Бакалаврські роботи (ХПСМ)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 192
  • ДокументВідкритий доступ
    Черв'ячний прес для виробництва плівки з модернізацією черв'яка
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Мотуз, Роман Віталійович; Шилович, Тетяна Борисівна
    У дипломному проекті описано технологічний процес використання екструзійного агрегату ЧП-63. Обговорюються цілі та його значення в технологічному процесі. Наведено технічні характеристики ЧП-63 , розглянуто його конструкцію та принцип дії. В результаті виконано параметричні, кінематичні, теплові, а також розрахунки на міцність, які підтверджують працездатність та надійність конструкції машини. Також у проекті виконані розрахунки загальних деформацій, еквівалентних напружень та розрахунки запасу міцності модернізованого черв’яка у програмі Ansys методом скінченних елементів. Важливим пунктом є розділ охорони праці та технології машинобудування, в якому розглядається один із етапів виготовлення деталі до черв’ячного екструдера.
  • ДокументВідкритий доступ
    Термопластавтомат з модернізацією інжекційного механізму
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Кубрак, Максим Олегович; Карвацький, Антон Янович
    Проект містить технологічний процес виготовлення виробів з ПЕВГ їх призначення та технологічну лінію виробництва. В записці представлені технічні характеристики, конструкція і принцип дії термопластавтомату, проведені параметричні розрахунки і розрахунки на міцність основних деталей вузла пластифікації (шнеку, гвинта, запірного кільця), які підтверджують ефективність і надійність роботи устаткування. У проекті було проведено літературно-патентне дослідження питання надійності і працездатності модернізованого інжекційного вузла. Також дипломний проект бакалавра розглядає відповідність розробленого агрегату стандартам охорони праці і надає рекомендації щодо експлуатації устаткування. Було розроблено технологічний процес виготовлення деталі “Стакан”.Методи розробки і проектування - аналітичні, розрахункові, проектувальні з використанням відомих методик, числових методів, комп’ютерних програм, нормативних документів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Кульовий млин з модернізацією барабану
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Криворучко, Артем Артемович; Сідоров, Дмитро Едуардович
    Об’єкт розробки – трубний млин 4×13,5 м. Мета розробки – визначення недоліків діючих конструкцій трубних млинів і усунення цих недоліків. З цією метою проведено літературно-патентний огляд, який дозволив визначити напрямок модернізації і провести конструкторську розробку модернізованої футеровки робочої поверхні барабана млина. Проведено параметричний та кінематичний розрахунок конструкції трубно млина, а також розрахунок на міцність його окремих вузлів. Для підтвердження працездатності та доцільності проектованої модернізації представлено аналіз конструкцій барабана в системі ANSYS. Отримані результати аналізу підтверджують підвищення довговічності та зменшення навантаження на модернізовані бронеплити. Розроблено креслення загального виду трубного млина, технологічної лінії виробництва, базового та модернізованого вузла машини.
  • ДокументВідкритий доступ
    Трубна лінія з модернізацією системи охолодження
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Кобернюк, Владислав Сергійович; Сідоров, Дмитро Едуардович
    Задачею диплому «Екструдер трубної лінії з модернізацією охолодження черв’яка» є спроектувати модернізацію вузла екструдера для виробництва труб з поліетилену високого тиску. Метою модернізації являється покращення охолоджування черв’яка екструдера, для поліпшення кінцевої якості виробу, а також для збільшення довговічності черв’яка. У роботі було спроектовано шнековий прес конструкції ЧП 125х32. Також було проведено ряд розрахунків, що підтверджують працездатність самої машини. Ще було проведено розрахунки в системі Ansys модернізованого вузла, які показали працездатність при заданих умовах черв’яка, а також поліпшені показники теплового потоку у порівнянні із базовою деталлю. Для модернізації використовується патент суть якого суть якого полягає в охолодженні черв’яка екструдера.
  • ДокументВідкритий доступ
    Каландр з модернізацією механізму регулювання міжвалкового проміжку
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Китаєв, Максим Миколайович; Сівецький, Володимир Іванович
    Проект охоплює технологічний процес виробництва полівілхлорідного лінолеуму вальцово-каландровим способом, описує його призначення та технологічну схему. У роботі детально розглянуто технічні характеристики обладнання, конструкцію та принцип роботи каландру. Проведені параметричні розрахунки та аналіз на міцність основних елементів каландру підтверджують ефективність та надійність його роботи. У рамках проекту проведено літературно-патентний пошук, присвячений дослідженню модернізацій та вдосконалень каландру. Дипломний проект також аналізує відповідність модернізованого обладнання вимогам з охорони праці. Наведено рекомендації щодо встановлення та експлуатації пристрою перед виготовленням деталі «Лабіринтне кільце».
  • ДокументВідкритий доступ
    Трубний млин з модернізацією футерівки
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Каплун, Микита Сергійович; Казак, Ірина Олександрівна
    Об’єкт розробки - трубний млин розміром 4,6х10 метрів. Метою розробки є модернізація футерівки з метою мінімізації міжремонтних циклів і збільшення зносостійкості та довговічності внутрішньої футеровки млина. У процесі розробки був проведений патентний пошук щодо модернізації футерівки, обчислені параметри та міцнісні показники базової конструкції. Модернізовану футерівку перевірено за допомогою програмного забезпечення Ansys на напружено-деформований стан. Результати моделювання показали, що модернізована конструкція відповідає допустимим навантаженням. У розділі, присвяченому охороні праці, описано основні фактори небезпеки, що виникають при роботі з млином, і визначені правила для створення безпечних умов праці. Також була розроблена технологія виготовлення деталі, яка є складовою трубного млина.
  • ДокументВідкритий доступ
    Гранулятор полімерної сировини з модернізацією черв'ячного преса
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Дядюк, Данііл Дмитрович; Казак, Ірина Олександрівна
    Метою дипломного проекту є визначення недоліків діючих грануляторів та обрання способу модернізації черв'ячного преса гранулятора для підвищення ефективності пластифікації полімерної сировини. У дипломному проекті описано принцип роботи і конструкція гранулятора, технологічна схема переробки полімерної сировини з застосуванням гранулятора і виконано літературно-патентний огляд з метою вибору модернізації черв’яка гранулятора. Для модернізації обрана конструкція черв’яка з штифтами в корпусі гранулятора, що сприяє інтенсивній пластифікації матеріалу та самоочищенню. Також проведено параметричні розрахунки черв’яка гранулятора, розрахунки на міцність корпусу, продуктивності і потужності гранулятора та розрахунки на міцність черв’яка гранулятора до і після модернізації в системі Ansys, які підтверджують працездатність конструкції. Також виконані розділи охорони праці та технології машинобудування.
  • ДокументВідкритий доступ
    Конусна дробарка середнього подрібнення з модернізацією конуса
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Дегтярьов, Максим Олександрович; Гур'єва, Людмила наумівна
    Мета проекту – визначення недоліків існуючих конструкцій конусних дробарок середнього подрібнення та пошук технологічного рішення проблеми. Методи розробки та проектування: чисельні, розрахункові, аналітичні, проектувальні та комп’ютерне моделювання. У процесі розробки та проектування конусної дробарки на основі аналітичних оглядів, науково-технічної літератури, конструкторської та нормативної документації, інженерно-технічних розрахунків та патентного пошуку виконані наступні завдання: вивчені структура та принцип роботи конусної дробарки середнього помелу, а також проаналізовано технічні параметри та характеристики всієї конусної дробарки; виконані інженерні розрахунки, необхідні для розробки та проектування конусної дробарки згідно технічного завдання; обрана модернізація рухомого конуса в результаті проведення патентного огляду; з використанням програмного комплексу ANSYS проведено розрахунок модернізованого конуса на міцність з урахуванням статичних навантажень, в результаті чого було підтверджено працездатність.
  • ДокументВідкритий доступ
    Конусна дробарка з модернізацією опор
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Глущенко, Єлизавета Ігорівна; Борщик, Сергій Олександрович
    В роботі виконана модернізація і проектування, конусної дробарки крупного подрібнення, на основі існуючих промислових аналогів з визначенням напружено деформованого стану вузлів дробарки. Методи визначення НДС аналітичні, розрахункові з використанням відомих методик, чисельних методів, комп’ютерних програм, нормативних документів. При модернізації та проектуванні конусної дробарки, на основі аналітичного огляду науково-технічної літератури, нормативної та конструкторської документації, патентних досліджень, інженерно-технічних розрахунків, виконано наступне: вивчено принцип роботи і конструкцію конусної дробарки крупного подрібнення, проаналізовано технічні параметри та характеристики; виконано ряд інженерних розрахунків, необхідних для модернізації і проектування дробарки, згідно з технічним завданням; на основі виконаних патентних досліджень модернізовано опори дробарки; розроблено і спроектовано конусну дробарку крупного подрібнення з модернізацією опор.
  • ДокументВідкритий доступ
    Екструдер з модернізацією порожнистого осердя черв’яка
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Бондаренко, Ігор Олексійович; Васильченко, Геннадій Миколайович
    Основне завдання дипломного проєкту є модернізація вузла екструдера для виробництва рукавної плівки, що виготовлена з поліетилену високого тиску. Ціль модернізації – покращити охолодження черв’яка екструдера для збільшення довговічності черв’яка а також покращення кінцевого продукту. У проєкті було спроектовано черв’ячний прес ЧП 90Х30, проведені розрахунки, що підтверджують працездатність машини. Для розрахунку використано програмне забеспечення Ansys. Визначені поліпшенні показники теплового потоку у порівнянні з базовою деталлю.
  • ДокументВідкритий доступ
    Трубний млин з модернізацією барабана
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Бондаренко, Артем Михайлович; Борщик, Сергій Олександрович
    Об’єкт розробки – трубний млин 4,6х10 м. Мета розробки - модернізація барабану шляхом удосконалення футерівки для мінімізації міжремонтних циклів та збільшення зносостійкості та довговічності внутрішньої футерівки млина. Проведено патентний пошук щодо модернізації футерівки. Обчислено точні параметри та показники міцності базової конструкції. Модернізований барабан перевірено розрахунком напружено-деформованого стану за допомогою ПЗ Ansys. Результат моделювання та обчислення: модернізована конструкція витримує робочі навантаження та деформується у допусках. В розділі охорони праці описано основні фактори небезпеки при роботі з млином. Визначено правила, що створюють безпечні умови праці. Розроблено технологію виготовлення деталі, що є складовою трубного млина.
  • ДокументВідкритий доступ
    Валкова дробарка для виробництва цементу по сухому способу з модернізацією валків
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Бендик, Богдан Олександрович; Панов, Євген Миколайович
    Дипломна робота спрямована на дослідження та модернізацію валків дробарки з метою підвищення їхньої ефективності. У роботі розглядаються основні проблеми експлуатації та існуючі недоліки в роботі валків, а також пропонуються технічні рішення для їх вдосконалення. Особлива увага приділяється використанню новітніх матеріалів та технологій у виготовленні валків для забезпечення підвищеної міцності та тривалої роботи без збоїв. Результатом проведених досліджень є розробка оптимальних параметрів конструкції валків дробарки, що дозволить досягти значного зростання продуктивності виробництва цементу та зменшення енерговитрат. Впровадження запропонованих рішень може мати значний позитивний економічний ефект для підприємства.
  • ДокументВідкритий доступ
    Лінія для виробництва труб з модернізацією черв'яка екструдера
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Резник, Олексій Олегович; Олексишен, Віталій Олександрович
    Об’єкт розробки – одночерв’ячний екструдер з модернізацією черв’яка. В роботі розглянуто черв’як та технологічна лінія виробництва труб, в якій він застосовується. Представлені технічні характеристики екструдера. Проведені параметричні, теплові та розрахунки на міцність, стійкість, жорсткість черв’яка, що підтверджує працездатність та надійність деталі. У проєкті виконано літературно-патентний огляд черв’яків з подальшою метою для обирання одного з наведених патентів. Було розроблено заходи з охорони праці щодо забечення безпечних умов роботи на черв’ячному екструдері. Також був виконаний розділ з технології машинобудування, були розроблені технології виготовлення заготовки, деталі. Також, у бакалаврському дипломному проєкті виконані розділи з охорони праці, механіко-очікуваних показників та технології машинобудування, в якому надані рекомендації щодо монтажу та експлуатації пристрою до виготовлення кришки підшипника.
  • ДокументВідкритий доступ
    Маятниковий млин з модернізацією ролика
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Чумак, Антон Юрійович; Щербина, Валерій Юрійович
    Бакалаврська робота присвячена дослідженню та модернізації ролика в маятниковому млині з метою підвищення його ефективності та продуктивності. Основна увага приділяється зміні кута нахилу ролика, що сприяє покращенню якості обробки матеріалів та зниженню енергетичних витрат. Дослідження проводилися з використанням сучасних методів моделювання та аналізу, що дозволило отримати об'єктивні дані про вплив кута нахилу ролика на роботу млина. У процесі проектування маятникового млина виконані наступні завдання: вивчено принципи роботи та конструкцію млинів цього типу, проаналізовано їх технічні параметри та характеристики; проведено літературно-патентний огляд для виявлення недоліків та пошуку технічних рішень щодо модернізації маятника; розроблено технічне рішення для покращення якості помелу матеріалу та полегшення заміни зношених частин через зміну положення ролика; проведено розрахунки, що підтвердили працездатність та надійність запропонованої конструкції. Результати роботи мають актуальність та практичне значення для виробництва обладнання, призначеного для переробки різних матеріалів, і спрямовані на підвищення конкурентоспроможності маятникового млина в умовах промислового застосування.
  • ДокументВідкритий доступ
    Агрегат для накладання ізоляції з модернізацією екструдера
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Невінський, Ілля Іванович; Витвицький, Віктор Миронович
    В роботі розглядається черв’ячний прес ЧП-63. Було досліджено галузь застосування черв’ячного преса. Проведено параметричні розрахунки та розрахунки на міцність. Використано технічне рішення, що пропонує покращення рівня герметизації у з’єднанні між формуючою головкою та корпусом екструдера. Виконано розрахунки в програмному комплексі ANSYS з урахуванням статичних та температурних навантажень, метою яких було підтвердження працездатності модернізованої конструкції кріпильного фланця формуючої головки. За результатами розрахунків було підтверджено працездатність та перспективність модернізованого фланця, де коефіцієнт запасу міцності майже у півтори рази перевищує коефіцієнт запасу міцності базової конструкції фланця. З метою досягнення безпечності при експлуатації черв’ячного преса, виконано розділ охорони праці, в якому описано рекомендовані заходи безпеки на виробництві із застосуванням даного агрегату.
  • ДокументВідкритий доступ
    Черв'ячний прес для виробництва труб з ПВХ з модернізацією черв'яка
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Дзюбан, Олександр Романович; Шилович, Тетяна Борисівна
    Проект модернізації черв'ячного преса спрямований на удосконалення якості вихідної полімерної продукції та розширення спектру оброблюваних полімерних матеріалів. Розглянуто принцип роботи та конструкцію черв’ячного екструдера, який використовується у технологічній лінії виробництва труб. Проведений аналіз технічних параметрів та характеристик роботи екструдера, на основі якого виконані параметричні та варіативні розрахунки базової та модернізованої машини за допомогою програмного забезпечення ANSYS. Суть модернізації полягає в зміненні куту нахилу витків черв’яка вздовж робочої зони. Оптимізація конструкції черв'яка та його окремих елементів дозволить підвищити ефективність змішування і диспергування полімерного розплаву, що в свою чергу сприятиме покращенню якості та однорідності кінцевої продукції. Розширення асортименту оброблюваних матеріалів відкриє нові можливості для виробництва полімерних виробів різного призначення.
  • ДокументВідкритий доступ
    Агрегат для виготовлення рукавної плівки з модернізацією екструдера
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Лога, Станіслав Романович; Діденко, Лариса Валентиновна
    Об’єктом розробки є агрегат з виробництва плівки з модернізацією екструдера. Метою проекту є вибір та удосконалення черв’яка екструдера. Проведений літературно-патентний пошук та виконані відповідні розрахунки. При роботі над дипломним проектом здійснено розрахунки: параметричні, на міцність, перепади тиску в головці та тепловий. За допомогою програмного забезпечення ANSYS проведені розрахунки та аналіз напружень і деформацій у конструкції черв'яка, що дозволило визначити запас міцності модернізованого черв'яка.
  • ДокументВідкритий доступ
    Екструзійний агрегат з модернізацією черв'яка
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Усюк, Ілля Сергійович; Щербина, Валерій Юрійович
    У роботі розглянуто призначення та галузь застосування екструдера, його технічні характеристики, описано конструкцію базової машини та принцип її роботи. Окрему увагу приділено літературному та патентному огляду, що охоплює сучасні рішення у сфері екструзійних технологій. У проекті проведено детальний аналіз існуючих рішень та патентів, що стосуються конструкції черв'яка екструдера. На основі проведеного аналізу обґрунтовано доцільність запропонованої модернізації змішувальної секції черв’яка. Проведені параметричні та кінематичні розрахунки, а також розрахунки на міцність підтвердили ефективність запропонованих змін. Застосування нової конструкції черв'яка дозволяє збільшити продуктивність екструдера та покращити якість кінцевої продукції. Проект також містить розрахунки на міцність, теплові розрахунки, числові розрахунки у Fortran та числові моделювання за допомогою програмного середовища ANSYS. Враховано питання охорони праці та захисту навколишнього середовища, а також розроблено рекомендації щодо безпечної експлуатації агрегату. У розділі технології машинобудування описано процес виготовлення фланця.
  • ДокументВідкритий доступ
    Лінія для виробництва труб з модернізацією екструдера
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Асмолова, Дарина Ігорівна; Гондлях, Олександр Володимирович
    У процесі розробки та проектування екструзійного агрегату, на основі аналітичного огляду науково-технічної літератури, нормативної та конструкторської документації, патентних досліджень і інженерно-технічних розрахунків, було виконано наступне: вивчено принципи роботи та конструкцію промислових черв'яків для виробництва труб, проаналізовано їх технічні параметри та характеристики; проведено серію інженерних розрахунків, необхідних для проектування і розробки черв'яка відповідно до технічного завдання; на основі проведених патентних досліджень здійснено модернізацію черв'яка; розроблено і спроектовано модернізований черв'як для виробництва труб з поліпропілену.
  • ДокументВідкритий доступ
    Агрегат для виробництва плівки з модернізацією черв'яка
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Гайдамака, Артем Юрійович; Витвицький, Віктор Миронович
    В роботі розглянуто черв’ячний екструдер та технологічна лінія виробництва плівки, в якій він застосовується. Проведено літературний і патентний пошук, що дозволив визначити напрямок модернізації та здійснити конструкторську розробку модернізованого корпуса екструдера. Ця модернізація буде забезпечувати згладжувальні пульсації потоку розплаву на виході з екструдера та більш стабільну роботу екструзійної системи, підвищуючи її ефективність. Виконано параметричні розрахунки базової конструкції одночерв'ячного екструдера, розрахунки на міцність деталей екструдера, а також тепловий розрахунок машини. Проведено еквівалентні, міцністні та деформаційні розрахунки модернізованої конструкції черв'яка екструдера в системі моделювання ANSYS. З отриманих результатів видно, що черв’як екструдера після модернізації покращує свої показники відносно старого й підтверджує свою працездатність.Розроблено заходи з охорони праці для забезпечення безпечних умов роботи на черв'ячному екструдері. Також виконано розділ з технології машинобудування, в якому розроблено технологію виготовлення деталі, вибір та розрахунок пристосування для обробки деталі.