Задача передбачає виконання конструктивних та режимних параметрів, необхідних для здійснення процесу за нових вихідних даних. Графічна частина проекту містить : креслення технологічної схеми –А1, креслення сушарки (апарата)– А1, специфікація.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація установки розділення суміші метанол-бензол з розробкою парогенератора
    (2023) Шумейко, Єгор Артемович; Подиман, Григорій Сергійович
    Пояснювальна записка складається зі вступу, восьми розділів, висновків і списку посилань з 21 найменувань. Загальний обсяг записки становить 127 сторінок основного тексту, 17 рисунків, 5 таблиць і 4 додатків. Метою проекту є модернізація кожухотрубного парогенератора для розділення суміші метанол-бензол, що дозволяє підвищити ефективність теплообміну. Записка містить опис технологічного процесу, вибір типу парогенератора, його місце в технологічній схемі, технічну характеристику апарата, порівняння основних показників розробленої конструкції з аналогами, патентне дослідження конструкції, наведено заходи, щодо охорони праці, приведено розрахунки, що підтверджують працездатність і надійність конструкції. Наведено рекомендації з монтажу та експлуатації. Проведено модернізацію установки та визначено очікувані техніко-економічні показники. Визначений також рівень стандартизації та уніфікації.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація установки виробництва амофосу з розробкою випарного апарата
    (2023) Фурман, Артем Володимирович; Подиман, Григорій Сергійович
    Пояснювальна записка складається із вступу, 8 розділів, висновків, переліку посилань із 22 найменувань. Загальний обсяг роботи становить 111 с. основного тексту, 14 таблиці та 4 додатків Метою проєкту є проектування і розробка випарного апарату з природньою циркуляцією для концентрації суспензії амофоса. Поставлена задача досягається шляхом виконання параметричного, конструктивного та гідравлічного. А також розрахунків на міцність і стійкість конструкції основних деталей апарата, розрахунку штуцерів. Виконано аналіз результатів та зроблено висновки. Наведено список використаної літератури. Графічна частина проекту містить два креслення формату А1: технологічну схему виготовлення амофосу та складальне креслення випарного апарату, а також специфікацію до складального креслення випарного апарату.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація абсорбера установки очищення повітря від аміаку
    (2023) Тригубець, Богдан Олегович; Гайдай, Сергій Сергійович
    Пояснювальна записка складається зі вступу, 8 розділів, висновків, переліку посилань із 39 найменувань. Загальний обсяг роботи становить 84 с. основного тексту, 21 рисунків, 3 таблиці і 4 додатки. Метою проекту проектування та модернізація насадкового протитечійного абсорбера для очищення повітря від аміаку. Поставлена задача досягається шляхом розрахунку матеріального балансу абсорбера, розрахунку поверхні контакту абсорбера, розрахунку висоти абсорбера, розрахунку гідравлічного опору абсорбера та розрахунків на міцність основних вузлів та деталей конструкції. Виконано аналіз результатів та зроблено висновки. Наведено список використаної літератури. Розрахунково-пояснювальна записка містить схему і опис технологічної схеми очищення повітря від аміаку та опис конструкції абсорбера. Графічна частина проекту включає в себе технологічну схему установки – А1, складальні креслення: абсорбер – А1, корпус – А1, опора – А2, кришка – А3, фланець – А3. До складальних креслень виконано специфікації.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація установки виробництва фенолу та ацетону з розробкою ректифікаційної колони
    (2023) Столяр, Олександр Олегович; Марчевський, Віктор Миколайович
    Пояснювальна записка складається з вступу, 8 розділів, висновку, переліку посилань. Загальний обсяг роботи 92 с., 7 таблиць, 15 рисунків і 3 додатка. Завданням проекту є розробка насадкової ректифікаційної колони, призначеної для отримання ацетону і фенолу, за масовою продуктивністю вихідної суміші 5 кг/с. Призначена мета досягається аналітичним визначенням діаметра і висоти колони, виконанням розрахунків гідравлічних, опори, обичайки, днища, та ізоляційного шару. Наведено аналіз даних і розроблені висновки. Наведено список використаної літератури. Розрахунок і пояснювальна записка містять опис технологічної схеми установки і опис конструкції насадкової ректифікаційної колони для отримання ацетону і фенолу. Графічна частина проекту включає чотири креслення А1, що містять технологічну схему установки з виробництва ацетону і фенолу, складальне креслення та креслення складальних одиниць та деталей. Було проведено патентний пошук і порівняння обраної конструкції аналогів. Виходячи з даних, було обрано поліпшений розмір конструкції машини
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація установки виробництва коксу з розробкою барабанної сушарки
    (2023) Солом’янюк, Дмитро Олександрович; Степанюк, Андрій Романович
    Пояснювальна записка складається з вступу, 8 розділів, висновків, переліку посилань з 24 найменуваннями. Загальний обсяг роботи складає 85 с. основного тексту, 20 рисунків, 2 таблиці та 4 додатків. Метою проекту є розробка і проектування барабанної сушарки для сушіння коксу з визначеною продуктивністю 1800 кг/год. Поставлена задача досягається за допомогою вибору правильної конструкції та розрахунків: параметричного розрахунку, теплового розрахунку для зимових та літніх умов, а також розрахунків на міцність та жорсткість основних деталей і конструкції. Розрахунково-пояснювальна записка містить схему і опис технологічної схеми установки виробництва коксу, опис конструкції барабанної сушарки для отримання сухого коксу з вологістю 1.1%. Графічна частина проекту включає креслення формату А1, що містять: технологічну схему установки виробництва коксу, складальне креслення корпусу барабанної сушарки, складальне креслення завантажувальної камери, складальне креслення барабанної сушарки. До складальних креслень виконано специфікації.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація блоку розділення суміші метанол-бензол з розробкою ректифікаційної колони
    (2023) Рибитва, Роман Віталійович; Подиман, Григорій Сергійович
    Мета дипломної роботи – отримати практичні навички в проектуванні тепло- та масообмінного обладнання шляхом виконання параметричного розрахунку тарілчастої ректифікаційної колони та аналізу результатів. В проекті надано технологічну схему для розділення суміші метанолбензолу та опис конструкції тарілчастої ректифікаційної колони для виділення бензолу. Графічна частина проекту включає в себе технологічну схему установки – А1, складальні креслення: колона – А1, обичайка – А1, кришка – А2, царга – А2. До складальних креслень виконано специфікації.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація кожухотрбуного теплообмінника для охолодження водоспиртової суміші
    (2023) Пугач, Ярослав Романович; Гайдай, Сергій Сергійович
    Проект складається зі вступу, восьми розділів, висновків і списку посилань з 14 найменування і чотирьох додатків. Загальний обсяг проекту становить 121 сторінку основного тексту, у тому числі 30 рисунки, 6 таблиць. Мета роботи – проектування кожухотрубного теплообмінника, який би відповідав сучасним конструкціям даного типу апаратів, з продуктивністю по водо-спиртовій суміші – 2 кг/с. У проекті розглянуто технологічну схему гідратації етилену, проведено патентні дослідження, здійснені розрахунки, що підтверджують працездатність конструкції та відповідність вимогам надійності та безпечності експлуатації. Наведено дані щодо монтажу та експлуатації апарата, відповідності апарату вимогам охорони праці, рівню стандартизації та уніфікації.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація установки розкладання фосфатної сировини з розробкою випарного апарата
    (2023) Нестерук, Олександр Михайлович; Сачок, Роман Володимирович
    Пояснювальна записка складається зі вступу, восьми розділів, висновків і списку посилань з 35 найменувань. Загальний обсяг записки становить 128 сторінок основного тексту, 13 рисунків, 3 таблиць і 4 додатків. Метою проекту є модернізація випарного апарата з винесеною зоною кипіння для розкладання фосфатної сировини, що дозволяє підвищити ефективність роботи випарного апарата Записка містить опис технологічного процесу, вибір типу випарного апарату, її місце в технологічній схемі, технічну характеристику апарата, порівняння основних показників розробленої конструкції з аналогами, патентне дослідження конструкції, наведено заходи, щодо охорони праці, приведено розрахунки, що підтверджують працездатність і надійність конструкції. Наведено рекомендації з монтажу та експлуатації. Проведено модернізацію установки та визначено очікувані техніко-економічні показники. Визначений також рівень стандартизації та уніфікації.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація установки опріснення морської води з розробкою апарата зворотного осмосу
    (2023) Музика, Світлана Миколаївна; Гулієнко, Сергій Валерійович
    Метою проекту є проектування і розробка конструкції апарата зворотного осмосу призначеного для опріснення морської води. Поставлена задача досягається шляхом виконання параметричного, гідравлічного розрахунків та розрахунків на міцність основних вузлів та деталей конструкції. Для перевірочного розрахунку анкерних болтів наведені алгоритмічна схема, таблиця ідентифікаторів, та програма, виконана в математичному пакеті MATHCAD15. Виконано аналіз результатів та зроблено висновки. Наведено список використаної літератури. Розрахунковопояснювальна записка містить схему і опис технологічної схеми апарата зворотного осмосу та опис конструкції мембранного апарата для опріснення морської води. Графічна частина проекту включає чотири креслення формату А1, що містять: технологічну схему опріснення морської води, складальне креслення апарата зворотного осмосу, складальне креслення мембранного апарата та складальне креслення корпусу. До складальних креслень виконано специфікації.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація блоку розділення суміші вода-етанова кислота з розробкою ректифікаційної колони
    (2023) Лозовенко, Оксана Сергіївна; Степанюк, Андрій Романович
    Пояснювальна записка складається зі вступу, 8 розділів, висновків, переліку посилань із 21 найменування. Загальний обсяг роботи становить 81 с. основного тексту, 23 рисунків, 7 таблиці і 4 додатки. Метою проекту є проектування і розробка ковпачкової ректифікаційної колони, призначеної для розділення суміші вода-етанова кислота. Поставлена задача досягається шляхом виконання параметричного, конструктивного та гідравлічного. А також розрахунків на міцність і стійкість конструкції основних деталей апарата, розрахунку штуцерів. Виконано аналіз результатів та зроблено висновки. Наведено список використаної літератури. Розрахунково-пояснювальна записка містить схему і опис технологічного процесу установки розділення суміші вода-етанова кислота та опис конструкції ректифікаційної ковпачкової колони. Графічна частина проекту включає в себе технологічну схему виробництва – А1, складальне креслення: ректифікаційної колони – А1, обичайка – А1, царга– А2, кришка – А2, плакати: 3D модель опори. До складальних креслень виконані специфікації.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація абсорбера установки очищення хвостових газів
    (2023) Лихожон, Павло Миколайович; Гайдай, Сергій Сергійович
    Пояснювальна записка складається зі вступу, 8 розділів, висновків, переліку посилань із 20 найменувань. Загальний обсяг роботи становить 77 с. основного тексту, 17 рисунків, 3 таблиці і 4 додатки. Метою проекту проектування та модернізація насадкового протитечійного абсорбера для очищення хвостових газів. Поставлена задача досягається шляхом розрахунку матеріального балансу абсорбера, розрахунку поверхні контакту абсорбера, розрахунку висоти абсорбера, розрахунку гідравлічного опору абсорбера та розрахунків на міцність основних вузлів та деталей конструкції. Виконано аналіз результатів та зроблено висновки. Наведено список використаної літератури. Розрахунково-пояснювальна записка містить схему і опис технологічної схеми очищення повітря від аміаку та опис конструкції абсорбера. Графічна частина проекту включає в себе технологічну схему установки – А1, складальні креслення: абсорбер – А1, корпус – А1, днище – А2, кришка – А2, схема модернізації – А3. До складальних креслень виконано специфікації.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація випарного апарату у виробнитві комплексних добрив
    (2023) Лапін, Ярослав Миколайович; Марчевський, Віктор Миколайович
    Пояснювальна записка складається із вступу, 8 розділів, висновків, переліку посилань із 24 найменувань. Загальний обсяг роботи становить с. основного тексту, 15 рисунків, 4 таблиць і 4 додатків. Метою проекту є модернізація випарного апарата для виробництва нітратно-фосфатного розчину, що дозволяє підвищити ефективність роботи випарного апарата . Поставлена задача досягається аналітичним визначенням основних розмірів апарата, виконанням параметричного, конструктивного розрахунків та розрахунків на міцність основних вузлів та деталей конструкції, розробкою рекомендації до монтажу та експлуатації випарного апарата, здійсненням оцінки рівня стандартизації та уніфікації розробки, економічним обґрунтуванням модернізації апарата та оцінюванням його ефективності, проведенням аналізу відповідності апарату до вимог охорони праці. Виконано аналіз результатів та зроблено висновки. Наведено список використаної літератури. Графічна частина дипломного проекту включає одне креслення формату А0 та два креслення формату А1, що містить: технологічну схему виробництва нітратно-фосфатного розчину, складальне креслення випарного апарата, креслення гріючої камери.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація ректифікаційної колони для розділення суміші метанол-етанолу
    (2023) Кравченко, Андрій Юрійович; Степанюк, Андрій Романович
    Пояснювальна записка складається зі вступу, 8 розділів, висновків, переліку посилань із 18 найменувань. Загальний обсяг роботи становить 60 с. основного тексту, 15 рисунків, 3 таблиці і 4 додатки. Метою проекту є проектування і розробка ректифікаційної колони, призначеної для розділення суміші метанол-етанолу продуктивністю 5 кг/с. Поставлена задача досягається шляхом аналітичного визначення діаметру апарата та кількості тарілок, а далі виконанням таких розрахунків: параметричного, гідравлічного, конструктивного. А також розрахунків на міцність основних деталей ректифікаційної колони: кришка, обичайка. Розрахунково-пояснювальна записка містить схему і опис технологічної схеми установки, та опис конструкції ректифікаційної колони для розділення суміші метанол-етанол. Графічна частина проекту включає в себе технологічна схема виробництва – А1, складальні креслення: ректифікаційної колони – А1, корпус – А1, опора – А2, кришка – А3, фланець – А3, технічна ідея модернізації – А3, 3D модель розробленої опори
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація установки виробництва метилового спирту з розробкою тарілчастої ректифікаційної колони
    (2023) Довгопол, Анастасія Віталіївна; Андреєв, Ігор Анатолійович
    Поясн вальна записка складається із вступу, 8 розділів, висновків, переліку посилань із 16 найменувань. За альний обся роботи становить 57 с. основно о тексту, 19 рисунків, 5 таблиць. Мето проекту є модернізація масообмінно контактно тарілки сітчасто о типу з мето покращення інтенсифікаці процесу масообміну мі парово та рідко фазами розділення суміші метанол-вода. Призначена мета дося ається аналітичним визначенням діаметра і висоти колони, виконанням розрахунків ідравлічних, опори, обичайки, днища, та ізоляційно о шару. Виконано аналіз результатів та зроблено висновки. Наведено список використано літератури. Розрахунково-поясн вальна записка містить схему і опис техноло ічно схеми отримання метанолу і води, необхідні розрахунки. Графічна частина проекту вкл чає чотири креслення формату А1, що містять: складальні креслення ректифікаційно колони і опори зі специфікаціями та техноло ічну схему.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація установки виробництва етанової кислоти з розробкою теплообмінника
    (2023) Гурин, Євгеній Станіславович; Гайдай, Сергій Сергійович
    Пояснювальна записка складається зі вступу, 8 розділів, висновків, переліку посилань із 13 найменувань. Загальний обсяг роботи становить 52 с. основного тексту, 20 рисунків, 4 таблиці і 4 додатки. Метою проекту є проектування і розробка кожухотрубного теплообмінника, призначеного для нагрівання 4 кг/с метилового спирту. Поставлена задача досягається шляхом аналітичного визначення поверхні теплообміну, а далі виконання параметричного розрахунку, гідравлічного. А також розрахунків на міцність і стійкість конструкції основних деталей апарата, розрахунку штуцерів та укріплення отворів. Виконано аналіз результатів та зроблено висновки. Наведено список використаної літератури. Розрахунково-пояснювальна записка містить схему і опис технологічного процесу установки виробництва етанової кислоти та опис конструкції кожухотрубного теплообмінника для нагрівання метилового спирту. Графічна частина проекту включає в себе технологічну схему виробництва – А1, складальне креслення: теплообмінника – А1, трубчатка – А1, розподільча камера – А2,кришка – А3, опора – А3; плакати: 3D модель спроектованого теплообмінника – А3. До складальних креслень виконані специфікації.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація установки виробництва бутадієну з розробкою випарника
    (2023) Владимиров, Захар Дмитрович; Сачок, Роман Володимирович
    Пояснювальна записка складається із вступу, 8 розділів, висновків, переліку посилань із 16 найменувань. Загальний обсяг роботи становить 90 с. основного тексту, 18 рисунків, 4 таблиць і 4 додатків. Метою проекту є проектування і розробка конструкції кожухотрубного теплообмінника, призначеного для випаровування етанолу продуктивністю 5 кг/с. Поставлена задача досягається шляхом аналітичного визначення поверхні теплообміну, виконанням параметричного, гідравлічного, конструктивного розрахунків та розрахунків на міцність основних вузлів: товщини внутрішньої обичайки та еліптичного днища. Для перевірочного розрахунку товщини стінки еліптичного днища наведені алгоритмічна схема, таблиця ідентифікаторів, та програма, виконана на алгоритмічній мові Mathcad15. Виконано аналіз результатів та зроблено висновки. Наведено список використаної літератури. Розрахунково-пояснювальна записка містить схему і опис технологічної схеми установки виробництва етилового спирту, та опис конструкції кожухотрубного теплообмінника для нагрівання розчину етанолу. Графічна частина проекту включає чотири креслення формату А1, що містять: технологічну схему установки виробництва етилового спирту, складальне креслення випарника, креслення складальних одиниць та деталей. Здійснено патентний пошук та порівняння вибраної конструкції з аналогами. За цими даними вибрано вдосконалені економічні показники апарата.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація десорбера установки очищення димових газів моноетанолом
    (2021) Яницький, Владислав Янович; Двойнос, Ярослав Григорович
    Пояснювальна записка складається з вступу, восьми розділів, висновків і списку посилань з 20 найменувань. Загальний обсяг записки становить 71 сторінок основного тексту, 21 рисунка, 6 таблиць. Мета проекту - модернізація установки очищення димових газів моноетанолом з розробкою десорбера. Установка повинна бути менше металоємною. Записка містить опис технологічного процесу, вибір типу десорбера, і його місце в технологічній схемі, технічну характеристику апарату, порівняння основних показників розробленої конструкції з аналогами, патентне дослідження конструкції, наведені заходи з охорони праці, проведені розрахунки, що підтверджують працездатність і надійність конструкції. Наведено рекомендації щодо монтажу та експлуатації. Проведена модернізація установки та визначено очікувані техніко-економічні показники. Визначено також рівень стандартизації і уніфікації.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модернізація сушарки установки виробництва казеїну
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Шашков, Владислав Олександрович; Марчевський, Віктор Миколайович
    Пояснювальна записка складається із вступу, 8 розділів, висновків, переліку посилань із 19 найменувань. Загальний обсяг роботи становить 86 с. основного тексту, 18 рисунків, 7 таблиць і 4 додатків. Метою проекту є модернізація застарілої сушарки ВС-150КПІ для установок виробництва казеїну. Поставлена мета досягається розробкою принципово нової конструкції сушарки, виконання параметричного, гідравлічного розрахунків та розрахунків на міцність основних вузлів та деталей конструкції. Для перевірочного розрахунку вибору циклона наведені алгоритмічна схема, таблиця ідентифікаторів, та програма, виконана в системі комп’ютерної алгебри Mathcad. Виконано аналіз результатів та зроблено висновки. Наведено список використаної літератури. Розрахунково-пояснювальна записка містить схему і опис технологічної схеми отримання казеїну та опис конструкції сушарки для виробництва казеїну (далі сушарка). Графічна частина проекту включає чотири креслення формату А1, що містять технологічну схему виробництва казеїну, складальне креслення сушарки та креслення складальних одиниць та деталей.
  • ДокументВідкритий доступ
    Розробка адсорбера відділення рекуперації ацетону
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Трачук, Єгор Валерійович; Андреєв, Ігор Анатолійович
    Пояснювальна записка складається зі вступу, восьми розділів, висновків і списку посилань з 26 найменувань. Загальний обсяг записки становить 126 сторінок основного тексту, 19 рисунків, 8 таблиць і 4 додатків. Мета проекту - проектування адсорбера для вилучення ацетону з повітря. Поставлена задача досягається шляхом аналітичного визначення тривалості процесу адсорбції, десорбці, сушки та охолодження, виконанням гідравлічного розрахунків та розрахунків на міцність основних вузлів та деталей конструкції. Для розрахунку діаметрів штуцерів наведена алгоритмічна схема, таблиця ідентифікаторів, та програма, виконана на алгоритмічній мові Mathcad. Виконано аналіз результатів та зроблено висновки. Наведено список використаної літератури Розрахунково-пояснювальна записка містить схему і опис технологічної схеми рекуперації ацетону та опис конструкції адсорбера для розділення паро-повітряної суміші повітря з ацетоном. Графічна частина проекту включає чотири креслення формату А1, що містять: технологічну схему відділення рекуперації ацетону, складальне креслення адсорбера та креслення складальних одиниць та деталей.