Бакалаврські роботи (ЕП)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 156
  • ДокументВідкритий доступ
    Розрахунок критичного електричного навантаження багатоповерхового житлового будинку
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Гоголь, Владислав Васильович; Ярмолюк, Олена Сергіївна
    Мета проєкту – розробити план перелік критичних електричних споживачів багатоповерхового житлового будинку, розрахунок їх навантаження та вибір дизель електричної станції в якості альтернативного джерела живлення, з урахуванням можливості використанням пасажирського ліфту. Під час реалізації дипломної роботи було здійснено розрахунки для виробничого цеху та цивільних споруд, електрична мережа яких перевищує 1 кВ. Також було обрано силові трансформатори та обладнання для автоматизації та захисту. Було здійснено розрахунки для виробничого цеху, комутаційних апаратів і живлячих провідників за умов короткого замикання. Розрахунок параметрів струмової відсічки. Організація обліку електричної енергії на об’єкті та економічні характеристики проєкту з наведеною специфікацією по матеріалам. Було здійснено опис електропостачання 16 поверхової будівлі, розрахунки критичного електричного навантаження об’єкту. Було розраховано пускові параметри ліфту. Та визначалась можливість пуску двигуна ліфта від автономної дизель електричної станції. Була запропонована станція, з доданою специфікацією обраного дизельного генератора. Було виконано розділ охорони праці, за темою “Пожежна безпека під час монтажу системи гарантованого електропостачання”.
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмно-апаратний комплекс Schneider Electric для моніторингу й оцінювання якості електричної енергії
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Балан, Олена Володимирівна; Ярмолюк, Олена Сергіївна
    Мета проєкту – показати можливості виявлення проблемних показників роботи електроустановок та надання рекомендацій щодо використання пристроїв компенсації реактивної потужності та гармонічних спотворень за допомогою програмно-апаратного комплексу Schneider Electric. Під час виконання дипломного проєкту було здійснено розрахунок цеху та об'єктів цивільного призначення з мережею понад 1 кВ. Також були обрані силові трансформатори, обладнання для автоматики та захисту.
  • ДокументВідкритий доступ
    Удосконалення системи енергетичного моніторингу гуртожитку № 19 КПІ ім. Ігоря Сікорського
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Плотник, Дана Анатоліївна; Чернявський, Анатолій Володимирович
    Метою досліджень є аналіз стану гуртожитку № 19 КПІ ім. Ігоря Сікорського, визначення шляхів підвищення рівня енергоефективності, розроблення заходів із зменшення енергетичного навантаження будівлі.
  • ДокументВідкритий доступ
    Проєктування системи електропостачання приватного будинку
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Таха Юсоф Муаяд; Черкашина, Галина Ігорівна
    Мета проєкту – провести потрібні розрахунки, проаналізувати отримані результати та вирішити загальні питання побудови системи електропостачання (ЕПС) об’єкту. В роботі розраховано електричні навантаження району міста, вибрано схему електропостачання, розраховано струми короткого замикання та вибрано струмовідні частини і електричні апарати. В спеціальній частині розглянуті основні принципи побудови системи електропостачання 2-поверхового приватного будинку. У розділі "Охорона праці" наведено аналіз умов праці, небезпечних факторів, засобів захисту, пожежна безпека, інструменти та заходи з охорони праці. Розглянуто пожежну безпеку при монтажі енергопостачання.
  • ДокументВідкритий доступ
    Підвищення енергоефективності студентського гуртожитку № 7 КПІ ім. Ігоря Сікорського
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Дорошкевич, Вікторія Олександрівна; Шовкалюк, Марина Михайлівна
    Метою проєкту було підвищення рівня енергоефективності споживання енергоресурсів у гуртожитку. Об’єкт дослідження - гуртожиток № 7 КПІ ім. Ігоря Сікорського у м. Київ. Предмет дослідження – потенціал підвищення енергетичної ефективності. Методи дослідження – аналіз та синтез, аналітично-розрахунковий, техніко-економічний аналіз. Впровадження всіх запропонованих можливостей енергозбереження допоможе скоротити споживання енергоресурсів. Економічний ефект від впровадження запропонованих проєктів є значний, про що вказують невеликі терміни окупності.
  • ДокументВідкритий доступ
    Дослідження впливу мостового крану для забезпечення електричною енергією обладнання механо-штампувального цеху
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Сінькевич, Діана Володимирівна; Філянін, Данило Володимирович
    Під час виконання дипломного проєкту було розраховано повну потужність споживання механо-штампувального цеху. Було вибрано та розміщено силовий трансформатор та резервне живлення для забезпечення живлення особливої групи електроприймачів. Також було обрано кабельні лінії та іх параметри, розміщення силових пунктів і обрали комутаційні апарати. Було розраховано струми короткого замикання та струмову відсічку. У спеціальній частині проєкту була проведена всебічна оцінка мостових кранових установок. Для цього було виконано два розрахунки: перший — за методом коефіцієнта використання, а другий — з урахуванням робочого циклу мостового крана. Крім того, у проєкту було проведено оцінку виробничих умов праці та рівня небезпеки на конкретному робочому місці з використанням методу Елмері. Обрані засоби техніки безпеки для правників та приміщення.
  • ДокументВідкритий доступ
    Визначення оптимальних місць розмикання міських електричних мереж напругою 6-10 кВ
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Жигульський, Микита Сергійович; Ткаченко, Вадим Владиславович
    Мета проєкту: Визначити оптимальне місце розмикання в реальній схемі міста України, перевірити необхідність подібного заходу. В 3 розділі проведено всі розрахунки міської кабельної мережі за допомогою комплексу РАОТВ, доведено ефективність реконфігурації В розділі «Охорона праці» виконано аналіз умов праці, аналіз небезпечних факторів, пожежної безпеки, розглянуто засоби та заходи з охорони праці та пожежної безпеки під час експлуатації кабельної лінії.
  • ДокументВідкритий доступ
    Підвищення ефективності роботи системи електропостачання шляхом впровадження заходів з енергозбереження
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Зикова, Ганна Миколаївна; Прокопенко, Володимир Васильович
    Метою диплому є підвищення рівня енергоефективності системи електропостачання. Розробка заходів з енергозбереження.
  • ДокументВідкритий доступ
    Визначення оптимальних місць розміщення автоматичних секціонуючих пристроїв в розподільних мережах
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Васюрин, Богдан Олександрович; Ткаченко, Вадим Владиславович
    Мета проєкту – провести потрібні розрахунки, проаналізувати отримані результати та вирішити загальні питання підвищення надійності ліній електропостачання. В роботі розраховано електричні навантаження району міста, вибрано схему електропостачання, розраховано струми короткого замикання також проведено розрахунок недовідпуску електричної енергії при встановленні реклоузерів. В спеціальній частині розглянуті основні принципи побудови схем електричних мереж та задачі оптимізації положень реклоузерів у розподільних мережах. Також наведені результати вибору раціональної розподільної мережі за допомогою програмного комплексу «РАОТВ». В розділі «Охорона праці» виконано аналіз умов праці, аналіз небезпечних факторів, пожежної безпеки, розглянуто засоби та заходи з охорони праці під час монтажу автоматичних секціонуючих пристроїв в розподільних мережах.
  • ДокументВідкритий доступ
    Забезпечення електропостачання приватного будинку за допомогою гібридної сонячної системи
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Могилат, Маргарита Юріївна; Ткаченко, Вадим Владиславович
    Мета проєкту – провести потрібні розрахунки, проаналізувати отримані результати щодо забезпечення електропостачання котеджу завдяки гібридній сонячній системі з метою ефективності та економічної доцільності. Під час виконання дипломного проєкту було проведено розрахунок навантажень у районі міста, що включає житлові будинки та громадські споруди. Дослідження включало в себе обрання живильних мереж для напруги до 1 кВ та понад 1 кВ, розгляд силових трансформаторів та апаратів захисту. У спеціальній частині проєкту було забезпечено електропостачання за допомогою гібридної сонячної станції на даху приватного будинку за рахунок сонячних панелей, гібридного інвертора та акумуляторної батареї.
  • ДокументВідкритий доступ
    Підвищення рівня енергоефективності гуртожитку №17 КПІ ім. Ігоря Сікорського
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Волошин, Дмитро Сергійович; Прокопенко, Володимир Васильович
    Метою цього проєкту є підвищення рівня енергоефективності будівлі студентського гуртожитку №17 КПІ ім. Ігоря Сікорського. Для виконання даного завдання запропоновані заходи з підвищення енергоефективності гуртожитку, що дозволить скоротити споживання енергії та відповідно зменшити витрати коштів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Розрахунок дахової сонячної станції
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Вельма, Вадим Миколайович; Попов, Володимир Андрійович
    Під час виконання дипломного проєкту було проведено розрахунок навантажень повітряних ліній і системи електропостачання міста. Вибрано живлячі мережі до 1 кВ та вище 1 кВ, силові трансформатори, апарати захисту та автоматики. Проведено розрахунок струмів короткого замикання. У якості спец. питання було розраховано дахові електричні станції на торгових центрах та житлових будинках. Розроблений розділ охорони праці.
  • ДокументВідкритий доступ
    Особливості регулювання напруги у розподільних мережах з локальними джерелами енергії
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Хоренко, Анастасія Богданівна; Попов, Володимир Андрійович
    Мета проєкту – вирішення питань регулювання напруги у розподільних мережах з розосередженою генерацією . В рамках дипломного проєкту було детально проаналізовано проблему регулювання напруги в умовах інтеграції розосереджених джерел енергії. Було виконано розрахунки відхилень напруги в різних точках мережі та для різних режимів, що дозволило виявити критичні точки та моменти у функціонуванні мережі. Для підвищення надійності електропостачання було обрано відповідні силові трансформатори та захисні апарати, здатні ефективно працювати в умовах змінного навантаження. Також було проведено розрахунок струмів короткого замикання, що допомогло визначити параметри обладнання для забезпечення його стійкості.
  • ДокументВідкритий доступ
    Реконструкція трансформаторної підстанції напругою 35/10 кВ
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Браславський, Сергій Сергійович; Омельчук, Анатолій Олександрович
    Мета проєкту: Проведення реконструкції трансформаторної підстанції напругою 35/10 кВ для забезпечення її відповідності сучасним вимогам надійності та безпеки. Реконструкція включатиме заміну старих порталів на нові, що значно підвищить ефективність енергопередачі, зменшить ризики виникнення аварійних ситуацій та оптимізує витрати на обслуговування. Також передбачається оновлення систем заземлення та блискавкозахисту для підвищення безпеки під час експлуатації. Завданням проєкту є не лише технічне оновлення, а й створення умов для подальшої інтеграції з відновлюваними джерелами енергії.
  • ДокументВідкритий доступ
    Підвищення рівня енергоефективності житлового будинку з використанням сучасних технологій утеплення та опалення
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Кирилюк, Ольга Миколаївна; Калінчик, Василь Прокопович
    Метою досліджень є аналіз стану енергоефективності гуртожитку НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського №11 , визначення шляхів підвищення рівня енергоефективності за допомогою техніко-економічного розрахунку та комп’ютерного моделювання. Одним із головних завдань даного дослідження є визначення найбільш перспективних заходів для підвищення енергоефективності будівлі.
  • ДокументВідкритий доступ
    Реконструкція трансформаторної підстанції напругою 110/10 кВ
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Яровой, Богдан Євгенович; Омельчук, Анатолій Олександрович
    Мета проєкту – провести потрібні розрахунки, проаналізувати отримані результати та вирішити загальні питання Реконструкція трансформаторної підстанції напругою 110/10 кВ В роботі розраховано електричні навантаження цеху та району міста, вибрано схему електропостачання, розраховано струми короткого замикання також зроблено план розташування обладнання в цеху. В спеціальній частині розглянуті необхідності модернізації захисту трансформаторної підстанції на основі розрахунку струмів короткого замикання і проведений подальший вибір і перевірка обладнання і струмоведучих частин згідно з ПУЕ.
  • ДокументВідкритий доступ
    Енергетичний аудит гуртожитку №3 КПІ ім. Ігоря Сікорського з розробкою системи енергомоніторингу будівлі
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Рязанцев, Андрій Андрійович; Коцар, Олег Вікторович
    Мета проєкту: Підвищення рівня енергоефективності гуртожитку №3 КПІ ім. Ігоря Сікорського. Задля досягнення цілі запропоновано впровадження наступних заходів: встановлення СЕнМ, заміна системи освітлення у місцях загального користування, утеплення фасаду та даху будівлі, модернізація індивідуального теплового пункту.
  • ДокументВідкритий доступ
    Проєктування мікросистеми енергозабезпечення критичного навантаження житлового комплексу
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Поліщук, Назар Олександрович; Коцар, Олег Вікторович
    У дипломному проєкті наведено розрахунки навантаження району міста та декількох цехів. За отриманими навантаженнями було вибрано трансформаторні підстанції та кабельні лінії напругою нижче 1 кВ, що живлять споживачів електричної енергії. Також було проведено вибір устаткування мережі електропостачання напругою вище 1 кВ, а саме: силових трансформаторів, апаратів захисту та автоматизації. Виконано розрахунок струмів короткого замикання, розрахунок очікуваної величини недовідпущеної електроенергії району міста, розрахунок річних технічних втрат електричної енергії у лініях і трансформаторах головної понижувальної підстанції напругою 35/10 кВ. Під час опрацювання спецпитання було розглянуто дев’ятиповерховий житловий будинок з нежитловими приміщеннями та підземним паркінгом. Останній також виконує функцію укриття. Для якого було розраховано добове споживання електроенергії у нормальному режимі, у автономному режимі (за припинення зовнішнього електропостачання) та у автономному режимі, тривога (за припинення зовнішнього електропостачання та оголошення стану повітряної тривоги). Виходячи з отриманих за результатами розрахунків обсягів споживання було запроєктовано мікросистему, що забезпечує гарантоване електропостачання критичного та пріоритетного навантаження на базі дахової сонячної електростанції, системи накопичення енергії, зарядних пунктів електромобілів і дизель-генератора.
  • ДокументВідкритий доступ
    Підвищення рівня енергоефективності гуртожитку з використанням сучасних технологій утеплення та опалення
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Шматок, Руслан Дмитрович; Калінчик, Василь Прокопович
    Метою даного дипломного проєкту є підвищення рівня енергоефективності житлової будівлі в місті Києві. Задля досягнення мети проєкту було запропоновано впровадити наступні заходи: утеплення дахового перекриття, утеплення стін, утеплення перекриття над неопалюваним підвалом, встановлення в коридорах датчиків руху, заміна старих дерев’яних та однокамерних металопластикових вікон на сучасні енергоощадні двокамерні металопластикові, хімічна очистка трубопроводів системи опалення та запровадження автоматизованої системи енергетичного моніторингу.
  • ДокументВідкритий доступ
    Моніторинг та облік електричної енергії
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Шаповалов, Олександр Олександрович; Калінчик, Василь Прокопович
    Мета проєкту – зробити порівняння існуючих систем моніторингу та обліку електричної енергії, обрати серед них найефективнішу та впровадити її в існуюче підприємство з метою покращення якості обліку електричної енергії та економії коштів. В спеціальній частині розглянуті найбільш відомі компанії з виробництва автоматичної системи комерційного обліку електричної енергії(АСКОЕ), проведено порівняння та обрано найбільш підходящу систему для конкретного підприємства, а також порівняні витрати на електричну енергію до і після встановлення системи АСКОЕ. В розділі «Охорона праці» виконано аналіз умов праці, аналіз небезпечних факторів, пожежної безпеки, розглянуто засоби та заходи з охорони праці під час експлуатації розподільних кабельних мереж напругою 0,4-10 кВ.